Як вибрати меблі для дачі

Як вибрати меблі для дачі
Скучили за теплого літнього сонечка міські жителі прагнуть при кожній зручній нагоді виїхати на природу. Просторий, красивий і затишний заміський будинок - мрія багатьох, втомлених від галасливої ​​столичного життя москвичів. Там, на природі, під покровом дерев, ми відпочиваємо і набираємося сил.

Інтер'єр заміського будинку передбачає свободу і розкутість. Сімейні обіди, невеликі дитячі свята та веселі пікніки на відкритому повітрі вимагають добре продуманих та облаштованих майданчиків.

На жаль, багато хто з нас розглядають дачу як місце, куди можна відвезти непотрібні в міській квартирі речі. З часом дача починає нагадувати склад старих меблів, доживає свій вік. У минулі часи загального дефіциту це було виправдано. Сьогодні в магазинах з'явився величезний вибір дачних меблів на будь-який смак і по цілком прийнятних цінах. Постарайтеся зважитися на сміливий крок - розстаньтеся з незграбними і нудними речами. Простота і чистота ліній - ось до чого прагне людина, що живе в гармонії з навколишнім світом та самим собою.

Меблі з сосни

За останні роки надзвичайно зріс попит на екологічно чисті меблі з сосни. І це цілком закономірно, адже такі меблі демократична, надійна, проста в експлуатації і наповнює оселю цілющим ароматом хвойного лісу. Сосна - нейтральний фон для будь-якого інтер'єру. Буфет, виконаний із сосни, буде чудово виглядати як на кухні, так і у вітальні.

Величезний вибір кухонь, спалень, м'яких меблів, всіляких комодів, шаф, стелажів і навісних поличок, виконаних з цього чудового матеріалу дозволить недорого, але красиво і сучасно обставити будь-який будинок. Піщано-білі відтінки сосни збільшують кімнату, наповнюючи простір повітрям і світлом. До того ж меблі, виготовлені із сосни, не вимагає спеціального догляду.

У цьому сезоні дуже актуальна меблі, виготовлені за сучасною технологією «штучного старіння». Роблять її вручну, з деревини дуба, оливи, червоного дерева або каштана. Такі меблі прикрасить не тільки заміський будинок, а й квартиру. Майстри зроблять меблі не тільки під ваші розміри, але і при необхідності за вашими ескізами.

Спеціальна технологія «штучного старіння» дозволяє домогтися максимального ефекту старовини, і навіть відчути «запах минулих часів». Масивні столи з кованими накладками, буфети, комоди, виготовлені з натурального дерева, і стилізовані під старовину, додадуть вашому житлу індивідуальність і респектабельність. Звичайно, варто такі меблі дорого. Але не турбуйтеся завчасно.

Якщо вам не по кишені меблі з цінних порід дерева, а ви неодмінно хочете вписати до себе в інтер'єр «бабусина скриня», вам на допомогу прийдуть наші «білоруські сусіди», які налагодили випуск таких меблів з сосни. Тепер усім гостям ви зможете з гордістю показувати меблі, «перейшло до вас у спадщину». В одному стилі ви без зусиль зможете обставити будинок будь-яких розмірів. Єдиний «недолік» цих меблів в тому, що її не можна використовувати на вулиці.

Плетені меблі

Останнім часом відроджується інтерес до плетених меблів. Незаслужено забута меблі наших «бабусь і прабабусь» переживає своє друге народження. Сьогодні на ринку домінує дорога, плетені меблі ручної роботи з ротанга, а також представлений великий вибір недорогих меблів з бамбука і вербової лози.

Особливість ротанга полягає в його унікальні властивості. З цього матеріалу виготовляють практично всі - ділову і домашні меблі, парадні і повсякденне, різні несучі конструкції, перегородки і декоративні панелі.

Пальма ротанга являє собою тропічну ліану, головна відмінність якої від вербової лози і бамбука в тому, що вона має вельми гладкий стовбур, значну довжину (до 200 метрів) і рівний діаметр, часто перевищує 70 мм. Деревина цієї пальми має тришарову структуру і складається з дуже міцної кори, порівняно більш м'якого і пористого середнього шару, і нарешті, вельми твердої серцевини. Ротанг звичний до перепадів температури і тиску, що важливо для кліматичних умов Росії.

