Чому відклеюються шпалери

Чому відклеюються шпалери
Питання, які хвилює багатьох, після ремонту, начебто все було зроблено добре, але ось результат знову виявився «як тоді». Чому ж шпалери вперто не хочуть триматися на стінах і стелях наших квартир і будинків і потихеньку від них відклеюються. Чого їм не вистачає? Що робити, якщо відклеюються шпалери?

Що робити, звичайно ж, уникнути тих причин, з яких це відбувається, інакше потім вже це буде виправити набагато складніше. Перша причина, яка найбільш ймовірна в такій ситуації це неправильна підготовка стін під поклейку. Можливо, Ви повністю не зняли залишки старої штукатурки і стали клеїти шпалери прямо на неї, лише покривши її грунтовкою. Тоді, звичайно, розраховувати на міцність зчеплення шпалер з поверхнею стіни не доводиться, з часом вони можуть у Вас відклеїтися. Тому завжди попередньо позбавляйтеся від старого покриття, вирівнюють і грунтуйте стіну, і вперед - починайте клеїти шпалери.

Ще однією причиною може бути клей невисокої якості. Часто багатьом дуже хочеться швидше закінчити ремонт і побачити, яку красу вони зробили зі своєї квартири. Але ось при такому поспіху частенько зовсім не чекають поки шпаклівка або грунтовка висохне до кінця, і приступають до поклейки шпалер. В результаті на шпалерах з'являються бульбашки і вони відстають від стін.

Ще одна причина, це недотримання процесу сушіння. Якщо у Вас в кімнаті присутні протяги або Ви намагаєтеся прискорити процес висихання шпалер за допомогою вентилятора або яких-небудь опалювальних приладів, то, швидше за все шпалери у Вас відклеяться. Так що не поспішайте і робіть все правильно!

Источник: Корисні поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.