Житомирщина залучила майже 200 комбайнів з інших регіонів

Житомирські новини Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира в Житомирській ОДА, цю інформацію стосовно жнив 2012 року під час брифінгу з журналістами оприлюднив заступник голови облдержадміністрації Микола Дейсан. Крім того, на сьогодні в області зібрано 22% зернових культур із близько 53 тисяч гектарів, з яких намолочено 160 тис. тонн.

На полях Житомирщини працює понад тисячу комбайнів, із них майже 200 залучено з інших регіонів та 20 – з державної МТС. «Усі спеціалісти обласної ланки АПК, керівники служб, інспекцій щоденно працюють в районах, спілкуються з керівниками господарств, просять їх максимально активізувати свою роботу та збирати врожай оперативно, додатково залучати комбайни з інших регіонів. Щоб уже за кілька днів потрібні комбайни були у того чи іншого господаря, не потрібно багато зусиль», – наголошує Микола Дейсан і закликає господарів сільськогосподарських угідь не очікувати кращих погодних умов, а максимально залучити техніку та зібрати урожай в повному обсязі.

Зі слів заступника голови облдержадміністрації, цьогорічна урожайність на 4-5 центнерів більша від минулорічної. Збирання зернових у цьому році розпочалося на 5-7 днів раніше. Об’єми, які намолотили на цю пору, є більшими у 5 разів, ніж у 2011 році. «Про результати жнив поки рано говорити, – зауважує Микола Дейсан. – Але ранніх зернових у цьому році менше, а пізніх, зокрема кукурудзи, на 30 тисяч гектарів більше. Сподіваємося отримати не менше 1400-1450 тисяч тонн зерна».

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.