Житомирщина у підготовці до ЄВРО 2012, Обговорюємо участь та підготовку Житомирської області у загальному пла
Опции
Поиск
Old 26 марта 2012 18:34     Сообщение #21
Посетитель


  • 119
Ранг: Главный инженер
Регистрация: 1.01.1970
Сообщений: 174
Репутация: - 0 +
ICQ: --
Житомир та Євро-2012: інформацію про місто туристи отримають не з сайту, а з буклету.

29 лютого у міській раді відбулося засідання Ради керівників підприємств та підприємців Житомира. Воно стосувалося підготовки та участі Житомира у Євро-2012, як міста, через яке проїжджатимуть туристи та зупиняться тут.

Власне крім самих підприємців – членів ради на засіданні були присутні представники міської та обласної влади, громадських організацій, тур фірм, готелів, АЗС, МВС. Як відзначило багато з них – за 90 з гаком днів міська та обласна влада нарешті згадала що буде Євро і що потрібно щось робити, аби туристи відвідували Житомир.

Проблемою №1, яку спочатку не дуже охоче визнавали присутні є те, що Житомир немає свого туристичного сайту. Про цю проблему представники турфірм, краєзнавці, громадські організації та інші суб’єкти говорили давно, але і до Євро-2012 сайту як не було, так сьогодні і немає.

Представник управління туризму та культури Житомирської обласної ради ОДА повідомила, що управління готує до видання двомовний довідник (українською та англійською мовами), де буде розміщені інформація про готелі, місця харчування, культурні заходи, які можна буде відвідати у області та Житомирі під час Євро-2012.

- За пару хвилин як до Вас потрапити я отримала макет буклета, який ми вже давно виношуємо і планується випустити його тиражем 20 тис. (по 5 українською та англійською та 10 російською), можливо тираж буде змінено, повідомила пристутніх начальник управління культури міської ради Лариса Харчук.

Цей буклет за задумом управління культури має розміщуватись на АЗС біля Житомира та у готелях Житомира і області.

Інші учасники цього засідання висловили сумнів, у тому, що європейський турист буде шукати інформація про Житомир у путівнику на АЗС.

Микола Костриця (молодший), наголосив що, якщо туриста і цікавитиме Житомир, то він вже сюди має їхати озброєним з інформацією про місто, а не шукати її у паперових буклетах.

Питання чи буде створений за такий короткий проміжок часу туристичний сайт Житомир так і залишилось відкритим, попри те що знайшлись люди, які готові взятися створення сайту.

У кінці засідання Ради керівників підприємств та підприємців Житомира було прийнято рішення, що підприємці сприятимуть підготовці Житомира до прийому туристів під час Євро-2012.

Нагадаємо, що цей орган є дорадчим, а його рішення мають рекомендаційний характер.

Джерело: ZThata
Old 3 апреля 2012 14:49     Сообщение #22
Посетитель


  • 119
Ранг: Главный инженер
Регистрация: 1.01.1970
Сообщений: 174
Репутация: - 0 +
ICQ: --
Завдяки Євро-2012 зростають шанси наших земляків на працевлаштування

Йдеться про виконання робіт, спрямованих на реконструкцію автодороги "Київ-Чоп", що є головним транспортним коридором цьогорічного Євро. Роботи проводить ряд іноземних компаній, які спочатку обходилися власними трудовими силами: так, лише у одному з підприємств торік працювали 113 громадян Македонії, дозвіл на використання праці яких надано обласним центром зайнятості.

Проте, починаючи з минулого року, компанії, що облаштовують ділянки дороги на території Житомирщини та Рівненщини, відкрили свої представництва й наймають на роботу наших співвітчизників.

За інформацією обласної служби зайнятості, загалом 118 безробітних жителів області приступили до роботи на реконструкції дороги Київ-Чоп: 65 мешканців Брусилівщини – у складі італійської бригади дорожників, 33 мешканці Новоград-Волинського та прилеглих районів – у складі македонської, і 20 колишніх безробітних, зареєстрованих у Житомирському міському центрі зайнятості, – на боці турецької компанії.

