1238 мешканців Житомирщини отримають безоплатну високоспеціалізовану медичну допомогу в установах НАМН України

Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира в Житомирській ОДА, підписано меморандум про співпрацю Житомирської обласної державної адміністрації в особі голови Сергія Рижука та Національної академії медичних наук України в особі її президента Андрія Сердюка щодо надання високоспеціалізованої медичної допомоги населенню області.

За словами Сергія Рижука, підписання меморандуму забезпечує безоплатне надання високоспеціалізованої медичної допомоги за рахунок коштів державного бюджету 1238 мешканцям Житомирської області, які її потребують, у 28 наукових установах НАМН України.

Житомирська область, наголосив Сергій Рижук, зі свого боку має здійснити дієвий, прозорий відбір та направлення громадян області, що потребують високоспеціалізованої медичної допомоги, до наукових установ НАМН України відповідно до встановленого порядку.

Президент НАМН України Андрій Сердюк високо оцінив стан охорони здоров’я на Житомирщині, виділивши, зокрема, Житомирську обласну клінічну лікарню ім. О. Гербачевського. Він схвально відгукнувся про забезпечення медичних закладів регіону рентген-апаратами за кошти обласного бюджету, про дії влади щодо створення кардіохірургічного центру з метою попередження інфарктів міокарда, зауваживши, що весь світ покращує свої показники у сфері охорони здоров’я за рахунок профілактики, попередження хвороб, відмови від шкідливих звичок, переходу до здорового способу життя. „Впродовж останніх десятиріч ваша область була в числі перших. Ви на вірному шляху. Кожен з вас на своєму місці має подбати про своє здоров’я, здоров’я своїх близьких, людей, що звертаються до вас за допомогою”, – підсумував Андрій Сердюк.

Національна академія медичних наук України вже розпочала працювати по квоті, і 140 пацієнтів з Житомирської області вже направлено на лікування у наукові установи Києва, Дніпропетровська, Одеси, Львова, Харкова та інших міст

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.