У Житомирі на землі Ботанічного саду збудують "Епіцентр"?, Скандал навколо землі Ботанічного саду.
Опции
Поиск
Old 13 октября 2011 19:45     Сообщение #21
Посетитель


  • 85
Ранг: Мастер
Регистрация: 2.09.2010
Сообщений: 90
Репутация: - 0 +
ICQ: --
Ну всё, президент отменит указ Рыжука и ничё ему не перепадёт. Нефиг народ грабить, ваще обнаглели.
Old 14 октября 2011 19:27     Сообщение #22
Посетитель


  • 85
Ранг: Мастер
Регистрация: 15.06.2010
Сообщений: 75
Репутация: - 0 +
ICQ: --
А шеф только и может, что налево и направо обещания раздавать. Если ему будет это выгодно, то поможет конечно, а так, нафиг оно ему?
Old 19 октября 2011 20:24     Сообщение #23
Посетитель


  • 68
Ранг: Бригадир
Регистрация: 7.05.2010
Сообщений: 59
Репутация: - 0 +
ICQ: --
А шеф молчит или занят проффесорскими делами ))), дождешься от него ...
Old 24 октября 2011 19:36     Сообщение #24
Посетитель


  • 68
Ранг: Бригадир
Регистрация: 7.05.2010
Сообщений: 72
Репутация: - 0 +
ICQ: --
Поддерживаю, так их ребята, они скоро сдадутся, сад будет НАШ!!! ПРИСОЕДИНЯЙТЕСЬ, не бойтесь быть хозяином.
Old 25 октября 2011 20:05     Сообщение #25
Посетитель


  • 119
Ранг: Главный инженер
Регистрация: 1.01.1970
Сообщений: 174
Репутация: - 0 +
ICQ: --
24 жовтня під стінами житомирської мерії знову мітинг, адже цього дня проходить засідання другої частини 7-ї сесії житомирської міської ради, на якій розглядатиметься питання «Про припинення права постійного користування земельною ділянкою площею 5,3882 га за адресою вул. Корольова , 39 м. Житомира».

Ще о 9-тій годині ранку почалися збиратися не байдужі до цього питання люди та організації – мешканці будинків, які розташовані поруч з Ботанічним садом, активісти громадської організації «Я люблю Житомир», члени політичної партії «Україна майбутнього» та представники громадської кампанії «Марш патріотів».

Розгнівані люди не збираються відступати ні на крок. Гнів людей підкреслюють і транспаранти «Ганьба продажним депутатам», «Сад належить житомирянам», «Забери у Рижука сокиру» та інші.

Голова ГО «Я люблю Житомир», Володимир Тітов закликав житомирян не відступати від своїх переконань.

До мітингуючи долучився еколог – кандидат сільськогосподарських наук, викладач ЖНАУ Микола Москальчук. Він пояснив, що згідно з законодавчих та європейських норм територія зелених насаджень Житомира і так менше за норму, тому знищення ботанічного саду є неприпустимим.

О 10-й годині розпочалось друге пленарне засідання сьомою сесією Житомирської міською ради. Головуючий – Володимир Дебой оголосив що пропонує зняти з розгляду це питання «до відповідного глибоко вивчення та надання відповідними службами нам усіх матеріалів».

До мітингуючи людей направили групу депутатів сповісти про зняття питання. Люди зраділи, та це ще не остаточна перемога.

ФОТО+ВІДЕО
Old 27 октября 2011 01:17     Сообщение #26
Посетитель


  • 119
Ранг: Главный инженер
Регистрация: 1.01.1970
Сообщений: 174
Репутация: - 0 +
ICQ: --
Вчора увечері у прямому ефірі на Житомирському обласному телебаченні секретар Житомирської міської ради Наталія Леонченко підвела підсумки двох пленарних засідань VІІ сесії міської ради.

За словами Наталії Леонченко, сесія пройшла вдало насамперед для громади міста.

Що ж до питання передачі земельної ділянки за адресою вул. Корольова, 39, яке було знято з розгляду на пленарному засіданні, то Наталія Леонченко наголосила, що його лише перенесено через безпідставні спекуляції та підбурювання людей. Мета перенесення розгляду питання – вивчення громадської думки, а також проведення консультацій та роз’яснень. Адже більшість житомирян ще й досі вважають, що ділянка по вул. Корольова, 39 – територія Ботанічного саду. "Це питання абсолютно не стосується Ботанічного саду. Адже на вказаній земельній ділянці росте плодовий сад, який належить Агроуніверситету", – акцентувала увагу секретар міської ради.

