Як боротися з неприємними запахами в кімнатах

Як боротися з неприємними запахами в кімнатах
Якщо в квартирі ви постійно відчуваєте наявність стійкого, неприємного запаху, першим ділом визначте його джерело. Це можуть бути попільничка, старі речі або лоток домашньої тварини.

Після визначення погано пахнучого місця можна братися за усунення запаху. Позбутися від неприємних запахів в кімнатах допомагають проведення вологого прибирання і провітрювання. Подушки і ковдри треба своєчасно виносити на вулицю або на балкон.

Однією з причин появи неприємного запаху можуть стати домашні тварини. Лоток треба прибирати вчасно - тоді у тварини не буде причин шукати нове місце під туалет. Клітини птахів і гризунів своєчасно прочищуйте і мийте. Найскладніше - видаляти з диванів або килимів запах котячої сечі. Можна спробувати обробити облюбоване кішкою місце спеціальним засобом, придбаним в зоомагазині. Якщо запах надто сильний, промийте поверхню водою з оцтом, також можна засипати цю ділянку содою - вона має здатність вбирати в себе неприємні запахи. Через деякий час соду збирають за допомогою пилососа. У найважчих випадках зіпсовану річ краще викинути.

При запах від шафи з білизною або одягом, всі речі треба витягти з нього і випрати. Навіть одна річ здатна не тільки стати джерелом поганого запаху, а й передати його іншим виробам, які є поруч. Шафи також треба провітрити.

Неприємним і стійким може бути запах тютюну. Якщо він свіжий, просто розвісьте по кімнаті вологі рушники - вони можуть бути і брудними, і після того як вони вберуть дим, одразу ж виперіть їх. Кімнату необхідно тут же провітрити. При застарілому запаху знадобиться чистити з використанням соди і килими, і м'які меблі, та інші тканинні вироби.

Источник: Корисні поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.