Утеплення підвалу будинку

Утеплення підвалу будинку
2.08.2016, ---
Якщо в будинку є опалювальний підвал, то він потребує в обов'язковому утепленні. Якщо він без опалення, то слід провести утеплення перекриття, яке відокремлює підвалу від першого поверху. Утеплення підвалу буде ефективним, якщо багатошарові стіни будуть мати коефіцієнт теплопередачі менше 0,3, а одношарові стіни – менш 0,53. З розрахунком товщини теплоізоляції зверніться до фахівця. Вважається, що десятисантиметрові шару пінопласту достатньо для утеплення стінок підвалу з опаленням.

Якщо у підвалі тільки господарські приміщення, то він або зовсім не опалюється або опалюється лише злегка. У такому разі для утеплення достатньо 4-5 см пінопласту. Щоб не утворювалися містки холоду, ізоляція підвальних стін повинна бути нерозривному зв'язку з утепленням надземних ділянок стін будинку. Необхідною роботою для неопалюваних підвалів є утеплення цоколя на півметра нижче перекриття і розділяє перший поверх і підвал перекриття.

Матеріал утеплювача

Для утеплення стін підвалу використовують мінеральну вату і екструдований або звичайний пінопласт. Найбільш зручний варіант представлений щільним пінопластом, на одну сторону якого нанесено клеюча мастика, здатна забезпечити щільний контакт і виключити появу на стиках містків холоду. Екструдований пінополістирол має велику механічну стійкість. Утеплення підвалу будинку мінеральної ватою рекомендується тільки для підвалів, мають багатошарову фундаментну стіну (мінімально допустима щільність матеріалу – 110 кг/м3).

Утеплення стін

Краще підвал утеплювати зовні, проводячи виїмку грунту під контролем фахівця. Пінопласт кріпиться до стіни мастикою. Не можна його кріпити точково, оскільки під тиском грунту плита іноді тріскається. Підземну частину утеплення слід захистити цегляною кладкою чи склосіткою, посадженої на клей. Виступила на поверхню частина утеплювача закривають клінкерною плиткою або цокольної штукатуркою.

Утеплення перекриття

Якщо в опалювальному підвалі температура буде близькою до домашньої, утеплення перекриття не буде потрібно. Інша справа неопалювані підвали, де без цього не обійтися. Це легко зробити, приклеюючи або фіксуючи дюбелями 5-сантиметровий пінопласт. Утеплювач можна закрити облицюванням або штукатуркою, а можна залишити і так. Таке утеплення підвалу будинку трохи зменшить його висоту, але це буде виправдано.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.