Чому тріскається штукатурка?

Чому тріскається штукатурка?
23.03.2018, ---
Розтріскана штукатурка різко втрачає в міцності і негарно виглядає, а обробляти стіну, вкриту такий штукатуркою, краще не варто – покриття не буде нормально триматися, а штукатурка буде тріскатися далі і обсипатися. Тому розтріскування штукатурки слід запобігати ще на стадії штукатурення, і в цій статті ми розглянемо, як запобігти появі подібних випадків.

Причини розтріскування штукатурки

Можна впевнено сказати, що причин, за якими розтріскується штукатурка, не надто багато, і вони всі давно відомі. Давайте перерахуємо їх. Штукатурка може тріскатися через:

☝ Порушення технології штукатурення;
☝ Використання невідповідної або неправильно замішаної суміші;
☝ Нанесення занадто товстого шару штукатурки;
☝ Занадто швидкого висихання нанесеного шару штукатурки.

Відповідно, для кожного випадку необхідно своє рішення.
Так, до порушень технології оштукатурювання може ставитися відсутність ґрунтовки. Якщо ви штукатурите стіни з пористих будівельних матеріалів, таких як цегла, то їх необхідно попередньо прогрунтувати, в іншому випадку вони почнуть витягати вологу з штукатурки, що призведе до виникнення тріщин.

Суміш повинна бути замішана у відповідності з пропорціями. Якщо в ній буде занадто багато цементу, то весь цемент не зможе прореагувати з водою, і це призведе до появи численних тріщин і зниження міцності шару штукатурки. Надмірна кількість піску також може призводити до розтріскування, але вже з інших причин.

Якщо ви плануєте наносити штукатурку товстим шаром – обов'язково використовуйте армуючі матеріали, а також наносити штукатурку у кілька шарів. В іншому випадку вона розтріснеться практично гарантовано, і врятувати такий шар штукатурки буде вже неможливо.

Не можна, щоб штукатурка занадто швидко висихала. Волога не повинна випаровуватися, а реагувати з цементом – саме за рахунок цього досягається його перетворення в монолітний бетон. Якщо ж вона випарується раніше часу, то замість бетону ми отримаємо неміцний і растрескивающийся шар. Тому дотримуйтесь правильні режими температури і вологості.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.