Щілини в ламінаті - причини, ремонт

Щілини в ламінаті - причини, ремонт
Причини появи щілин в ламінат

Щілини при укладанні ламінату з'являються з кількох причин. Основні з них - це :

Вологість. Така проблема виникає в результаті сезонного зміни вологості, коли матеріали, які містять деревину, розширюються і всихають (влітку волого і відсутнє опалення, зате є дощі, а взимку сухо, але починається опалювальний сезон);

Витік води. Він може бути самим різною: як затоплення, так і регулярне протікання з квіткових горщиків, наприклад. І те, й інше призводить спочатку до локального, а незабаром і до повної зміни геометрії окремих дощок і всього підлогового полотна;

Замки. У більшості випадків у процесі монтажу замки не дотискають. Через погане з'єднання вони починають розходитися.

Деформаційні зазори, точніше їх відсутність. В процесі монтажу ламелей необхідно залишати деформаційний зазор від всіх точок упору і перешкод. В іншому випадку через розширення підлога деформується, розширюючись поперек дошки, або ж на дамінаті з'являться хвилі через розширення уздовж дошки.

Чим замазати щілини в ламінат?

Ремонтна паста. Це спеціальний ремонтний склад, який можна вільно придбати в будь-якому будівельному магазині у відділі ламінованого покриття. Перед тим, як наносити склад, прочитайте інструкцію. Стандартне правило - очищення оброблюваної ділянки від сміття. Навколо пошкодження наклейте малярський скотч. Після нанесіть пасту, колір якої збігається з кольором дощок, і вирівняйте поверхню, використовуючи шпатель. Після повного висихання приберіть скотч і витріть залишки щільної ганчіркою.

Деревна шпаклівка. Цей варіант працює за таким же принципом, як і попередній. Але, будьте особливо уважні, якщо дефекти розташовані в зоні частого, масового ходіння. Це місця особливо частих вібрацій, які виникають при ходінні по підлозі. У таких випадках деревна шпаклювання не послужить надійним засобом, і відразу після висихання вона почне обсипатися.

Спеціальні затірки. Вони виробляються в якості герметиків щілин в ламінат. Затірки виготовляються на основі герметика, силікону та інших речовин, які роблять якісні шви. Як правило, такі матеріали коштують дорожче, ніж інші доступні засоби, але плюс у тому, що крізь них вода не протікає, що важливо для ламінованого покриття. Така затирка потрібно і для звичайних стиків, але тільки через деякий час. Додатковий плюс: вона маскує не тільки щілини, але і ряд інших пошкоджень, посилюючи властивості настилу.

Розчин з тирси та гіпсу. Змішайте гіпс із звичайними тирсою в пропорції 1:1 з невеликою кількістю води. Отриманий склад правильній консистенції нагадує зубну пасту. Потім візьміть підготовлений вкладиш- брусок розміром з тріщину і вкладіть його, а після затріть все розчином!

Монтажна піна. Просто заповніть нею тріщину і почекайте, поки вона висохне. Зріжте надлишки піни, яка виступають над поверхнею, і зачистіть все наждачним папером.

Кольоровий герметик. Він допоможе тільки у випадку невеликих заглиблень. Їм просто необхідно затерти дефект. Врахуйте, що кольори повинні збігатися. Перевага даного варіанта в тому, що герметик пластичний і відмінно реагує на будь-які зміни рівнів вологості повітря, а також ступінь розширення усієї ламінованої підлоги.

Чим закласти щілини в ламінат?

Якщо вищевказані варіанти виявилися неефективними? Тут потрібно дивитися на причину проблеми.

Якщо дефект з'явився внаслідок нерівності підстави, потрібно вирівняти підкладку. Для цього достатньо демонтувати пошкоджену ділянку і зняти підкладку, яка прийшла в непридатність. Замініть її на більш щільний варіант, якщо проблема локальна.

У разі, коли пошкодження масштабні, підлогу потрібно вирівняти за допомогою самовирівнювальною стяжки.

Для недорогого матеріалу використовують метод розклинення. Так, між стінами, розташованими перпендикулярно стикувальним швам, і ламелями заганяють дерев'яні клини.

Ну, і, звичайно ж, вірний спосіб позбутися від щілин між ламінатом - розібрати окремі ділянки і підбити настил. Спочатку необхідно пропилососити місце з дефектом. Потім забирається той плінтус, який був розташований найближче до дошки, де утворився дефект. Потім встановлюється один кінець дуги під ламінат на місці плінтуса, ну а з іншого все підбивається молотком. В результаті дошки підтягуються одна до одної, і проблема зникає.

Так ви можете прибрати дефекти, навіть не маючи особливих навичок, і докладаючи мінімум зусиль.

Як уникнути появи щілин?

Немаловажне питання, чи можна попередити подібні проблеми? Чи можна зайнятися запобіганням, щоб пізніше не витрачати час, сили і гроші на «лікування» настилу? Звичайно, можна !

Щоб у майбутньому вам не довелося стикатися з проблемою ремонту ламінованої підлоги, необхідно ретельно доглядати за всім настилом і берегти його.

Ніколи не допускайте його надмірного забруднення.
Якщо трапилося так, що ви ненароком пролили рідину на поверхню, відразу ж протріть місце сухою ганчіркою.
Не рухаються важкі меблі часто по підлозі. Якщо уникнути цього неможливо, то підкладайте під неї м'яку тканину
Не чекайте, поки щілину стане більше, а зразу ж беріться за її усунення.

Такі нехитрі правила допоможуть запобігти появі проблем. В іншому випадку, коли превентивні заходи виявилися неефективними, використовуйте той засіб, який ви вважаєте найбільш відповідним для вашої ситуації. І пам'ятайте, що там, де не діють прості методи, в хід мають йти більш радикальні

Источник: Корисні поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.