Як вибрати паркан? Який паркан найкраще зробити на дачі?

Як вибрати паркан? Який паркан найкраще зробити на дачі?
У наш час побудувати паркан можна з будь-якого матеріалу (бетонних панелей, дерева, цегли, плофнастила, природного каменю і т.п.). Сьогодні людям важливо не просто побудувати паркан, а зробити його гарним і унікальним, щоб він прикрашав ландшафтний дизайн садової ділянки. Тому часто паркан можна побачити з безлічі живих рослин, наприклад таких як туя, ялина, шипшина, бузок, кущові троянди та інші.

Як і будь-яке інше будівництво, будівництво огорож своїми руками дуже не легкий процес. Але якщо ви все-таки вирішили взятися за спорудження паркану власними руками, то ви зобов'язані розуміти яку суму необхідно буде витратити на будівництво, і для він вам взагалі потрібен. Коли ви будете знати чітко відповіді на питання, тоді вже можна вирішувати з якого матеріалу ви будете будувати свій дачний паркан.

Порівняльна характеристика парканів

Дерев'яний паркан

Невисока вартість, доступність матеріалу, можливість проводити експерименти з кольором і формою. Мінусами є: вимога догляду та недовговічність матеріалу.

Цегляний паркан

Не вимагає догляду, довговічність, міцність матеріалу. Мінуси: потрібен надійний фундамент, а це вийде дорого, та й сам матеріал виходить дорогим.

Секційні паркани

На сьогодні такі паркани є найбільш ефективним і зручним варіантом для тисяч дачників.

З профнастилу

Нескладна установка, доступність матеріалу, нескладна установка, оцинкованого профнастилу термін придатності більше тридцяти років, не вимагає догляду. Ну а непривабливий зовнішній вигляд є мінусом цього матеріалу .

З бетонних панелей

Не вимагає догляду, довговічність, існують безліч бетонних панелей з різним малюнком, міцність матеріалу, довговічність. Мінус цього матеріалу полягає в тому, що без спеціальної техніки побудувати паркан своїми руками не вдасться.

З металевої сітки

Плюси паркану з металевої сітки: довговічність, надійність, не створює тіні на ділянці. Ну а мінусом є прозорість, при якій паркан не тільки пропускає сонячні промені, але і погляди інших людей.

Источник: Корисні поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.