Молодь отримає пільги на купівлю землі у селі

Молодь отримає пільги на купівлю землі у селі
28 липня 2011 року на Житомирщині перебував Міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк.

Під час поїздки Андрушівським районом обговорювались питання земельної реформи та ринку землі. Одне з ключових питань яке переплітається з цією темою - пільгове виділення землі для молоді, яка працюватиме у селі.

М.Присяжнюк повідомив, що зараз це положення відпрацьовується і це передбачено законопроектом. Державний земельний банк буле мати можливості надавати земельні ділянки молоді, яка приїжджає жити у сільську місцевість з відстрочкою терміну оплати вартості землі до 20 років. І ще на перший внесок, який там буде до 20% — держава компенсує відсотки.

Ми вважаємо що це буде сильним мотивом, тому що я вважаю що сьогодні міському населенню треба переселятись у село і займатись виробництвом сільськогосподарської продукції, а не ходити по місту і там рахувати коли держава їм щось дасть — заявив міністр АПК Микола Присяжнюк.

Першочерговим завданням держави є зупинення деградації українського села. От ми зустрічались сьогодні з керівниками підприємств, і бачимо що більшість сільськогосподарської продукції переходить у товарне виробництво, те саме вирощування картоплі та інших овочів – це стає товарним виробництвом.

Виникає питання — що робити з українським селянином та українським селом?

І сьогодні на селі проживає 14 млн. я переконаний, і хто б що мені не говорив – не буде наш український селянин займатись сільським туризмом. Ми не до цього привчені — ми привчені на селі працювати, а не займатись сільським туризмом. Тому ми зараз переймаємось як в першу чергу забезпечити українське село робою, адже вона вирішить всі проблеми. А тому один з кроків вирішення цієї проблеми — це надання пільг молоді, яка бажає жити у селі — завершим міністр.

Автор статьи: Сергій Харчук

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.