ОС Android обігнала iOS за кількістю відправлених SMS, а чемпіоном з мобільного інтернету стала платформа bada

Оператор мобільного зв'язку «МТС Україна», 100%-ва дочірня компанія ВАТ «Мобільні ТелеСистеми», оголошує статистику користування популярними послугами серед користувачів смартфонів з «новими» операційними системами – Android, iOS і bada.

Згідно зі статистикою «МТС Україна», до середини лютого 2012 року в мережі компанії налічувалося більше 2,2 млн. смартфонів, з яких понад 600 тис. – термінали на «нових» операційних системах (ОС) – Android, iOS, bada.

Найбільше зростання показали сматрфони на базі Android – у порівнянні з кінцем літа 2011 року їх кількість в мережі МТС збільшилася вдвічі. На сьогоднішній день ТОП-4 «нових» ОС серед користувачів сматрфонів в мережі оператора виглядає наступним чином:

• Android – 260 тис. шт. (зростання на 100%)
• iOS – 150 тис. шт. (зростання на 25%)
• bada – 140 тис. шт. (зростання на 30%)
• Windows Mobile – 80 тис. шт. (0%)

Користувачі ОС bada несподівано стали чемпіонами з використання послуги передачі даних за технологією EDGE/GPRS. Один власник bada-пристрою в середньому завантажує понад 150 МБ мобільного трафіку на місяць. На другому і третьому місцях – користувачі Android з майже 140 МБ і iOS з 130 МБ відповідно. Пристрої на базі Windows Mobile виявилися менш «голодними», споживаючи близько 50 МБ трафіку щомісяця. Подібне співвідношення зберігається і в користуванні послугами для здешевлення інтернет-доступу – «Гіпер.NET» і пакетами інтернет-трафіку.

А ось найбільш відданими шанувальниками SMS є користувачі апаратів Android. Щомісяця вони надсилають в середньому 270 повідомлень, на 40 SMS обігнавши торішніх чемпіонів – власників «яблучних» пристроїв. Третє і четверте місця у відправці SMS зі смартфонів належать абонентам, які користуються терміналами на платформах bada – 220 шт. і Windows Mobile – 190 шт.

Незважаючи на лідерство в області SMS-відправки любителі ОС від Google поступаються користувачам iOS за відправкою MMS. Замикають «велику четвірку» власники bada і Windows Mobile, що повністю повторює торішній рейтинг.

Послуга «Безлімітний інтернет з Opera Mini на день» найбільш популярна у користувачів Android. Практично на одному рівні з ними йдуть користувачі, які віддають перевагу iOS, і Windows Mobile, а трохи позаду – прихильники ОС bada.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.