Поради з установки радіатора опалення. Вибір і установка радіаторів + Відео

Поради з установки радіатора опалення. Вибір і установка радіаторів + Відео
Установка радіаторів опалення створює в наших будинках комфорт взимку. Пристрій під назвою батарея, звичайно, знайоме кожному. Але прогрес не стоїть на місці, і на зміну чавунним монстрам радянських часів прийшло нове покоління - алюмінієві біметалічні і сталеві панельні радіатори, які добре виглядають і легко вмонтовуються.

Поради з установки радіатора опалення. Вибір і установка радіаторів + Відео

При виборі радіатора зверніть увагу на робочий тиск - це той тиск, на яке розрахований прилад. Для установки радіаторів опалення в міських будинках, тиск повинен бути не менше 9-10 атмосфер, і чим воно більше, тим надійніше прилад. Правда, якщо будинок має індивідуальний тепловий вузол (свою котельну), то установки радіаторів опалення на 6-8 атмосфер буде цілком достатньо, за умови, що будинок не висотний. Далі треба визначитися з тепловою потужністю приладів. Можна виходити з розрахунку 100-125 ватів тепловіддачі приладу на 1 кв. м. площі опалювального приміщення. Скільки видає кожен прилад, Ви дізнаєтеся у продавця. Для попередньої оцінки цього достатньо.

Поради з установки радіатора опалення. Вибір і установка радіаторів + Відео


Які ж причини зниження тепловіддачі приладів? Радіатор видає тепла на 15-18% менше на кожні 10 ° С зниження температури води. Якщо вода подається в нижній отвір радіатора, а виходить з верхнього, то радіатор недодає ще 7-10% тепла. Найкраще, коли вода подається за схемою зверху - вниз. Якщо підводки до радіатора розташовані з одного його боку, то робити число його секцій більше 10 безглуздо, тому що далекі секції грітимуть слабо. Для довгих радіаторів підвід і відвід треба робити з різних сторін приладу.

Поради з установки радіатора опалення. Вибір і установка радіаторів + Відео

Якщо установка радіаторів опалення виконана в ніші, під підвіконням, то навколо нього повинно бути достатньо простору для руху повітря. Тому відстані мають бути не менше: до підлоги - 70-100 мм, до стіни 30-50 мм, до підвіконня 100-150 мм, інакше 10-15%. До речі, легкий декоративний кожух, встановлений перед радіатором, або щільні штори, що спускаються до підлоги, можуть забрати всі 20% тепла.

Установка радіаторів опалення виробляється або в настінному виконанні, або в підлоговому, за допомогою кронштейнів.


Поради з установки радіатора опалення: що важливо врахувати

максимальна температура теплоносія не повинна перевищувати 130 ° С

якість води повинна відповідати вимогам РД 34.20.501-95

категорично забороняється зневоднювати систему опалення (незалежно від сезону)

категорично забороняється використовувати труби магістралі опалювання як елементів електричних ланцюгів.

Поради з установки радіатора опалення: найважливіші особливості
Сталеві панельні радіатори:
Такі радіатори виготовляють з двох сталевих пластин, товщиною 1,25-1,5 мм і сполучають зваркою. Велика площа пластин збільшує тепловипромінювання радіаторів. Після установки радіатор зазвичай закривають кожухом - надає йому нарядно-строгий вигляд. Ця категорія батарей працює при тиску до 9 атмосфер і віддає тепло приблизно на 20-25% більше, ніж звичайні радіатори.

Поради з установки радіатора опалення. Вибір і установка радіаторів + Відео


Крім стандартного монтажного комплекту, який зазвичай продається разом з радіатором, існує безліч кріплень, що дозволяють здійснювати установку радіаторів у підлоговому виконанні з регулюванням відстані від підлоги. Радіатори мають тільки бічну підводку або бічну і нижню підводку.


Секційні алюмінієві радіатори:
Алюмінієві секційні радіатори - елегантні, легкі, з високою тепловіддачею - користуються найбільшою популярністю на українському ринку.

Поради з установки радіатора опалення. Вибір і установка радіаторів + Відео

Алюміній володіє великою теплопровідністю (у 3-4 рази вище, ніж у чавуну і сталі), що дозволяє створювати радіатори з великою тепловіддачею при досить компактних розмірах. Установка радіаторів такого типу дає можливість легко підбирати довжину радіатора, змінюючи число використовуваних секцій. Кожна секція має верхній і нижній колектори, з'єднані вертикальним каналом, і спеціальні елементи (ребра), що збільшують поверхню і, відповідно, тепловіддачу.

Крім високої тепловіддачі, установка радіаторів з алюмінію дозволяє отримувати дуже складну форму виробів при виготовленні елементів методом лиття.


Секційні біметалічні радіатори:
Цей вид радіаторів вдало поєднує кращі властивості секційних алюмінієвих і трубчастих сталевих радіаторів. Тому монтаж біметалічних радіаторів гарантує вам міцність (витримують тиск до 40-50 атмосфер), довговічність (термін служби - до 20 років) і високий рівень тепловіддачі в поєднанні з сучасним дизайном, який впишеться в будь-який інтер'єр.

Поради з установки радіатора опалення. Вибір і установка радіаторів + Відео

У біметалічним радіаторі застосовуються два метали - сталь і алюміній. Сталевий сердечник підсилює конструкцію радіаторів. Завдяки йому вони витримують високий тиск. До того ж сталева начинка "спокійніше" інших реагує на лужність 1 $ (ph-фактор). Алюміній має високу теплопровідність, що істотно покращує тепловіддачу радіатора і зменшує його інертність. Такий опалювальний прилад швидше нагрівається і охолоджується.

Для того щоб монтаж біметалічних радіаторів пройшов успішно, потрібно заздалегідь визначитися з габаритами приладів, з діаметром труб, що підводять і схемою їх підведення до приладу: з підлоги (одна або обидві труби) або просто знизу від підлоги або плінтуса, ззаду зі стіни, зверху, збоку . При ремонті, який включає монтаж біметалічних радіаторів, важливо знати потрібне міжцентрова відстань між отворами для підводок. Все це допоможе уникнути зайвого клопоту і витрат на установку різних перехідників, гнуття труб, а також полегшить вибір супутніх аксесуарів.

Системи панельного опалення, встановлення радіаторів опалення з нагрівальними елементами в одношарових і тришарових зовнішніх стінових панелях у порівнянні з традиційними системами центрального опалення є прогресивним технічним рішенням, яке при якісному виконанні дозволяє підвищити індустріальність монтажних робіт.


Источник: http://amiks.com.ua

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.