Журналісти показали київським чиновникам, як перетворити "хрущовки" на рай для людей

Журналісти показали київським чиновникам, як перетворити "хрущовки" на рай для людей
Київські чиновники на ремонті звичайних "хрущовок" заробляють вражаючі суми, які одразу привласнюють.
Як повідомляється у сюжеті ТСН.19:30, в одному з будинків столиці на вулиці Шліхтера комунальників давно не бачили. "Багато разів ми зверталися. Є документи, звернення до ЖЕКу з підписами сусідів, було до КМДА, але щоразу наші звернення залишалися без відповіді", - розповідає мешканка Людмила.

Під час дощу в під'їзді відпадає штукатурка і зникає світло, а від поривів вітру відлітають шматки проржавілого піддашка. Така ситуацію обурює людей, адже рахунки за комуналку приходять регулярно, а кваліфікованих послуг немає. В ЖЕКУ, до якого приписаний будинок, грошей мешканців не бачили. Чиновники стверджують, що розрахункового рахунку не мають, тому можуть тільки скласти акт і подати до управління.

Проте в Києві є й інші будинки, в яких прибирають і роблять ремонт. Після пожежі на даху комунальники пообіцяли ремонт за бюджетний кошт. Витрати оцінили в 1 млн 200 тис. грн. Ще 200 тис. грн запропонували зібрати мешканцям.

Пояснювати ситуацію у комунальній сфері прибули голова району Ярослав Горбунов і депутат Київради Олександр Харченко, які довго розповідали про тарифну політику. За їхніми словами, в тарифі за експлуатацію будинкової і прибудинкової території закладені лише вивіз сміття і робота двірника.

Проте чиновники швидко можуть оцінити на власний розсуд вартість відновлення згорілого даху. "Враховуючи такий об'єм на око десь з космосу ми приблизно розуміємо, що тут мінімум мільйон буде. Враховуючи, що в нас дотендерна процедура мільйон двісті, ми розуміємо, що це мільйон – мільйон двісті з НДС", стверджує депутат.

При цьому дотендерна процедура проводиться нібито для того, щоб встигнути до холодів і дощів.

Разом із власником будівельної фірми журналісти ТСН підрахували, в скільки стане ремонт у приватного забудовника. Сума вийшла вчетверо менша за державну. Директор розповідає, що робота коштує 200 грн за квадратний метр, утеплення, заміна покриття і опалубка на 300 квадратних метрах "з натяжкою" виходить приблизно у 300 тисяч гривень.

ТСН підрахувала, як можна освоїти 1 млн 200 тис. гривень під час ремонту даху. За 480 тисяч ми поставили басейн, ще 400 пішли на сонячні батареї, роботи з монтажу забрали 200 тисяч і на решту - 120 тисяч гривень вдалось прикрасити дах пальмами.

Дмитро Святненко, Юрій Розумнюк, ТСН 1+1 .



Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.