Шпалери в iнтер'єрi, Дизайн інтер'єру
Опции
Поиск
Old 22 декабря 2008 10:31     Сообщение #1
Посетитель


  • 34
Ранг: Разнорабочий
Регистрация: 22.12.2008
Сообщений: 13
Репутация: - 0 +
ICQ: --
Колір і фактура шпалер, цього важливого елемента інтер'єра, повинні гармоніювати, сполучатися з меблями й тканинами (портьєрами, занавісками, шторами й ін.) у кімнаті. Вибираючи шпалери, ураховують розміри й конфігурацію кімнат, їхнє число й призначення, висоту й природну освітленість.

Шпалери, як і фарби, виготовляють теплої й холодної квіток, зі світлими або темними відтінками. Варто подумати, як розподілити колірні «плями» по кімнатах, тобто створити у квартирі єдине колористичне рішення. У кімнатах шпалери не повинні бути занадто яскравими. Зате на кухні можна «відвести душу», а передпокій зробити темнішим. Але спробуйте при цьому «укластися» в одну колірну гаму. Скажемо, васильково–блакитну, кремово–рожеву, салатно–зелену. Або, наприклад, таку: шпалери в кімнаті нехай будуть світло– або золотаво–коричневими, у передпокої — коричневими, а в кухні яскраво–жовтогарячими. Якщо кімнати суміжні, спробуйте оклеїти їх або однаково, або шпалерами зближених тонів: червоно–коричневого, бежево–коричневого, синьо–фіолетового.

Дивна властивість кольору допоможе «притушити» яскраві сонячні промені в кімнаті з вікнами на південь: візьміть для цього шпалери холодних тонів — блакитні, фіолетові, зелені, сірі, бузково–блакитні, сіро–зелені. А на північній стороні «теплоту» приміщенню додадуть бежеві стіни, жовтогарячі, червоні, рожеві, жовті, жовтувато–зелені. У добре освітленій кімнаті переважніше темні, насичені кольори, а в затіненої — світлі, радісні.

За допомогою малюнка можна також збільшити або зменшити обсяг приміщення. У маленькому він повинен бути непомітним, а у великому, навпаки, виразним, соковитих тонів. Кімната стане просторіше, якщо при низьких стелях вибрати горизонтальний малюнок, а при високих — вертикальний. Шпалери з малюнком у вигляді ромбів «розширюють» кімнату. При обробці кімнат малої площі, але значної висоти підійде комбіноване обклеювання стін з поділом їх по висоті на 2–3 частині, причому нижню оклеюють шпалерами більш насиченого кольору, а верхню — світлими.

За допомогою шпалер стіни можна оформити незвичайно, цікаво. Наприклад, використовувати сполучення малюнків, тло при цьому повинен бути одного кольору. Великий візерунок не підходить, краще взяти дрібний горох, скромні квіточки, геометричний малюнок. Або такий варіант: взяти шпалери різних кольорів, але з однаковим малюнком. Особливо гарні пастельні тони: бузковий — рожевий, ясно–сірий із блакитним, рожевий із блідо–жовтим, салатний з ніжно–фіолетовим. Якщо не стомлюють яскраві кольори, можна використовувати контрасти: коричневий — жовтий, червоний — бордовий, синій — червоний.

У спільній кімнаті одну стіну, торцеву, можна оклеїти шпалерами з малюнком, а три інші — однотонними, кольори яких будуть сполучатися. Таку ж декоративну обробку застосовують і для спалень, оклеюючи стіну за ліжками «килимовими» шпалерами.

Коридор, що виходить у спільну кімнату, можна виділити, оклеївши іншими шпалерами.

Гардеробні або більші вбудовані шафи доцільно усередині оклеювати шпалерами, що миються.

Дитяча кімната повинна бути найяснішої в будинку, тому шпалери для неї вибирають відповідних тонів: світло–блакитні, світло–салатові, бежеві й ін. Є спеціальні шпалери з малюнками для дітей (наприклад, ведмежата грають у теніс, або кошенята носяться на скейтах). Можна взяти шпалери з рослинним орнаментом, зрозумілим дитині.