Ротанг вільно гнеться, а при відповідній обробці парою може приймати практично будь-які форми, що задаються дизайнером. Після механічної обробки виробу проходять шліфування, протравлюють і покриваються лаком. Протруювання дає меблів певне забарвлення, всього існує близько 27 відтінків. Якщо, сідаючи вперше в плетене крісло, ви почуєте підозрілий хрускіт, не лякайтеся, це тріщать лакові спайки в місцях переплетення лозин, і вам, і меблів рішуче нічого не загрожує.

Меблі, виготовлені з ротанга, виглядають витончено і мають мінімум стиків, що служить гарантією її міцності. Вибираючи меблі ротанга, необхідно звертати увагу на місця стиків і цілісність плетіння. Якщо воно порвано або надломлено, то стик швидко розійдеться. Легкі, ажурні крісла спокійно витримують вагу до 500 кг. Звичайно, такі меблі підходить для великих заміських будинків. А що робити людям, у яких маленький дачний будиночок? Для них теж є прекрасне. Пропозиція - меблі з бамбука.

Зростає бамбук в Китаї, Японії, Південної Азії, Грузії та Азербайджані. Поверхня цієї рослини жовтого кольору з коричневою смугою вздовж стебла, який від одного міжвузля до іншого всередині порожній і має менший діаметр, ніж у ротанга.

Тому меблі з бамбука не така важка. Особливою популярністю у покупців користуються крісла-качалки і плетені книжкові шафи різних розмірів. Великий вибір виробів з бамбука дозволить вам без особливих проблем обставити свій будиночок затишно і витончено. Мода на плетені меблі відродила в Росії, здавалося б, відданий забуттю народний промисел.

Можливості вербового прута дозволяють створити майже всі предмети інтер'єру. Правда такі меблі виглядає менш витончено, ніж меблі з ротанга або бамбука. Для запобігання вербових прутів від гниття їх відбілюють, а в деяких випадках протравлюють аніліновими барвниками. Такі меблі хороша всім - міцна, витончена і доступна за ціною. Якщо ви вирішили помістити в свій інтер'єр плетені меблі, то завершать ансамбль різноманітні плетені аксесуари: абажури для люстр, ламп і бра.

Плетені меблі роблять не тільки з натуральних матеріалів, але й із сучасних полімерів. У якості каркасу в таких меблів використовується алюмінієва або сталева труба. Потім каркас обплітає різнокольоровими пластиковими шнурами. Ці вироби можна мити і вони мають великий термін служби. Такі меблі практична і зручна для відпочинку на вулиці.

Меблі з деревини високогірного бука, тика і тропічної акації

Практичні іноземці однаково багато приділяють уваги, як облаштування самого житла, так і створенню куточків для відпочинку навколо свого будинку. З Європи до нас прийшла мода на облаштування критих двориків в середземноморському стилі (патіо).

Італійські меблярі вже впродовж п'ятдесяти років виготовляють садові меблі з деревини високогірного бука, тропічної акації і тика. Меблі, виконана з цих порід деревини, відрізняється великою міцністю на вигин і злам, що робить її просто незамінною на дачі. Спеціальні просочення захищають деревину від впливу сонячних променів, механічного впливу, меблі витримує підвищену вологість повітря і перепади температур. Модне поєднання дерева і металу додає меблям особливий колорит.

Ковані меблі

Які вироби художнього кування можуть прикрасити заміський будинок? У першу чергу, звичайно, огорожа, гратчасті ворота та двері, а грати на вікнах - це не тільки декоративний елемент, але і надійний засіб захисту від непроханих гостей. Предмети художньої ковки так само активно використовують для оформлення інтер'єру.

З гнучкого і пластичного матеріалу виготовляють стильну меблі: дивани, банкетки, ліжка, вішалки, а так само люстри, світильники, камінні решітки, лотки для дров. Вироби з металу поєднують в собі витонченість і силу, зовнішню крихкість і життєву стійкість. За витонченим кованим столом приємно збиратися всією сім'єю.

Так, і найголовніше, ковані вироби ніколи не вийдуть з моди, так що і ваші правнуки зможуть збиратися за цим столом. Для любителів старовини, фірми-виробники можуть нанести спеціальне покриття, яке перетворить будь кований предмет в «стародавній».

Источник: http://elitmebel.by

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.