Як правильно вибрати квартиру

Як правильно вибрати квартиру
Купівля квартири - дуже важка і відповідальна справа. Багато хто думає, що все найскладніше відбувається на етапі збору коштів на придбання, проте це зовсім не так. Проблема вибору завжди була, є і, напевно, буде однією з найбільш складних.

Оскільки квартира є придбанням дуже великим, то і підходити його вчинення потрібно дуже обдумано. Але часом радість від усвідомлення такого кроку заважає тверезо дивитися на речі. Ось кілька підказок, які допоможуть вам систематизувати важливі моменти, на які обов'язково потрібно звернути увагу при виборі квартири.

Як правильно вибрати квартиру?

Починати вибирати квартиру потрібно з вивчення району. Насамперед, потрібно звернути увагу на те, як у районі організовано транспортне розв'язування: вивчіть розташування автобусних і тролейбусних зупинок та іншого транспорту, що вважається пріоритетним у місті.

Якщо у вас є діти, важливо дізнатися, наскільки далеко від вашого майбутнього будинку розташовується поліклініка, аптека, дитячий садок, школа; чи добре влаштовані дитячі майданчики та інші місця, де ваші діти зможуть безпечно проводити дозвілля.

Уважно вивчіть місце розташування власне будинку. Важливо все: близькість до жвавих трасах, і вітрів, і загальний рівень впорядкованості району - приймайте в розрахунок тільки реально існуючі можливості, а не обіцянки влади.

Важливо знати, що жителі нижніх поверхів висотних будинків завжди ризикують більше тих, хто живе трохи вище, оскільки вони щільніше відчують на собі наслідки ймовірних катаклізмів за частиною ЖКГ.

Зверніть увагу на стан під'їзду - по цьому фактору можна скласти приблизне враження про рівень культури людей, з якими вам, можливо, доведеться жити по сусідству. Постарайтеся скласти уявлення про господарів квартир, розташованих на вашому поверсі. Виберіть час трохи поспілкуватися з сусідами - бабусі біля під'їзду можуть стати цінним джерелом інформації. З бесіди з ними можна дізнатися про насущні проблеми будинку, під'їзду та історії самої квартири.

Оцініть локальну інфраструктуру будинку: стан ліфта, освітлення під'їзду, організацію вивозу сміття та прибирання під'їзду. Всі ці "дрібниці" можуть порядком зіпсувати життя навіть в найкрасивішій квартирі.

Увійшовши в квартиру не розслабляйтеся, вам треба ще багато чого з'ясувати. Особливу увагу приділіть санвузлу та кухні: поцікавтеся станом труб і стояків, напором і якістю води.

Вивчіть підлогу і стелю на предмет можливих протікань - майже завжди уважність до деталей набагато корисніше оповідань продавців та ріелторів.

Розміри кімнат, заставлених хазяйської меблями, часом дуже важко визначити "на око" - дивіться не на стіни, а на стелю - так буде вірніше. Зверніть увагу на обробку - деякі дизайнерські прийоми розраховані спеціально на те, щоб обдурити сприйняття.

Якщо у ваші плани не входить ремонт квартири відразу після покупки, зверніть увагу на стан стін, стелі та підлоги. Придивіться до вікон, дверей, відкосів, наличників, плінтусів - як правило, саме їх заміна "з'їдає" левову частину бюджету, відведеного на ремонт.

Вивчіть вид, що відкривається з вікна, і розташування самих вікон відповідно сторонам світла: це дозволить вам правильно спланувати розташування спальні, дитячої та вітальні.

Під час зустрічі з господарями квартири або ріелтором, будьте стримані в прояві емоцій - нерідко саме цей фактор істотно впливає на кінцеву ціну.

Источник: Корисні поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.