МВФ вимагає, щоб банки знову почали відбирати квартири у валютних кредиторів

МВФ вимагає, щоб банки знову почали відбирати квартири у валютних кредиторів
В українців, які мають заборгованість перед банками за валютними іпотечними кредитами, знову можуть забирати нерухомість. Міжнародний валютний фонд вимагає від Верховної Ради скасувати мораторій, який нині забороняє конфіскацію кредитного майна, йдеться у програмі "Сніданок з 1+1".

За підрахунками експертів, в Україні нараховується близько 4 млн громадян, які придбали житло в кредит. Сьогодні ж чимало з них просто не може гасити ці кредити через зависокий курс долара.

У МВФ пояснюють, що чимало осіб свідомо ухиляється від сплати кредитів. Самих людей це обурює. Вони обіцяють захищати свої інтереси у будь-який спосіб і вже створюють групи фізичного спротиву.

"Ми саме фізично не даємо зайти, навіть із міліцією, в будинок для здійснення виселення конкретного позичальника, який взяв валютний кредит. Мало того, якщо потрібно буде застосовувати зброю, ми її знайдемо і теж будемо застосовувати", - запевнили кредитори.

У свою чергу економічний маркетолог Дмитро Розенфельд пояснив, що МВФ - це організація, яка просуває країни у сучасне суспільство, у сучасну економіку.

"На даний момент ми знаходимося у такому стані, напіврадянському. У нас діють, з однієї сторони, закони, які були прийняті десятки років назад, з другої сторони, ми повинні визначитися: ми капіталістичне суспільство чи ні, ми відійшли від соціалізму чи переходимо у капіталізм. Ми не можемо бути і там, і тут. Ми зараз у дорозі", - зазначив він.

Зокрема, експерт запропонував подивитися на західні країни. Так, у центрі Лондона чи Парижа вже давно не живуть малозабезпечені люди, як наприклад, у Києві на Печерську, яким нема чим платити за квартиру. "Їх витиснув капіталізм. Капіталізм - це жорстка система, тому МВФ нас просуває", - говорить Розенфельд.

"Ми не можемо користуватися і соціальною захищеністю колишнього Радянського союзу і жити у сучасному капіталістичному суспільстві".

Таким чином, щодо кредиторів Розенфельд не зміг сказати нічого обнадійливого, але порадив боротися за своє житло.


Читайте також: Яценюк розказав, коли стабілізується гривня


"Банк ніколи не забере вашу квартиру, якщо він буде вірити, що ви йому заплатите хоча б одну копійку. Банку не потрібна квартира, йому потрібні живі гроші", - додав експерт, зазначивши, що у банк треба ходити, домовлятися, але ні в якому разі не ховатися від нього і не розмовляти з колекторами.

Також експерт порадив кредиторам обов'язково найняти юриста, а також сходити до свого депутата - інших шляхів нема.

Юристи, які захищають інтереси позичальників, також зазначають: головна проблема українців - це юридична неграмотність. Більшість людей банально не знають законів, а тому будь-який колектор чи кредитор може легко їх налякати та відібрати майно. Аби цього не сталося, правозахисники обіцяють вчити азам права кожного позичальника на спеціальних семінарах. Найближчі відбудуться в Києві – 28-го-29-го серпня.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.