Як заощадити на електроенергії

Як заощадити на електроенергії
Рано чи пізно всі замислюються про економію електрики. Когось на це штовхає турбота про природні ресурси, а хтось просто хоче зменшити щомісячні комунальні платежі. Але, які б не були мотиви, будь-яка людина хоче заощадити і при цьому не поступитися своїм звичним комфортом.

Як не дивно, для того, щоб витрачати менше електроенергії, зовсім не потрібно відмовлятися від сучасної техніки. Навпаки: хороші телевізори і якісна побутова техніка стануть вашими вірними помічниками в цій благородній справі. І чим вони кращі і сучасніше, тим менше енергії ви будете споживати.

Парадокс пояснюється просто: про економію думаєте не тільки ви, але і компанії-виробники. Один з головних трендів останнього десятиліття - низьке енергоспоживання, і будь-який поважаючий себе бренд прагне відповідати цьому новому віянню.

Які ж прилади допоможуть скоротити витрату електрики до мінімуму?

Велика побутова техніка з високим класом енергоефективності. Клас позначається буквами A, B і C, з яких самим економічним є А. Але за останні роки з'явилося багато моделей, які можуть дати фору навіть йому: це техніка з маркуванням А +, А ++ і навіть А +++. Загальне правило - чим більше "А" або знаків "плюс" у маркуванні, тим дбайливіше техніка витрачає електрику.

Плазмові або лед-телевізори. Ще недавно вважалося, що плазмова панель однозначно поступається рідкокристалічним екранам; багато виробників навіть відмовилися від виробництва плазмових телевізорів. Однак зараз нові технології дозволили виправити велику частину недоліків "плазми". При цьому LED телевізори як і раніше є найбільш економічними з точки зору споживання електроенергії.

Енергозберігаючі лампочки. Вони вже витіснили лампи розжарювання практично звідусіль. Проте і у них є конкуренти - світлодіодні і галогенові лампи. Таке освітлення вимагає ще менше енергії, тому в заміні лампочок в квартирі є великий сенс.

Крім економічною техніки не варто забувати і про раціональне використання електрики. "Йдучи, гасіть світло" та інші правила, які ви чули в дитинстві, дійсно допомагають зменшити цифри в рахунках за комунальні послуги. Багато хто віддає перевагу навіть відключати електроприлади від мережі, коли вони не використовуються. Певний сенс у цьому є - навіть у пасивному стані підключений до електромережі прилад потрошку витрачає енергію.

Як бачите, раціональне споживання електрики зовсім не передбачає відмови від благ цивілізації: нова техніка може навіть розширити ваші можливості. А планета і власний гаманець будуть вам тільки вдячні.

Источник: Корисні поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.