Для підприємств, зайнятих у підготовці до проведення футбольного чемпіонату, служба зайнятості пропонує організацію профнавчання безробітних, у тому числі шляхом стажування та індивідуального навчання обраних кандидатів безпосередньо на об’єктах.

До чемпіонату Євро-2012 лишається два місяці, тож жителі області ще мають шанс на працевлаштування у цій сфері зайнятості.

По матеріалам Житомирської хвилі.
Old 4 апреля 2012 20:24     Сообщение #23
Посетитель


  • 119
Ранг: Главный инженер
Регистрация: 1.01.1970
Сообщений: 174
Репутация: - 0 +
ICQ: --
Форму нового зразку невдовзі одягнуть прикордонники, що зустрічатимуть зарубіжних гостей "Євро2012"

Персонал міжнародних пунктів пропуску вже забезпечено комплектами нової форми, і зараз триває її "підгонка". Питання культури прикордонного контролю в контексті підготовки до Євро-2012 обговорювалися на засіданні круглого столу, проведеного в Північному регіональному управлінні Держприкордонслужби України. Начальник управління Ігор Токовий зазначив: "Прикордонник є офіційним представником держави на кордоні, а тому він має бути зразком порядності, культури і витримки, вміло поєднувати вимогливість правоохоронця із дотриманням прав і свобод людини".

Під час засідання зазначалося, що велику роботу було проведено стосовно поліпшення рівня володіння іноземними мовами співробітниками пунктів пропуску, адже їм цього літа доведеться працювати в режимі інтенсивного напливу зарубіжних футбольних вболівальників і туристів. Для персоналу завчасно було проведено спеціальні курси мовної підготовки. Крім того, до чергувань в пунктах пропуску на період проведення "Євро-2012" будуть додатково залучатися курсанти, що мають високий рівень володіння різними іноземними мовами.
Old 5 апреля 2012 12:59     Сообщение #24
Посетитель


  • 119
Ранг: Главный инженер
Регистрация: 1.01.1970
Сообщений: 174
Репутация: - 0 +
ICQ: --
На Житомирщині працівники міліції з 1 квітня перевірки торговців на трасах.

Одним з аспектів безпечного дозвілля вболівальників на території Житомирщини, як і держави в цілому, під час проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу є питання, так би мовити, продовольчої безпеки.

Відтак створення відповідних фан-зон та кемпінгів для любителів спортивного свята серед іншого потребує й посиленої уваги з боку контролюючих органів щодо діяльності закладів громадського харчування та місць реалізації харчових продуктів.

А тому працівники міліції Житомирщини разом з іншими зацікавленими органами виконавчої влади розпочали перевірки, спрямовані на викриття та припинення фактів реалізації неякісної та небезпечної продукції тваринного походження. Особлива увага до суб’єктів підприємницької діяльності, які планують здійснювати виготовлення, постачання та продаж продуктів харчування і готової їжі у місцях масових заходів та фан-зонах. У Житомирі, як повідомив заступник начальника УМВС – начальник міліції громадської безпеки УМВС України в Житомирській області Валерій Марчевський, офіційно визнаним місцем для створення фан-зони є територія торгівельного центру «Глобал», що по вулиці Київській, яку найближчим часом планується належно облаштувати.

Також з метою недопущення реалізації продукції тваринного походження з порушенням санітарно-гігієнічних норм перевірки здійснюватимуться на ринках та прилеглих до них територіях, які часто є місцями стихійної торгівлі.

