Як видалити пластилін зі шпалер

Як видалити пластилін зі шпалер
Багато батьків знають, що якщо упустити дитини з уваги, вона може накоїти чимало справ. Залишившись в кімнаті один, малюк може розмалювати стіни фломастерами, скористатися маминої косметикою, заляпати фарбою килим, штори або взяти в руки пластилін і постаратися намалювати щось на шпалерах. Звичайно, не всі діти здатні на таке, однак мова не про це.

Як легко і швидко прибрати пластилін зі шпалер

Існує кілька способів, за допомогою яких можна вирішити дану проблему, і зараз ми розглянемо найбільш ефективні з них.

Видаляємо пластилін з гладких шпалер: Візьміть скребок і постарайтеся акуратно зняти верхній шар пластиліну, не розмазуючи його. Коли частина забруднення буде видалена, візьміть фен, нагрійте проблемну ділянку, після чого ретельно промокніть пляму серветкою або туалетним папером. Якщо потрібно, повторіть цю процедуру ще кілька разів. Жирну пляму, яка залишиться після пластиліну, змивається трохи вологою губкою, змоченою в мильному розчині. Увага: лити воду на пляму не потрібно! Просто змочіть губку, ретельно відіжміть її і приступайте до видалення плями. Потім візьміть фен і висушіть оброблювану ділянку.

Видаляємо пластилін з рельєфних шпалер: Це один з тих рідкісних випадків, коли ми верхній шар пластиліну будемо видаляти за допомогою пластиліну (білого кольору). Приклейте його до проблемного ділянці і різко відірвіть від шпалер. Після цього виконайте процедуру ще кілька разів. Увага: розминати пластилін до м'якого стану не потрібно! Також пам'ятайте, що приклеювати його необхідно безпосередньо поверх пластиліну, прилиплого до шпалер. Тепер діємо так само, як і в першому випадку: нагріваємо проблемну область феном, після чого туалетним папером або серветкою видаляємо залишки забруднення. Відзначимо, що розплавити пластилін також можна за допомогою праски і вологої серветки. Жирну пляму, яке залишиться на шпалерах, змиваємо трохи вологою губкою, змоченою в мильному розчині.

Хочемо звернути вашу увагу на те, що на серветках або папері, використовуваних для видалення пластиліну, не повинно бути ніяких малюнків і слідів від ручки. В іншому випадку на місці однієї проблеми ви створите іншу. Також ні в якому разі не використовуйте замість серветок газети!

Источник: Корисні поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.