З сайту Житомирської міської ради.
Old 7 ноября 2011 07:06     Сообщение #27
Посетитель


  • 119
Ранг: Главный инженер
Регистрация: 1.01.1970
Сообщений: 174
Репутация: - 0 +
ICQ: --
У власників «Епіцентру» хочуть забрати бізнес, - джерела

Надходження товарів до магазинів мережі «Епіцентр» та «Фокстрот» вже зупинено. Про це повідомляє газета «Сегодня» із посиланням на власні джерела.

Мережа магазинів «Епіцентр», яка хотіла зайти і на житомирський ринок, має великі проблеми.

«Епіцентр» належить родині секретаря Київради Галині Герезі

Співробітники СБУ нагрянули 7 вересня. Розбили двері і вклали охоронців лицем в підлогу, вірвалися в головний офіс і вивезли звідти кілька машин з документами.

Одна з головних версій події - у сім'ї секретаря Київради хочуть відібрати прибутковий бізнес.

«Зараз існує кілька« бригад »впливових бізнесменів, за якими стоять впливові депутати. Вони спочатку з допомогою правоохоронців створюють бізнесу проблеми, а потім посилають посередників, які за частку в бізнесі пропонують вирішити проблему. Такі посередники в гості до «Епіцентру» вже приходили. Але поки Герега від них відмовилася. Далі вже може проявитися і найголовніша людина, від чиїх послуг буде відмовитися не так-то просто », - розповіло джерело, близьке до« Епіцентру ».

В самому магазині на цю тему розмовляти відмовляються. А Галина Герега каже, що до бізнесу вже не має ніякого відношення.

Нагадаємо, що про будівництво «Епіцентру» в Житомирі на місці фруктового саду говорив міський голова Володимир Дебой та губернатор Сергій Рижук.

На минулій сесії питання по землі, на якій нібито мав бути "Епіцентру", було знято.
Old 7 ноября 2011 20:02     Сообщение #28
Посетитель


  • 68
Ранг: Бригадир
Регистрация: 13.01.2011
Сообщений: 69
Репутация: - 0 +
ICQ: --
Ну вот и чудненько, всё сложилось, как народ пожелал. Жаль, что бизнес у людей рушится, но законы джунглей и нас достали.
Old 3 февраля 2012 12:09     Сообщение #29
Посетитель


  • 119
Ранг: Главный инженер
Регистрация: 1.01.1970
Сообщений: 174
Репутация: - 0 +
ICQ: --
Губернатор Житомирской области Сергей Рыжук до сих пор не понимает, почему в Житомире остановили процесс выделения земли под строительство гипермаркета "Епицентр". Он говорит, что у него есть только догадки. Губернатор предполагает, что это мог быть конфликт интересов в Киеве.

Об этом он рассказал в интервью общеукраинскому журналу "БИЗНЕС" (БИЗНЕС № 5(992) от 30.01.2012).

"В прошлом году я предложил владельцам сети магазинов “Эпицентр” открыть в области торговый центр. Они согласились, мы даже выделили им земельный участок для строительства. Но СБУ остановила строительство этого объекта по той причине, что земля на месте строительства якобы особо ценная — там с советских времен фруктовый сад. Однако он давно заброшен и не плодоносит…", - говорит Рыжук.

На вопрос, может ли губернатор Рыжук решить такой вопрос на личном уровне с областным руководством управления СБУ, он ответил, что в этом случае не может. Сергей Рыжук говорит, что у него есть лишь догадки по этому поводу и подозревает, что проблема состояла в конфликте интересов в Киеве.

"Пока есть только догадки, почему они решили прекратить строительство “Эпицентра”. Может быть, какой-то конфликт интересов в Киеве. Ведь строительству торгового центра “Метро” ничто не препятствовало. Как и в случае с “Эпицентром”, мы с мэром Житомира, чтобы ускорить этот процесс, решали вопросы выделения земли и получения разрешительных документов уже в ходе работ", - сказал губернатор.

Также Рыжук отметил, что СБУ не действует в отношении предпринимателей по избирательному принципу. Он говорит, что СБУ действовала в рамках закона во всех перечисленных случаях.
Old 8 февраля 2012 12:02     Сообщение #30
Посетитель


  • 119
Ранг: Главный инженер
Регистрация: 1.01.1970
Сообщений: 174
Репутация: - 0 +
ICQ: --
Житомирські депутати не готові продавати земельну ділянку біля ботсаду

На завтрашній сесії Житомирської міської ради міський голова Володимир Дебой винесе питання щодо прийняття у власність міста земельної ділянки 5,3 га біля Ботанічного саду.

Про це «Першому» повідомляє джерело у міській раді.

