Як вибрати квартиру

Як вибрати квартиру
Здавалося б, яка тут проблема? Кожен знає, чого він хоче від свого житла. Щоб було просторо, світло, чисто, затишно і недорого. І щоб мікрорайон був хороший.

Незважаючи на уявну простоту питання, часто покупець нерухомості довго перебирає варіанти і в підсумку набуває зовсім не те, що бачилося в уяві на початковій стадії пошуків.

З чого почати пошук квартири для покупки?

Як це не банально, почати потрібно з оцінки власної платоспроможності. На що ви реально можете розраховувати виходячи зі свого бюджету? Фахівці в галузі нерухомості настійно не рекомендують купувати квартиру, що перевищує за вартістю ваші можливості. Так можна в підсумку нажити серйозні неприємності позбутися і грошей і квартири. Причому не тільки нової. Але і єдиною для проживання. Тому що банки мають право вимагати виселення неплатника, який отримав цільовий кредит на покупку житла.

Почніть самостійно вивчати ринок нерухомості

Допомога і порада агента це добре, а краще складати власні списки. Оцінити перспективні варіанти. Домовитися про перегляд. Дивитися квартири краще в денний час, так відразу можна виявити всі внутрішні недоліки.

Візьміть недоліки на олівець. Це може допомогти в остаточному торзі трохи скинути ціну. І взагалі, намагайтеся педантично все фіксувати в тексті і навіть беріть з собою на зустрічі цифровий фотоапарат.

У складних ситуаціях людина перебуває в трохи нервовому стані і не завжди здатна прийняти швидкі та адекватні рішення. Ранок вечора мудріший. Не дарма так говорили наші предки.

Купуючи квартиру, подумайте про майбутнє

Як ви збираєтеся жити через рік, через п'ять років? Чи не очікується щасливе весілля і додаток сімейства? Тоді вам знадобиться підходящя інфраструктура району:

Ясла.
Дитячий садок.
Школа.
Інститут.
Близькість роботи.
Наявність зручних торгових центрів.

Сусіди - чи не найважливіший момент при виборі квартири

Мало кому захочеться жити поблизу підозрілих осіб або скандалістів. Таких людей досить важко вгамувати. Краще джерело інформації в цьому питанні це старенькі бабусі, які із задоволенням викладуть вам всю таємницю майбутніх сусідній до третього коліна.

Перевірте юридичну чистоту квартири

Чи не знаходиться нерухомість під арештом, заставою?
Чи немає недієздатних власників, які перебувають під особливим захистом соціальних інститутів?
Чи немає малолітніх дітей?

Золоте правило - чим більше зібрано інформації, тим вищі шанси на успіх.

Источник: Корисні Поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.