Підвищення пенсій та зарплат Рада затверджуватиме заднім числом лише наступного тижня

Підвищення пенсій та зарплат Рада затверджуватиме заднім числом лише наступного тижня
Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк анонсував, що мінімальні пенсії та зарплати, соцвиплати, а також зарплати окремих категоріям бюджетників та стипендії студентам підвищать із 1 вересня цього року. Проте вже пройшов перший тиждень вересня, а офіційного ухвалення рішення про підвищення ще немає. Верховна Рада буде ухвалювати ці питання лише наступного тижня. Тобто соцстандарти підвищуватимуть заднім числом.

"Наступний пленарний тиждень має бути відзначений тим, що саме на ньому ухвалюватимуться рішення з підвищення соціальних стандартів, індексації зарплат та інших соціальних виплат. Це є важливе питання. Воно потребує консолідації? Потребує. Я сьогодні говорив з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком про те, щоб ми дуже чітко скоординували (сьогодні понеділок, а у нас наступний тиждень, наступний вівторок пленарний) нашу роботу Кабміну і парламенту для того, щоб максимально провести всі необхідні обговорення до моменту голосування, щоб депутати мали час ознайомитися з відповідними рішеннями та ухвалювати їх спільно", – сказав в ефірі "Радіо Свобода" голова Верховної Ради Володимир Гройсман.

Спікер парламенту наголосив, що "пенсії, зарплати і соціальні показники будуть питанням №1 наступної сесії. Зараз ми це маємо зробити, бо на сьогодні ще не надійшов цей проект закону до парламенту. Очевидно, я думаю, що завтра до кінця дня він вже може зайти в парламент і там буде опрацьований".

Гройсман також розповів, що зустрівся з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, яка нині перебуває в Києві.

"Сьогодні мав розмову, зустріч з виконавчим директором МВФ, з пані Лагард, яка повністю підтвердила те, що ми достатньо непогано провели роботу щодо реформ і змін, але попереду ще дуже багато завдань. Але що для мене було дуже важливим? Пані Лагард сказала одну річ, що реформи, економічні реформи мають завжди кореспондуватися з соціальною підтримкою людей, з виконанням соціального контракту стосовно людей", – сказав голова Верховної Ради.


Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.