Яценюк розказав, на які саме потреби економіки України піде кредит від МВФ

Яценюк розказав, на які саме потреби економіки України піде кредит від МВФ
Гроші, які отримає Україна в рамках кредитування від Міжнародного валютного фонду, витратити на що заманеться не вийде. Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк та уточнив, на які саме цілі спрямують ці кошти.
Читайте також: Поворотний момент для України: що зміниться в економіці після виділення кредиту МВФ
"У програмі співробітництва з МВФ немає такої умови: "Беріть гроші і витрачайте, куди хочете". Вона націлена на дві речі. Перше – це виконання наших зовнішніх зобов'язань. І друге – накопичення золотовалютних резервів НБУ для того, щоб стабілізувати банківський сектор і валютообмінний курс. Серед цілей програми, погодженої з Міжнародним валютним фондом, - проведення складних реформ, які сьогодні сприймаються непросто, але завтра дадуть позитивний і економічний, і політичний, і соціальний ефект", - написав Яценюк на своїй сторінці у Facebook.

"І нам треба активно попрацювати, щоб на тій території, яку ми повністю контролюємо, де українська влада несе всю повноту відповідальності, де є український бізнес, щоб цей бізнес розвивався, щоб платилися податки. Щоб інвестор, який сьогодні дуже обережно дивиться на Україну через військовий конфлікт з Росією, повернувся назад і почав вкладати гроші, створював робочі місця, платив зарплату, давав роботу і платив податки з цього підприємства, сплачував податки до бюджету", - підкреслив Яценюк.



Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.