Уряд подав у Раду законопроект про підвищення зарплат і пенсій заднім числом

Уряд подав у Раду законопроект про підвищення зарплат і пенсій заднім числом
Кабмін подав до Верховної Ради законопроект про зміни до держбюджету щодо підвищення заднім числом, із 1 вересня, мінімальних зарплат і пенсій, а також інших соцстандартів. Парламент має голосувати за документ у четвер, 17 вересня.

"Сподіваюся, що весь парламент в єдиному пориві проголосує за позицію уряду щодо підняття пенсій, заробітних плат і 80 видів різного роду соціальних виплат, а також за списання і за реструктуризацію боргів перед іноземними кредиторами", – наголосив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у "10 хвилинах", відповідаючи на запитання дописувачів у мережі Facebook.

Глава уряду нагадав, що Кабмін прийняв рішення про підвищення всіх соцстандартів майже для 12,5 мільйона українців і 80 різного роду соціальних виплат.

"Збільшення зарплат, пенсій і інших соціальних виплат іде в середньому на 13%. Для висококваліфікованих працівників заробітна платня збільшиться навіть на 18%", – уточнив Яценюк.

Загалом, Кабмін направив до Ради п'ять законопроектів.

"У четвер парламент повинен проголосувати за п'ять законів, які змінюють державний бюджет, підвищують заробітну плату і пенсії так, як визначив Кабінет міністрів", – зазначив Яценюк.

Серед цих законів і той, який дозволяє реструктуризувати і списати борги України. Прем'єр нагадав, що уряду вдалося списати близько 4 млрд доларів США боргів, "які ми винні нашим приватним кредиторам, які не ми брали, але нам треба було вирішувати це питання. Нам вдалося реструктуризувати ці борги і відтермінувати виплату по сумі основного боргу ще на чотири роки".

Якщо встигнуть із перерахунком коштів, то українці отримають підвищення вже у вересні. Якщо ні, то вересневі доплати виплатять уже в жовтні.

"Але для того, щоби отримати дозвіл на витрачання коштів, які уряд уже закумулював, парламент повинен проголосувати за ці закони, президент їх підпише, і ми невідкладно дійдемо до кожного пенсіонера, до кожного вчителя, лікаря, працівника освіти, бюджетної сфери, до кожної багатодітної мами, до кожного громадянина країни, який отримає в середньому від 13% до 18% доплати до своїх пенсій, зарплат і соціальних стандартів", – підкреслив глава уряду.


[youtube=https://youtu.be/3YsGdjJP-I0]

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.