Кожен українець заплатить цього року додатково 5 тисяч гривень за газ

Кожен українець заплатить цього року додатково 5 тисяч гривень за газ
Щойно скінчиться зима і українці заживуть по-новому. Точніше, за новими газовими тарифами. В уряді розводять руками – в країні немає грошей, тому мають підняти ціни на тепло та електрику майже в сім разів.

І ось, що нас чекає. Зараз українці щорічно спалюють десь 25 мільярдів кубометрів газу. І сплачуємо ми за них близько 30-35 млрд грн на рік. Після здорожчання ці самі 25 млрд кубометрів газу будуть коштувати нам майже 230 млрд грн. Різниця – майже 200 млрд грн – виймуть із наших з вами кишень. Якщо поділи цю суму між 40 млн українців, то вийде, що кожен цього року викладе з гаманця додатково по 5 тис. грн. Про це йдеться в сюжеті програми "Гроші".

Але є й інша математика. За часів Януковича були приватизовані десятки підприємств енергетики, які купили олігархи Ахметов і Фірташ. Причому, заплатили за них у десятки разів менше, ніж їхня справедлива вартість. А що, як владі виконати хоча б одну зі своїх обіцянок, які вона дала на Майдані, і змусити олігархів доплатити в бюджет за фактично вкрадене державне майно. Можливо, й тарифи тоді б лишилися незмінними, і не треба було б навколішки благати про кредит МВФ. Ну, а якщо ж уряд "камікадзе" боїться сваритися з найбагатшими, то і заощаджувати потрібно на собі.

Програма "Гроші" зібрала найбезглуздіші статті витрат уряду. В Україні й досі фінансують державні структури, які вже ліквідували. А окремі з них узагалі є лише на папері. Деталі – на відео.


Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.