5 економічних новин: мільярдні кредити "попливли рікою" в Україну, курси валют та урізані пенсії

5 економічних новин: мільярдні кредити "попливли рікою" в Україну, курси валют та урізані пенсії
Головною економічною новиною для України вчора ввечері стало позитивне рішення Ради директорів МВФ про виділення 17,5-мільярдного кредиту. Ця новина стане поштовхом і для інших міжнародних кредиторів, які також пообіцяли допомогти фінансово Україні. Про це детально можна почитати на сайті ТСН.ua.
А ось у сюжеті економічних новин програми "Сніданок з "1+1" ідеться про актуальні курси валют, ціни на пальне, урізані пенсії для працюючих пенсіонерів та нарахування субсидій.

КРЕДИТ ВІД МВФ

Рада директорів Міжнародного валютного фонду вчора ввечері погодила надання Україні додаткового кредиту на 17,5 мільярда доларів. Обсяг першого траншу становитиме 5 млрд, а загальна сума коштів, що отримає Київ до кінця цього року, становитиме 10 млрд доларів. Позитивна новина від МВФ "розблокує" надання для України ще 7,5 млрд доларів від інших кредиторів протягом найближчих чотирьох років, констатують у Міністерстві фінансів. Загалом, МВФ та інші міжнародні донори пообіцяли виділити Україні 40 млрд доларів.




КУРСИ ВАЛЮТ

Національний банк встановив такі курси валют. Ціна долара та євро знизилась в середньому на 30 копійок. Долар коштує 21,55 грн. Ціна на євро становить 23,14 грн. Комерційний курс теж демонструє зниження. В обмінниках долар можна придбати від 24,28 грн. Євро – від 26,40.

ВАРТІСТЬ БЕНЗИНУ

Ціни на бензин продовжують падати. Так, середня вартість одного літра бензину А-95 по Україні становить 24,70 грн. Найвища ціна пального цієї марки – 27,89 грн. Найнижча – 21,50. Середня ціна одного літра дизельного пального – 25,18 грн. Газовим автовласникам один літр газу обійдеться в середньому в 13,89 грн.

УРІЗАЮТЬ ПЕНСІЇ

Працюючі пенсіонери будуть отримувати лише 85 відсотків власної пенсії. Відповідний закон підписав президент України Петро Порошенко. Це нововведення стосується тих громадян, чия пенсія перевищує 2134,50 гривні. Новий закон буде діяти до 1 січня 2016 року.

СУБСИДІЇ

4 мільйони українських сімей зможуть оформити субсидію. У порівнянні з минулим роком це майже втричі більше родин. Таке заявив міністр соціальної політики Павло Розенко. Посадовець рекомендує не чекати, а йти за субсидіями вже в з квітня-травня. Нагадаємо, щоб отримати таку компенсацію малозабезпеченим громадянам треба звернутися до органу соціального захисту за місцем реєстрації особисто або поштою з відповідною заявою та декларацією про доходи. Відповідні бланки українцям розішлють у квітні.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.