Одним із напрямів профілактичних заходів є наведення порядку вздовж автомагістралей та припинення несанкціонованої торгівлі. Відтак працівники міліції вкотре застерігають «дорожніх» продавців про порушення ними встановлених правил. Стихійна торгівля продуктами харчування та товарами побутового вжитку, а також встановлення малих архітектурних форм на узбіччі автомобільних доріг є адміністративним правопорушенням. Тож у випадках відсутності належних документів у продавців працівники міліції у взаємодії з іншими відповідальними службами проводитимуть вилучення такої продукції, а після прийняття відповідних рішень судами, її утилізацію. На правопорушників очікують штрафні санкції.
Old 9 апреля 2012 17:13     Сообщение #25
Посетитель


  • 119
Ранг: Главный инженер
Регистрация: 1.01.1970
Сообщений: 174
Репутация: - 0 +
ICQ: --
До початку Євро-2012 в Житомирі проведуть показові навчання основам надання першої медичної допомоги

Навчання проходитиме в рамках автопробігу під назвою "Футбол об'єднує". За словами голови Житомирської обласної організації Товариства Червоного Хреста Олександра Богдана, цю ідею вдалося реалізувати у співпраці з Союзом автоклубів України. Головна мета заходу – привернути увагу громадян до проблеми безпеки дорожнього руху:

"Ця подія непересічна і, водночас, знакова. Ця естафета проходитиме в містах, де гратимуть матчі Євро-2012, із заїздом у Житомир. Два сертифіковані і спеціально навчені тренери демонструватимуть прийоми застосування методик надання першої медичної допомоги. І, до того ж, буде проведено спеціальні курси з навчання населення основам надання першої медичної допомоги"

Попередньо заплановано, що подібні навчання проходитимуть в містах України з 28 квітня по 4 травня.
Old 12 апреля 2012 08:45     Сообщение #26
Посетитель


  • 119
Ранг: Главный инженер
Регистрация: 1.01.1970
Сообщений: 174
Репутация: - 0 +
ICQ: --
Під час Євро-2012 міліціонери Житомирщини допомагатимуть київським колегам забезпечувати охорону громадського порядку

В першу чергу, йдеться про охорону громадського порядку та безпеку дорожнього руху на дорогах міжнародного сполучення Київ-Ковель та Київ-Чоп. Відтак вказані автошляхи розподілено на окремі дільниці, які будуть обслуговуватися спеціально визначеними групами, до складу яких входить близько 200 правоохоронців.

Окрім того, планується залучити 27 студентів-перекладачів Житомирського державного університету ім. І.Я.Франка та 56 волонтерів з числа викладачів навчальних закладів області.

Також понад 230 працівників органів внутрішніх справ Житомирщини у складі зведеного загону надаватимуть практичну допомогу колегам у Києві у забезпеченні громадського порядку безпосередньо під час проведення футбольних матчів та їх перегляду у фан-зонах. Зокрема, до столиці прибудуть інспектори патрульно-постової служби, роти міліції особливого призначення "Беркут", управлінь Державної служби
Old 12 мая 2012 09:32     Сообщение #27
Посетитель


  • 119
Ранг: Главный инженер
Регистрация: 1.01.1970
Сообщений: 174
Репутация: - 0 +
ICQ: --
У Житомирі для всіх футбольних вболівальників буде працювати безкоштовна фан-зона.


Міська влада домовилась з керівництвом ТРЦ «Глобал.ua» про створення фан-зони для Євро-2012, вхід у яку буде безкоштовний.

- Було багато питань, про фан-зону для вболівальників не платну, тому у нас були оператори, які виставляли різні умови і у них квиток міг коштувати 150-300 грн. Ми прийшли до згоди, що дане підприємство («Глобал.ua») частково візьме на себе затрати і вхід зробимо безкоштовний для житомирян і гостей міста, тобто для всіх. Причому на весь період чемпіонату, - заявив журналістам мер Житомира Володимир Дебой.

Керуючий справами Житомирської міської ради Петро Кудряшов зараз вирішує технічні нюанси цього питання.

Також Дебой повідомив, що організатори ймовірно облаштують там також VIP-зону де буде можливість людям, які мають бажання та відповідний рівень достатку отримати більш комфортні умови.
Old 30 мая 2012 17:39     Сообщение #28
Посетитель


  • 119
Ранг: Главный инженер
Регистрация: 1.01.1970
Сообщений: 174
Репутация: - 0 +
ICQ: --
Заклади Житомира не готові приймати туристів на Євро-2012

Житомирська санітарно-епідеміологічна служба провела перевірку підготовки об'єктів до Євро-2012.

