Україна просить МВФ збільшити кредитну лінію і розширити програму на чотири роки

Україна просить МВФ збільшити кредитну лінію і розширити програму на чотири роки
Міжнародний валютний фонд може застосувати щодо України нову багаторічну програму розширеного кредитування замість існуючої Stand-by. Ідеться про Extended Fund Facility (EFF, "Розширене фінансування фондом").

Міністр фінансів Наталія Яресько зазначила, що уряд України вже надав запит на механізм розширеного фінансування EFF для встановлення довготривалішого партнерства з МВФ. Це відбулося одразу після зустрічі між президентом України Петром Порошенком, директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард, міністром фінансів Наталією Яресько та головою Нацбанку Валерією Гонтаревою. Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

"Механізм EFF надасть довготермінову підтримку протягом наступних чотирьох років, яка дозволить Україні повернутися до економічного зростання, відновити достатній рівень валютних резервів та забезпечити економічну та фінансову стабільність надалі. Складовою частиною цього загального плану є консультації Міністерства фінансів з власниками українського суверенного боргу для покращання середньострокової фінансової стабільності. Як тільки буде достягнуто домовленостей з МВФ, українська влада представить кроки подальших консультацій зі своїми кредиторами", - ідеться в повідомленні.

"Ринки очікували цього кроку і повинні схвально його сприйняти, так як це надасть фінансову підтримку, потрібну Україні для швидкого запуску економічного відновлення, і принесе прийнятні результати для всіх зацікавлених сторін. Це рішення ще раз демонструє міжнародним фінансовим партнерам та кредиторам незмінну відданість українського уряду амбіційній програмі реформ та макроекономічній стабільності," – наголосила Яресько.

Поки Україна продовжуватиме свої обговорення з МВФ щодо механізму EFF, лідери України продовжуватимуть працювати з міжнародними фінансовими інституціями та партнерами у всьому світі над отриманням додаткових фінансових ресурсів для підтримки програми реформування країни.

Директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард підкреслила, що менеджмент проведе консультації з радою виконавчих директорів у зв'язку із запитом України. Після чого місія МВФ, яка перебуває нині в Києві, може почати обговорення програми за запитом української влади.



Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.