Нацбанк обіцяє навести лад на валютному ринку до кінця року

Нацбанк обіцяє навести лад на валютному ринку до кінця року
Національний банк України обіцяє стабілізувати валютний ринок до кінця року. Про це повідомив перший заступник голови НБУ Олександр Писарук, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Для цього Нацбанк проводитиме валютні інтервенції, аукціони з продажу валют.

Лише за четвер НБУ продав понад $ 99 млн доларів. Валюти придбали 54 банки. Це задовольнило близько 80% ринкового попиту.

До кінця місяця Нацбанк може продати $ 560 млн зі своїх резервів. Цих грошей, за словами регулятора, може вистачити, аби задовольнити потреби населення.

Крім того, щоб утримати курс у 13 грн за долар, працівники НБУ спільно з правоохоронними органами проводитимуть регулярні перевірки обмінних пунктів та банківських установ.

"Ми провели разом з Міністерством внутрішніх справ перевірки 21-го обмінного пункту і каси банків і виявили близько шести порушень. Зокрема серйозні порушення. Ми вскрили три конвертаційні центри. І я хочу запевнити, що ми будемо проводити перевірки і застосовувати суворі засоби впливу для всіх банків та банківських установ, які порушують правила продажу валюти населенню", - пообіцяв Писарук.



Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.