Демчишин розповів, у кого Україна купуватиме вугілля на зиму

Демчишин розповів, у кого Україна купуватиме вугілля на зиму
До 1 жовтня українські ТЕС і ТЕЦ повинні нагромадити на складах 3,2 млн тонн вугілля. Поки ж є лише третина – 1,2 млн тонн.
Про це розповів міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин на закритому засіданні антикризового енергетичного штабу ще 20 серпня. Лише сьогодні, 25 серпня, прес-служба міністерства оприлюднила окремі дані, пише УНІАН.

Україна відчуває гострий дефіцит антрацитної марки вугілля через воєнні дії на Донбасі. У найближчі два місяці планує прискорити нагромадження запасів вугілля на складах теплових електростанцій за рахунок збільшення його постачань з Росії, далекого зарубіжжя, а також із зони АТО.

Демчишин уточнив, що на шахтах "Павлоградвугілля", які підконтрольні енергохолдингу ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова, міститься близько 400 тисяч тонн вугілля марки Г, темпи вивозу якого останнім часом прискорилися.

Крім того, за даними міністра, держкомпанія "Центренерго" домовилася про постачання вугілля з Росії та далекого зарубіжжя.

"У "Центренерго" є домовленості на постачання вугілля морським шляхом на кінець вересня – початок жовтня. Із Кузбасу (Росія) відвантажується перша партія. До кінця серпня ці вагони мають надійти на станції", – уточнив Демчишин.

Нагадаємо, через брак вугілля минулої зими українцям масово відключали світло. Також надзвичайно високих навантажень вітчизняна енергосистема зазнала і цього літа. В серпні 2015 року через аномально спекотне літо й зупинення на плановий ремонт декількох атомних енергоблоків Україна відновила імпорт електроенергії з Росії, аби не допустити віялових відключень. Тритижневе постачання електроенергії з Росії призупинили 24 серпня.

[youtube=https://youtu.be/Yn_sQA96bkc]

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.