Шпалери для стелі

Шпалери для стелі
Перед тим, як почати обклеювання стелю шпалерами, потрібно врахувати, що доведеться працювати весь час витягнувши вгору руки і закинувши голову. У всьому іншому це схоже на наклеювання шпалер на стіну.

Але які шпалери для стелі вибрати - в плані кольору, фактури і виду? Для обклеювання стелі не рекомендується використовувати занадто яскраві шпалери. Краще якщо вони будуть світлого забарвлення з неяскравим малюнком. В цьому випадку стеля буде здаватися вище, а вся кімната просторіше, світліше. Хоча є дуже цікаві варіанти дизайну стель, наприклад, коли шпалери на стелі і однієї зі стін однакові.

Паперові шпалери: недорогі і "дихаючі"

Найбільш часто використовують шпалери паперові. Одним з плюсів є їх невисока вартість. Виробники стверджують, що лише такі шпалери дозволяють стелі "дихати", створюючи в кімнаті більш комфортний клімат. Однак цей вид шпалер має і свій мінус: невеликі експлуатаційні терміни - вони швидше вицвітають, жовтіють і т.п. Хоча мінус легко перетворити на плюс: недорогі звичайні шпалери з паперу можна частіше міняти.

Вінілові шпалери для стелі

Для обклеювання стель також рекомендують використовувати вінілові шпалери. Такі шпалери є багатошаровими. Нижній шар - паперовий або іноді з матеріалу нетканого. Після того, як його покривають шаром полівініл, на нього наноситься зображення. Такий вид шпалер можна використовувати для обклеювання стель у приміщеннях з високою вологістю. Недоліком цього матеріалу є висока повітропроникність.

Рідкі шпалери для стелі

Рідкі шпалери - цікаве рішення від виробників оздоблювальних матеріалів. Матеріал для таких шпалер виготовляється частіше з бавовни, іноді з додаванням шовку. Також у складі шпалер маються сполучні компоненти і деякі наповнювачі. Рідкі шпалери набувають популярності завдяки тому, що вони просто наносяться на поверхню і досить довго експлуатуються. Добре використовувати такі шпалери для стель, що мають нерівності. Завдяки своїй фактурі, з їх допомогою можна згладити окремі нерівності, надавши стелі більш рівну форму.

Шпалери під фарбування для стелі

Якщо не вдалося підібрати шпалери потрібної забарвлення і текстури, можна використовувати шпалери, призначені для фарбування. Найбільш поширеними серед них паперові пресовані шпалери, склошпалери і бамбукові шпалери. Флізелін виготовляється з щільно спресованих відрізків волокна. На нього за допомогою трафарету напилюється спінений вініл. Внутрішня сторона шпалер при цьому залишиться гладкою. Склошпалери виготовляються з з скловолокнистої нитки. Плюсом при використанні цього матеріалу є те, що він стійкий до впливу хімікатів, не боїться мікроорганізмів. Після наклеювання шпалери можна неодноразово фарбувати. Для фарбування можна застосовувати малярний валик.

Источник: Корисні Поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.