Як купити якісний цемент?

Як купити якісний цемент?
Якість цементу

На сьогоднішній день будівництво неможливо уявити без цементу. Цемент, різних марок і видів, повсюдно використовується на будмайданчиках. А така популярність не могла не звернути на себе увагу різного роду шахраїв. З метою наживи вони намагаються продавати фальсифікований і неякісний цемент, завдаючи цим значної шкоди.
Будьте пильні, купуючи цемент!
Щоб убезпечити вас, наведемо основні методи визначення оригінальності цементу.

Метод №1: візуальний огляд мішка з цементом.
Нанесена на мішку інформація повинна містити докладні дані про виробника, включаючи: юридичну назву, адресу виробництва, контактні телефони. Також можуть бути вказані адреса електронної пошти та офіційний сайт виробника.

Метод №2: перевірка самого цементу.
Найпоширеніший метод фальсифікації – це розбавлення цементу. Шахраї можуть пустити в хід різні матеріали, що дозволяють надати суміші вид цементу: наприклад, наповнювач для вогнегасників (доломітовий пил), мінеральний порошок, старий цемент та інші. Такі добавки значно погіршують якість цементу, а його корисні властивості втрачаються.
Як перевірити?
• замовити повноцінну перевірку в лабораторії;
• провести самостійно експрес-аналіз цементу.

2 спосіб розглянемо детальніше.
Цемент, який деякий час зберігався, починає збиратися в грудки. Якщо ці грудки м'які, а при стисненні пальцями легко розпадаються – це нормально, такий цемент придатний для будівництва. Якщо ж грудка важко розпадається, а при розпаданні утворює частинки з гострими краями або твердими піщинками - такий цемент зіпсований і міг втратити частину своїх корисних властивостей.
Якщо зовнішній вигляд цементу не викликає підозр, можете провести експрес-перевірку.
Візьміть мінеральну воду і замісіть цементне тісто. З отриманого тіста зліпіть круглу формочку з товстою середньою частиною, а краями тонкими. Якісний цемент схоплюється приблизно за 10 хвилин, а отримана форма при цьому буде відчутно нагріватися.
Якщо ж у цементі присутні сторонні речовини – форма не буде схоплюватися більш 45-60 хвилин, і не буде грітися. Якщо форма нормально схопилася, потримайте її у вологому середовищі (наприклад, загорніть в пакет) до 2 днів, а потім огляньте. Якщо в'язка речовина неякісна (або погано перемішана), то форма покриється тріщинами і може розколотися прямо в руках. Гарне ж в'яжуче буде тримати форму (при допустимих неглибоких тріщинах від теплових деформацій).

Експрес-перевірка робиться буквально за пару хвилин і здатна виявити відверту підробку. Але, все ж, найбільш точну оцінку якості цементу можуть дати тільки лабораторні випробування.
На серйозних підприємствах використовується цілий арсенал приладів для визначення якості цементу. Наприклад, такі як:
• Вібростоли,
• Лабораторні мішалки,
• Спеціальні преси,
• Гранулометр,
• Прилад Блейна,
• Прилад Віка та інші.

Купуючи цемент у перевірених постачальників, ви можете бути впевнені в тому, що цемент пройшов усі випробування і поставляється якісним. Також постачальник має усі необхідні сертифікати та паспорти.
Тож, купуйте тільки якісний цемент!

ТОВ «Житомир-Ресурс»
м. Житомир вул. Ватутіна, 75
тел.: (0412) 41-27-61, (063) 791-07-87, (067) 89-85-870, (050) 332-15-55
Веб-сайт http://resurs.zt.ua/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.