Як побудувати паркан з профлиста

Як побудувати паркан з профлиста
Якщо ви стали власником земельної ділянки, то природно у вас виникне бажання обнести його парканом, міцним і надійним, який буде захищати вас від сторонніх очей і буде атрибутом вашої земельної ділянки та гармонійно впишеться в ландшафт території.

Огорожа з профнастилу - це ідеальний варіант для дач, заміських та сільських будинків. Він захистить вашу ділянку від пилу, вітру і сусідських тварин і зберігатиме свою яскравість протягом довгого часу. Тому можна сміливо сказати, що кращого забору для дачі на даний момент не існує.

Для будівництва паркану можна користуватися різними матеріалами: дошками, штахетником, шифером плоским і хвилястим, цеглою, сіткою, листами металу, профнастилом. Розглянемо, як побудувати паркан з профнастилу.

Цей матеріал користується зараз великою популярністю, так як у нього виявилася велика кількість позитивних якостей. На сьогоднішній день це найпростіший і пристойний спосіб для огорожі ділянки. Металевий паркан із профнастилу може стати надійним загородженням ділянки і навіть буде гідно прикрашати його.

Профнастил випускається в широкій колірній гамі, різних форм і розмірів.

До переваг паркану з профнастилу можна віднести його міцність, довговічність, простоту в установці, сучасний вигляд і відносну дешевизну.

Для того, щоб побудувати паркан з профнастилу вам можуть знадобитися: листи профнастилу, опори (в якості опор можна використовувати металеві труби круглого і квадратного перетину, лаги, кріплення, цемент, пісок, щебінь.

Перш ніж приступити до будівництва паркану, потрібно розмітити периметр ділянки. Для цього по кутах огорожі потрібно забити кілочки. Потім між ними натягуємо шнурок і робимо необхідні заміри.

Потім потрібно розрахувати яку кількість стовпів вам знадобиться для забору. Роль стовпів можуть виконувати металеві труби круглі або квадратні. Висота їх розраховується виходячи з висоти паркану. Стовпи потрібно розміщувати строго по периметру паркану, а сама прийнятна відстань між ними 1,5-2 метра.

Щоб встановити опорні стовпи, потрібно вирити ямки глибиною 0,8-1м. Потрібно пам'ятати, що чим вище буде паркан, тим глибше повинні бути ямки.

Коли всі ямки будуть вириті, можна починати установку опорних стовпів. Встановлювати їх потрібно вертикально, і залити розчином бетону, який роблять з щебеню, піску і води в співвідношенні 3: 2: 1. Залиті опорні стовпи повинні простояти від 3 до 5 днів.

Після того, як стовпи встановлені, а розчин добре застиг, можна монтувати лаги. Вони повинні розташовуватися паралельно землі і один одному, а їх кількість завжди залежить від того, якої висоти буде ваш паркан, але найчастіше їх буває дві.

Кріпити лаги до опорних стовпів потрібно зварюванням. Це дуже важливо, оскільки надійність і довговічність паркану головним чином залежить від якості каркаса.

Після того як каркас забору готовий, можна приступити до монтажу профнастилу. Листи профнастилу потрібно прикріпити до лагів саморізами за допомогою шуруповерта, заклепками або оцинкованими болтами. Листи профнасітла стикуються внахлест. Цей факт потрібно враховувати при розрахунку необхідної кількості листів. Не забувайте, що краї листів гострі і є можливість порізатися об них.

Каркас забору потрібно забарвити грунтовкою, а потім емаллю, щоб захистити від іржі.

Вартість такого забору може варіюватися в залежності від висоти паркану і забірного каркаса, але все ж, залишається самою недорогий. До того ж, щоб доглядати за таким парканом, практично не потрібно нічого робити.

Все що потрібно для догляду за ним - це лише час від часу очищати його від бруду і пилу.

Источник: Корисні поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.