Огорожа з профнастилу своїми руками

Огорожа з профнастилу своїми руками
Розглянемо ряд певних порад, які з успіхом допоможуть вам зробити паркан з профнастилу своїми руками. Для того щоб створити повноцінний паркан з профнастилу своїми руками, необхідні наступні матеріали - стовпи (тут цілком підуть будь профільні труби, діаметр яких буде не менше п'яти сантиметрів).

Вам знадобляться лаги у вигляді профільних труб розміром приблизно сорок на двадцять міліметрів, а також безпосередньо профільні листи необхідної нам висоти. Крім того, для зміцнення знадобляться саморізи, а також відповідний будівельний інструмент.

Огорожа з профлиста своїми руками може створюватися як з бетонуванням, так і без нього. Ми розглянемо спосіб без бетонування (створення фундаменту), так як він більш зручний і економічний. Для того щоб створити паркан з профлиста своїми руками, в цьому випадку потрібно буде зробити в землі отвори глибиною не менше одного метра. Природно, і діаметр цієї ями повинен відповідати діаметру використовуваної труби.

Надалі в цей отвір занурюється стовп і, за рахунок ударів кувалдою, він заглиблюється ще на десять - двадцять сантиметрів нижче спочатку пробуреної глибини - це робиться спеціально для того, щоб можна було уникнути самостійного просідання забірного каркаса. Щоб все пройшло вдало, стовп повинен володіти висотою більше одного метра вище висоти самого профлиста.

Перед зведенням паркану для дачі з профнастилу стовпи найкраще обробити грунтовкою. При цьому на первинному етапі потрібно встановлювати саме крайні стовпи для майбутнього огорожі. Потім натягується мотузка, по якій, власне, і визначається, по якій висоті будуть варіюватися між собою листи (якщо будуть взагалі якось видозмінюватися), адже всім відомо, наскільки в деяких місцевостях може бути грунт нерівним. Можливо навіть, буде потрібно перевстановлення декількох невдалих для «забивання» з першого разу стовпів - нічого страшного, адже це нормальна практика.

Після того, як стовпи паркану для дачі з профнастилу вже встановлені, потрібно буде поставити лаги - спеціальні поперечні труби. Їх кількість в даному випадку звичайно залежить від висоти паркану, який планується створити. Важлива особливість - відстань між цими лагами ні в якому разі не повинно бути вище половини одного листа.

А вже після, встановлення лагів, можна прикручувати листи профнастилу до основи нашого паркану.

Источник: Корисні поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.