Традиційно взимку найбільше подорожчали м'ясо-молочні продукти.

Традиційно взимку найбільше подорожчали м'ясо-молочні продукти.
Порівняно з минулим роком споживчий кошик українців подорожчав більш, ніж на половину. А з початку року продукти в ціні зросли на чверть.

Імпортні товари дорожчають через курс долара, а решта – через зміну сезону. Мало не щотижня лише овочі додають у вартості до 10%. Про це йдеться в сюжеті телеканалу Zik.

В Україні несподівано подорожчала майже вдвічі гречка – із 10 грн за кілограм до 18-19 грн. Причиною називають дефіцит гречки в Росії – невиправданий ажіотаж перекочував і в Україну.




Традиційно взимку найбільше подорожчали м'ясо-молочні продукти. Втім, кажуть продавці, нинішні ціни – це ще не межа, адже попереду свята. Водночас через високі ціни на продукти покупців на ринку суттєво поменшало.

Економісти лише констатують: чекати на зниження цін марно. Навіть, якщо гривню таки стабілізують, з українськими зарплатами споживачі все ж купуватимуть продукти за європейськими цінами.

"На жаль, реформи, які проводять, є дуже повільними. А це, відповідно, затягує економічну терапію. І ми потрапляємо в ситуацію, коли бідність затягується і стає набагато сильнішою, ніж може бути", – наголошує економіст Віктор Борщевський.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.