Будівництво будинку: як його контролювати

Будівництво будинку: як його контролювати
13.03.2018, ---
Насправді на ринку надання послуг досить багато пропозицій, але, на жаль, не всі з кандидатів на посаду виконроба володіють необхідним професіоналізмом і досвідом роботи. Одні просто недостатньо компетентні в даному питанні, інші просто «відстали від життя» - адже будівельні технології не стоять на місці, а досить швидко розвиваються. Отже, практичний досвід роботи на даному ринку не гарантує необхідних знань для швидкої і, головне, якісної споруди житла.

Досить часто трапляється так, що будівельна бригада береться за роботу, а потім виконроб стикається з якоюсь задачею, виконати яку він зі своїми людьми з деяких причин не в змозі. Причин може бути багато: починаючи від елементарної відсутність фахівців і закінчуючи банальною нестачею кваліфікації при роботі з тим чи іншим матеріалом або видом роботи. Визнаватися замовнику у власній некомпетентності якось не з руки і залишається два виходи.

Перший - постаратися переконати замовника відступити від проекту з причини того, що «проект зроблений неправильно», «так уже давно не роблять» і т.д.

Другий - відійти від проекту не ставлячи замовника до відома. У цьому випадку дуже пощастить, якщо кваліфікації виконроба вистачить на те, щоб оцінити наслідки такого кроку або звести ці наслідки до мінімуму.

Справжньою проблемою на сьогоднішній день є і бум будівництва в країні. Коли на твої послуги підвищений попит, рідкісний професіонал відмовиться від спокуси взяти ще один проект, а потім ще ... І адже не обов'язково про це інформувати заказника. Наслідком такої ситуації є часта неможливість домогтися термінів будівництва, оскільки виконроб розривається між декількома об'єктами, не приділяючи жодному з них належної уваги. Висновок: безконтрольні робітники починають красти, терміни будівництва затягуються, якість робіт залишає бажати кращого, а витрати зростають.
Втім, красти може і сам керуючий будівництвом і солідність представленої компанії не може бути абсолютною гарантією.

Тому ні в якому разі не можна скидати з себе функцію постійного невсипущого контролю за будмайданчиком. Це відноситься не тільки до бригад будівельників з сусіднього двору, а й до серйозних будівельних компаній, які обіцяють звести будинок «під ключ».

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.