Проект відповідного рішення не був оприлюднений на сайті міської ради.

Депутати неоднозначно ставляться до винесення цього питання на розгляд сесії.

«Ми повинні почути, що влада пропонує по цій ділянці. На сесії ми вислухаємо пропозиції і вже тоді будемо приймати рішення», - сказав голова фракції «Фронту змін» Володимир Михалець.

У «Партії регіонів» кажуть, що готові проголосувати за прийняття у власність міста землі Агроекологічного університету.

«Про продаж цієї земельної ділянки не йдеться. Ми хочемо прийняти її у власність міської громади», - зауважив голова фракції «регіонів» Василь Кучик.

Голова міського осередку партії «Батьківщина» Віталій Француз не розуміє, чому питання земель біля Ботанічного саду поспішно намагаються протягнути на сесію.

За його словами, у місті нещодавно знову з’явилися лобісти «Епіцентру».

«Фракція поки не прийняла рішення, як буде голосувати по цьому питанню. Рішення буде прийнято вже сьогодні», - сказав він.

У «Рідному місті» також ще не прийняли рішення як голосувати по цьому питанню. Голова фракції Віра Шелудченко сказала, що депутати від «Рідного міста» поки не обговорювали позиції по цьому.

Нагадаємо, що раніше голова Житомирської облдержадміністрації озвучив, що на ділянці, яка знаходиться біля ботсаду, хочуть побудувати «Епіцентр».

Це викликало хвилю протестів та незадоволень серед громадських організацій та депутатського корпусу.

По матеріалам "Першого Житомирського"
Old 10 февраля 2012 15:46     Сообщение #31
Посетитель


  • 119
Ранг: Главный инженер
Регистрация: 1.01.1970
Сообщений: 174
Репутация: - 0 +
ICQ: --
Вчера, 9 февраля, 36 депутатов проголосовали «за» передачу в собственность города Житомира земельного участка агроэкологического университета.

Во время сессии Житомирского горсовета, депутат от Партии регионов Николай Туфанов предложил включить в повестку дня вопрос «О прекращении права постоянного пользования земельным участком площадью 5,3882 га по адресу ул.Королева, 39 в г. Житомире».

- Это рекомендация профильной комиссии и согласительного совета, - поддержал предложение депутата мэр Владимир Дебой.

Во время голосовании по этому вопросу никаких обсуждений и выступлений не было. Мэр поставил вопрос на голосование и он набрал необходимое количество голосов – 36 «за» (всего в Житомирском горсовете 60 депутатов).

«Прекратить право постоянного пользования земельным участком площадью 5,3882 га по адресу ул.Королева, 39 Житомирскому национальному агроэкологическому университету на основании его добровольного отказа и письма Министерства аграрной политики и продовольствия Украины с дальнейшим учетом интересов университета в укреплении материально-технической базы при реализации инвестиционных проектов относительно этого земельного участка», - сказано в решении сессии горсовета.

Земельный участок будет зачислен к землям городского совета, не переданным в собственность и пользование. Также своим решением депутаты поручили органам Госкомзема внести соответствующие изменения в Государственный реестр прав на земельные участки и в земельно-учетные данные.

Напомним, в прошлом году, губернатор Сергей Рыжук настойчиво рекомендовал городскому совету забрать этот участок земли для продажи на аукционе и строительства там торгового центра Эпицентр.

По материалам "Журнал Житомира"
Old 24 февраля 2012 16:13     Сообщение #32
Посетитель


  • 119
Ранг: Главный инженер
Регистрация: 1.01.1970
Сообщений: 174
Репутация: - 0 +
ICQ: --
У Агро не хочуть говорити про землю Ботанічного саду.

В середу, 22 лютого, ректорат житомирського національного агроеклогічного університету розглянув на своєму засіданні питання ботанічного саду. Враховуючи резонанс, пов’язаний із передачею ділянки ботсаду в міську власність, на ректорат прийшли і журналісти.

Але сенсації не сталось. Ректор універу Валерій Микитюк був здивований такою увагою преси, але дозволив журналістам бути присутнім. Щоправда одразу попередив, що мета ректорату - обговорити плани по підготовці ботанічного саду до весни, а також святкування 80-річчя із дня сворення ботсаду.

Саме ж рішення про передачу ділянки ректор коментувати відмовився, мовляв, це вирішувалось ще до нього і на рівні міністерства.

Перед початком засідання ректор ще раз, вже перед всіма присутніми, повідомив про присутність журналістів і нагадав, що зібрались тут не для того, щоб давати оцінку заключенню комісії міністерства по ботсаду.