Кабінет прийнято оклеювати темними шпалерами — коричневими, темно–зеленими й т.п. Однак такі кольори необов'язкові. Залежно від площі кімнати можуть бути застосовані шпалери зеленого кольору із сіточкою або геометричним орнаментом, ясно–сині, сірувато–блакитні або ясно–коричневі.

Про кухню особлива розмова. Яскравою й ошатною її легко зробити за допомогою звичайної клейонки, скажімо, картатої. Тоді й на стіл краще покласти таку ж, але іншого кольору. Наприклад, синю — на стіну, червону — на стіл, або так: зелену — коричневу. Якщо кухню використовують і як їдальню, то гарно комбінувати обробку: частина стін біля мийки для посуду й плити облицьована глазурованими або пластмасовими плитками, а інша частина обклеєна шпалерами, що миються, яскравих тонів.

Шпалери можуть підкреслити присутність міні–саду у квартирі. Для цього в куті, де перебуває зелений куточок, смуги шпалер наклеюють по діагоналі. Перше полотно розташовують під кутом 45°, інші — клеять нагору до стелі, поступово зменшуючи їхню довжину. Малюнок повинен бути вертикальним.

При обробці кімнати шпалерами прийнято сполучити колір стін не тільки з фарбуванням стель, але й дверей.

Стелю білять, злегка підмішуючи синькою або охрою так, щоб колір узгоджувався з кольором шпалер стін. Сьогодні стелі, як і стіни, часто оклеюють шпалерами. Випускають спеціальні стельові шпалери білих, кремових, жовтуватого кольорів. Обклеювання стель однотонне, різні малюнки, вставки, аплікації на них не застосовують.

Двері, пофарбовані білилом, часто виглядають дуже різкою плямою на стіні, тому їх краще фарбувати відповідно до фарбування стін — у світло–кремові, світло–охристі й інші тони.

У кімнатах без карнизів шпалери краще до стелі не доводити, а залишити відстань 5–7 см. Шпалери закінчуються під стелею в низьких кімнатах вузьким багетом або бордюром у вигляді однієї вузької смуги, при висоті кімнати більше 3 м ширину бордюру збільшують до 8–10 см, а у високих приміщеннях доцільно використовувати широкий фриз.

Малюнок бордюру залежить від його ширини й характеру тла шпалер. Рельєфні однотонні або сітчасті шпалери можна закінчувати бордюром в однотонну яскраву смужку. Для шпалер з малюнком бордюр повинен відповідати тлу шпалер, але бути темніше його.

У високих кімнатах, стіни яких обклеєні однотонними або сітчастими шпалерами, добре виглядає широкий фриз із рослинним або архітектурним орнаментом.

При наявності в кімнаті карнизу обклеювання шпалер закінчують вузьким багетом або кольоровою смужкою безпосередньо біля карнизу. Гарне враження залишає й обробка шпалер багетом, розташованим нижче карниза на 30–50 см. Дерев'яний або пластмасовий багет продають у магазині, можна зробити його самим з акуратно оброблених вузьких рейок, пофарбувати олійною фарбою або протравити морилкою.

Якщо кімнати опалюються через опалювальні панелі (із внутрішнім нагрівальним приладом), їх заклеювати шпалерами не можна. Такі панелі офарблюють клейовою фарбою в тон шпалер, або обробляють накаткою гумовим валиком, або наносять малюнок за трафаретом.

Old 17 августа 2009 15:15     Сообщение #2
Посетитель


  • 17
Ранг: Практикант
Регистрация: 17.08.2009
Сообщений: 1
Репутация: - 0 +
ICQ: --
Якщо когось зацікавить найрізноманітніші шпалери під будь який інтер'єр та дизайн ,то їх можна знайти vash-interior.in.ua Особисто я там купував шпалери.. хоч ціни інколи кусючі, зате якість і вибір на відмінно!
Быстрый ответ Ответить

1 чел. читают эту тему (гостей: 1)
Пользователей: 0