Які вікна краще поставити

Які вікна краще поставити
Які вікна краще поставити: пластикові або дерев'яні? Пластикові вікна вже давно ні кого не дивують. Вони швидко стали атрибутом сучасної квартири як зручна і не особливо вимоглива частина інтер'єру. Основними перевагами пластикових вікон прийнято вважати:
Надійну конструкцію - вони з часом не «зсихаються».

Відсутність деформацій під впливом навколишнього середовища.
Відсутність необхідності у фарбуванні кожні 5 років.
Хороша звуко-і теплоізоляція.
Основними недоліками пластикових вікон є:

Можливість «розгерметизації» склопакетів, коли вакуумна прошарок повітря в середині склопакета зникає в результаті механічного пошкодження рами вікна або через неякісну збірки. Згодом значно погіршуються звукоізоляційні характеристики вікна, крім того, вікно перестає належним чином затримувати тепло в квартирі.

Необхідність постійно провітрювати приміщення, щоб повітря не «застоювався». Пластик, з якого роблять вікна, є штучно створеним матеріалом, тому в нього немає «пір», властивих природним структурам, через що воно не може здійснювати «обмін» повітря квартири з зовнішнім середовищем. У квартирах, де встановлені пластикові вікна, значно знижено рівень вологості, повітря ставати сухим.
Боязнь механічних пошкоджень. Якщо у вікна зламалася фурнітура, то її можливо замінити, але якщо вікно було піддано механічних пошкоджень, то усунути їх можна буде тільки замінивши дане вікно.

Підвищена електростатика вікна робить його відмінним «пилозбірником», крім того сам власник вікна може отримати відчутний удар струмом від накопиченого заряду статичної електрики.
Важливою деталлю, на яку слід звертати увагу при виборі пластикового вікна, є його виробник. У процесі виробництва ПВХ виділяється тепло.

Для того, щоб не допустити «теплораспад» ПВХ, в нього додають спеціальні стабілізатори. У великій кількості профілів ПВХ як стабілізатор використовують різні сполуки свинцю та інших металів, які можуть нести загрозу здоров'ю людини. Дорогі пластикові вікна використовують сучасні технології, які більш безпечні для здоров'я, проте це призводить до підвищення вартості їх виробництва. Також важливо правильно вмонтувати віконні блоки в отвори. При монтажі пластикових вікон необхідно використовувати гідро-і теплоізоляційні стрічки для того, щоб стекла не запітніли. Такі стрічки так само захищають від утворення грибка на стінах і укосах приміщення. Якісний профіль і правильний монтаж можуть забезпечити термін служби пластикових вікон близько 30 років.

Дерев'яні вікна, перевірені століттями, завжди створювали комфорт і затишок в домі. Весь час технологія їх виробництва удосконалилася. На сьогоднішній день існує два варіанти дерев'яних вікон: столярка і євровікна. Столярка схожа на звичні дерев'яні вікна часів Радянського Союзу, однак вона більш продумана.

Імпостний конструкція робить можливим відкривати і закривати стулки вікон незалежно один від одного. Надійна фурнітура, ущільнювальний контур столярки позбавляють господарів від необхідності постійно заклювати вікна на зиму і значно покращують звуко-і теплоізоляційні характеристики вікна. Велика відстань між стулками створює повітряний кишеню, який допомагає досягти додаткової шумоізоляції.

До недоліками даного типу дерев'яних вікон відносять неможливість зафіксувати стулку в необхідному положенні. Стулки можуть стукалися один одного і згодом розбитися. Крім того, погано висушена деревина може потріскатися або змінити геометрію у вже готовому виробі. У євровікнах ці недоліки враховані і виправлені. Євровікна - це поєднання натурального матеріалу, хороших склопакетів та якісної фурнітури. Особливу увагу при виробництві євровікон приділяється якості деревини: рами виготовляються з багатошарового клеєного бруса, що дає готовим виробам високу міцність і стабільність розмірів.

Завдяки брусу євровікна не розтріскуються, не розсихаються, вони стійкі до перепаду температур. Клеєний брус також запобігає деформації, виникнення тріщин, забезпечуючи при цьому стабільність розмірів рами. Склопакети для євровікон виготовляються аналогічно, таким для пластикових вікон. Вони бувають одно-та двокамерні. Подвійний склопакет є однокамерним, а потрійний склопакет - двокамерним. Фурнітура дозволяє відкривати вікно в двох напрямках: у «звичайному» режимі і в режимі «провітрювання». При закритих вікнах в приміщенні не так душно, оскільки деревні пори пропускають повітря в обох напрямках.

Таким чином, основними перевагами дерев'яних вікон є:
Висока міцність і високі пилезахисні характеристики.
Можливість застосування в суворих кліматичних умовах.
Відсутність шкоди людському організму.

Наявність розмаїття кольорів дає можливість зробити вікна як однотонними, так і нанести будь-яке покриття, яке підкреслить текстуру деревини.
Хороша тепло-і звукоізоляція.
Можливість зробити вікна практично «вічними», встановивши зовнішні алюмінієві стулки, які не піддаються корозії.

Необхідно зазначити, що середній термін служби дерев'яних вікон при нормальній експлуатації - близько 50 років
Зараз також з'явилися деякі корисні новинки, здатні додати ще більшу ефективність дерев'яним вікнам.
Самоочисні скла. Завдяки спеціальному покриттю прозорого органічні забруднення розпадаються на поверхні скла, вода не збирається в краплі, а тонкою плівкою скочується, повністю змиваючи за собою бруд. Вікна миють себе самі в ту ж мить, як тільки забрудняться, тому вони завжди залишаються чистими.

Вентиляційні клапани. Вентиляційні клапани, вмонтовані у вікна, забезпечують додаткову вентиляцію в приміщенні. Клапани гармонійно вписуються в дизайн внутрішньої частини вікна, яка рівномірно розподіляє вступник повітря, не створюючи протягу. Кількість повітря регулюється, тому при необхідності доступ повітря можна зовсім перекрити.

Сподіваємося, наші поради стануть корисними для Вас при виборі такої важливої ​​деталі інтер'єру, як вікна.

Источник: http://ya-sam.at.ua

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.