Експерти порадили, як зекономити гроші на електроенергії. ВІДЕО

Експерти порадили, як зекономити гроші на електроенергії. ВІДЕО
більшості українців, бо парламент планує ухвалити законопроект, яким збільшить вартість електрики для населення. Один зі способів зекономити гроші - встановити енергозберігаючі лампочки, але вони коштують дорожче за звичайні. Коли окупиться така інвестиція в освітлювальні прилади, йдеться в сюжеті "Сніданку з 1+1".

Киянин Денис Лемеш розповів, що заощаджує гроші за електроенергію у кілька разів. Він живе у приватному будинку і щоночі його подвір'я освітлюють 7 енергозберігаючих ламп.

"Ставити по 100 Вт на кожну лампочку за годину - 700 Вт. 2 гривні за ніч виходить. За 30 ночей - це вже 60 гривень. Зараз ці лампи, слава Богу, по 20 Вт. Тобто, не 60 гривень, а близько 10 гривень за місяць, це у мене беруть всі мої лампи нічні", - зазначив Денис.





Енергозберігаючі лампи прослужать щонайменше три роки та заощадять спожиту електроенергію уп'ятеро, кажуть експерти.

"На кожній лампочці при маркуванні ми бачимо 12 Вт, цифри, 9 Вт, 5, 6 Вт. Це те, що споживає енергозберігаюча лампа. Це те, за що споживач платить, але насправді лампа видає набагато більше світла", - зазначає експерт.

Ще більш бережливі – світлодіодні або ЛЕД-лампи.

"Мінімальне енергоспоживання - це 3 Вт. А на виході - це приблизно потрібно множити на 8-10", - додав фахівець.

Але реальна економія почнеться лише після того, як ви повернете собі гроші, які витратили на покупку енергозберігаючих ламп. Адже вони значно дорожчі за звичайні.

"Сніданок" підрахував, за який час окупляться інвестиції у світло в оселі. Якщо замінити звичайну лампу на енергозберігаючу, то вона окупить себе лише через рік, а вже потім почне заощаджувати ваші гроші.

А якщо вкрутити світлодіодну, то період окупності подвоюється, тобто лише через два роки така лампа почне економити гроші.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що президент України Віктор Янукович доручив Кабміну забезпечити єдині тарифи на комуналку в усіх регіонах.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.