Як побудувати гараж

Як побудувати гараж
Фундамент

Стандартний гараж має ширину 3 м і довжину 6 м. Висота стіни - 2,40 м. Для початку забивається 4 кілочка по кутах планованого гаража і по периметру натягується будь-яка нитка. Після цього виривається траншея під фундамент глибиною 0,5 м і шириною 0,4 м. При викопуванні фундаменту потрібно не допускати обвалів. У разі, якщо таке сталося, ви витратите більше бетону.

На дно траншеї засипається пісок товщиною 0,05 м і заливається водою, потім утрамбовується, що б отримати гарну основу для фундаменту. На отриману основу кладете арматуру (діаметр 6-8 мм) так, що б прути перебували в різних рівнях і напрямках.

Переходимо до наступного етапу - бетонування. Співвідношення цементу, піску і щебеню (дрібний) в розчині відповідно - 1: 2: 6. Складові частини завантажуються в бетономішалку (можна взяти на прокат) що б перемішати. Після цього додаємо необхідну кількість води, що б довести розчин до потрібної консистенції. Заливати фундамент необхідного в рівень. Якщо він не вийшов рівним, робиться опалубка. Для цього, по периметру фундаменту з обох сторін поставити шлакоблок і покрити їх плівкою. На залитий бетон кладеться арматура - сітка.

Для більшого терміну служби фундаменту можна по всій висоті покласти арматуру. На запланованому місці воріт для в'їзду в центр фундаменту кладемо дошку необхідної довжини і занурюємо її в фундамент, що б по довжині вона стирчала на 3-5см. Для повного висихання фундаменту конструкцію залишають на 40 днів. У перші 2 дні накрийте бетон, для запобігання попадання вологи. Далі 1 раз в 3 дня з лійки змочюйте злегка. Через тиждень «нашу» опалубку і дошку слід прибрати.

Кладка стін

Для надійної гідроізоляції фундамент покривається руберойдом з виступом на 2-3 см з боків. Потім встановлюються і закріплюються ворота (розмір 2,4 х 2,0 м) за допомогою розпірок. Наступний етап - кладка шлакоблоку. На гараж таких розмірів необхідно 550-600 шт. шлакоблоків. Співвідношення цементу і піску в розчині відповідно 1: 4, потім додається вода. Кладку потрібно починати від воріт і вирівнювати кожен шлакоблок за рівнем. Кладка проводиться способом «перев'язки». Виходить приблизно 12 рядів кладки.

Також необхідно відразу передбачити вентиляційні отвори - зробити один отвір зверху біля воріт, а друге внизу в протилежному кутку. В 11-й (передостанній) ряд в місця, де будуть розташовуватися колоди, в порожнину шлакоблоку потрібно вставити проволку (діаметр 6 мм) у вигляді перевернутої букви «П». За допомогою цієї проволоки закріплюється колоду. Коли викладається останній ряд кладки, необхідно вмурувати колоди на відстані 90-100 см між ними.

Покрівля

На стіни гаража кладемо на розчин мауерлат (дошка шириною 150 мм і товщиною 30-40 мм). Далі робимо конструкцію у вигляді букви «А» (така ж кількість, як і колод) - дві дошки запилюють вгорі, скріплюємо цвяхами і впоперек фіксується 1 дошкою. Після цього крокви встановлюють на мауерлат і закріплюють цвяхами (120 мм), при цьому потрібно не доходити до зовнішнього краю обгону 3 см. Тепер на крокви набивається обрештовка (дошка товщиною 20 мм) або суцільним шаром або на дошки кладеться руберойд.

Наступним етапом кладемо шифер. Обов'язково робимо напуск. Ззаду і спереду гаража 30-40 см, з боку - 25-30 см. Кладемо шифер при цьому перекриваємо одну хвилю іншого листа шиферу, який закріплюємо за допомогою шиферних цвяхів (100 мм). В цей же момент шиферними цвяхами набивається коник (шиферний або оцинкований). Потім викладаються фронтони боком, бажано з легкого матеріалу для зменшення навантаження на фундамент (шлаковий або біла цегла).

Оглядова яма

Виривається яма глибиною 150 см, довжиною 180 см і шириною 80 см. Потім обкладаємо її цеглинами і штукатуримо. Далі по периметру зварюється рамка (товщина 50 мм). Яму можна просто закривати зверху дошкою, при необхідності знімати. Приварюємо сходи. Тепер можна бетонувати підлогу (той же розчин що і для фундаменту) товщиною 7-8 см.

Після висихання проводиться електрика і потім штукатуряться стіни. Також бажано зовні по периметру гаража забетонувати щоб уникнути підмиву фундаменту дощовими і талими водами.

Источник: Корисні поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.