Рада знизила ставку оподаткування високих зарплат

Рада знизила ставку оподаткування високих зарплат
Верховна Рада внесла зміни до законодавства щодо оподаткування високих зарплат, підвищивши поріг, коли застосовується вищий відсоток оподаткування.

Нині із зарплат, розмір яких становить 10-17 мінімальних зарплат (від 12180 до 20706 грн), вираховують 20% податку на доходи фізичних осіб. Закон знизив цю ставку до 15%. А із зарплат, що перевищують 17 мінімальних зарплат (20706 грн) і надалі вираховуватимуть 20%. Також визначено максимальну величину бази нарахування єдиного внеску, виходячи не з прожиткового мінімуму для працездатних осіб на момент нарахування збору, а з мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року (нині – 1218 грн). Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Документом також подовжено застосування знижувального коефіцієнта для визначення розміру єдиного внеску на рівні 0,4 після 1 січня 2016 року.

До цього часу зарплати розміром до 10 мінімальних зарплат (12180 грн) оподатковувалися за ставкою 15%, а більші – 20%. Водночас єдиний соціальний внесок нараховувався на зарплати розміром до 17 мінімальних, а на вищі – взагалі не нараховувався.

Нагадаємо, підвищення мінімальних зарплат і пенсій може відбутися не в грудні, як було заплановано, а набагато раніше – ще до проведення місцевих виборів. Підвищити соціальні стандарти вимагають окремі партії та політики. В уряді погодилися порахувати всі фінанси та визначитися з можливим підвищенням.



Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.