Про це повідомили в прес-службі Житомирської СЕС

Санстанція перевірила 66 об’єктів, розміщених на автодорогах державного значення - 66, із них 29 – ресторанне господарство, 12 підприємств торгівлі, 3 об’єкти сервісного обслуговування, 10 готелів та 12 автозаправок.

У 48 перевірених об’єктах санстанція знайшла порушення. У всіх 29 об’єктах ресторанного господарства знайшли порушення асортиментного переліку, проходження медоглядів, зберігання швидкопсувних продуктів харчування. Також порушення знайшли і у всіх 12 підприємствах торгівлі.

У 4 готелях із 10 частина приміщень потребують ремонту, відсутні дані медичного огляду працівників. Порушення знайшли у КП «Готельне господарство «Житомир», Житомирська облспоживспілка торг.комплекс «Ялинка», ФОП Женежера Г.Г. «Місто розваг», ФОП Савицька Н.Р. «Петроград».

Також у 3 з 12 автозаправок санстанція знайшла порушення. Зокрема на АЗС ТОВ «НК-Синтез», ТОВ «Тріада-Плюс», «Еліт-Нафта» працівники не своєчасно пройшли медичний огляд.

Стосовно всіх 48 порушників вжито заходи адмінвпливу.
Old 2 июня 2012 15:33     Сообщение #29
Посетитель


  • 119
Ранг: Главный инженер
Регистрация: 1.01.1970
Сообщений: 174
Репутация: - 0 +
ICQ: --
Урочисте відкриття фан-зони до Євро-2012 у Житомирі відбудеться в п'ятницю 8 червня.

Як повідомили порталу ZThata, подивитися всі матчі чемпіонату Європи з футболу житомиряни та гості міста зможуть у фан-зоні, розташованій на майданчику біля ТРЦ «Глобал UA».

У фан-зоні планують встановити величезний екран для прямої трансляції всіх футбольних матчів Чемпіонату Європи-2012. Крім того, щодня вболівальників чекає концертна та розважальна програма для дітей та дорослих, а також безліч розіграшів, конкурсів та призів.

Як раніше повідомляв мер Житомира Володимир Дебой, фан зона буде працювати з 8 червня по 1 липня, вхід на загальну майданчик буде безкоштовним.

1 липня відбудеться урочисте закриття фан зони.

Нагадаємо, що офіційну фан-зону в Києві на майдані Незалежності почали монтувати у понеділок.
Old 6 июня 2012 19:47     Сообщение #30
Посетитель


  • 119
Ранг: Главный инженер
Регистрация: 1.01.1970
Сообщений: 174
Репутация: - 0 +
ICQ: --
Зустріч вболівальників, присвячена «Євро 2012» пройде у Житомирі. Про це повідомляє прес-служба Польського Дому.

7 червня о 18.00 в Польському Домі відбудеться зустріч прихильників Євро 2012 , для яких чемпіонат футболу не пусте слово, а вже частинка життя, кажуть організатори зустрічі.

Серед запрошених гостей Дмитро Голуб – автор неофіційного гімну Євро-2012, друзі чемпіонату Європи 2012 року з футболу з боку України, а також переможці Всеукраїнського конкурсу «Футбольна країна».

У програмі - класна музика, конкурси, fashion-показ стильних футболок Євро-2012, вікторина з цінними призами.

Нагадаємо, що офіційне відкриття майданчику для масового перегляду матчів відбудеться 8 червня на території ТРЦ «Глобал».
Old 6 июня 2012 22:24     Сообщение #31
Посетитель


  • 68
Ранг: Бригадир
Регистрация: 7.05.2010
Сообщений: 58
Репутация: - 0 +
ICQ: --
Ну вот, фактически остался 1 день до начала Евро 2012. Много денег было вложено во все это, а вернется ведь не так много как ожидается. Посмотри что он нам принесет и каким боком он вылезет.
Быстрый ответ Ответить

1 чел. читают эту тему (гостей: 1)
Пользователей: 0