Першою з доповіддю виступила директорка ботсаду, яка кортко змалювал його стан, основні досягнення і проблеми. Потім в її адресу почали лунати питання щодо господарскьої діяльності. Далі почали обговорювати плани щодо підготовки до весни.

По матеріалам "20хв".
Old 28 марта 2012 09:02     Сообщение #33
Посетитель


  • 119
Ранг: Главный инженер
Регистрация: 1.01.1970
Сообщений: 174
Репутация: - 0 +
ICQ: --
Спільна позиція депутатів опозиційних сил щодо продажу фрукового саду буде оголошена сьогодні

Спільну позицію депутатів опозиційних сил (Громадянської позиції, Батьківщини та Свободи) щодо можливого продажу ботанічного саду Житомира оголосять Олександр Величко (Громадянська позиція), Олександр Радько (Батьківщина), Сергій Оніщук (Свобода). Можливо приєднається "Фронт Змін".

Депутати, зробіть Ботанічний сад міською зоною відпочинку!

Тисячі житомирян висловили минулого року свою думку владі щодо будівництва гіпермаркету «Епіцентр» на землях ботанічного саду. Громадське об’єднання «Я люблю Житомир!» згуртувало людей, які не шкодуючи власного часу виходили під стіни міської ради, зустрічались із депутатами міської ради. Вимагали підтримати їх бажання та відстояти право жити не на подвір’ї чергового магазину, а мати нормальні умови життя та дихати чистим повітрям.
В нашому місті залишилось дуже мало місць, які дають місту кисень. Кількість дерев постійно зменшується, а кількість магазинів – зростає.
Восени минулого року, коли люди показали свою позиції, деякі депутати пішли їм на зустріч та надали підтримку. Налякана активністю житомирян влада відступила. Але, як виявилось, не на завжди. Вже цього року депутати знову підняли це питання. Садок був прийнятий до складу міських земель і тепер залишається тільки два шлях: черговий маркет, який зіпсує життя людей на Польовій чи зона відпочинку, де житомиряни зможуть проводити вихідні. Люди знову готові нагадати депутатам про свою позицію, але ми сподіваємось, що народні обранці згадають про те, що мають обов’язки перед житомирянами.
Громадське об’єднання «Я люблю Житомир!» вимагає, щоб депутати нарешті визначились зі своїм рішенням по питанню ботанічного саду, і зробили це не з позиції власної вигоди.
Житомиру потрібні легені, потрібен сад, потрібна зона відпочинку!

Володимир Тітов,
Громадське об’єднання
«Я люблю Житомир!»
Old 29 марта 2012 21:34     Сообщение #34
Посетитель


  • 119
Ранг: Главный инженер
Регистрация: 1.01.1970
Сообщений: 174
Репутация: - 0 +
ICQ: --
Дебой почує думку кожного стосовно Ботанічного саду


Під час брифінгу у перерві засідання сесії міської ради Житомирський міський голова Володимир Дебой висловив свою позицію та прокоментував питання, підняті депутатами на початку засідання. Зокрема, і щодо земельної ділянки за адресою вул. Корольова, 39.

Керівник міста зазначив, що не хоче, аби навколо цього питання продовжувалися спекуляції. Адже долю цієї землі вирішить громада міста шляхом публічного обговорення - стверджує прес-служба мерії.

- Рішенням минулої сесії ми прийняли земельну ділянку за адресою вул. Корольова, 39 у власність міста. І лише після громадських слухань буде визначено її функціональне призначення. Я прислухаюсь до думки громади. Якщо знайдеться інвестор, який вкладе кошти у те, щоб облаштувати там паркову зелену зону чи аквапарк, я його підтримаю. Якщо буде йти мова про цивілізований бізнес, але із благоустроєм ділянки і публічним обговоренням цього питання, думаю, депутатський корпус і це підтримає. Долю ділянки вирішуватиме громада шляхом публічних обговорень» – зазначив мер Володимир Дебой.

Також міський голова закликав депутатів не проводити політиканства щодо цього питання, натомість зробити корисне і необхідне для цієї землі – долучитися до загальноміського місячника із благоустрою і навести елементарний порядок на земельній ділянці за адресою вул. Корольова, 39, - повідомляють на сайті мерії.

28 березня 4 політичні сили, які представляють опозицію у міськраді вийшли до журналістів зі спільною заявою.

"Громадянська позиція", "Батьківщина", "Фронт Змін" та "Свобода" усвідомлюючи інтереси житомирян, які їх обрали, відтепер виступають у міськраді з такою позицією:

1. Земля фруктового саду по вулиці Корольова, 39 має залишитися у власності громади Житомира, а значить має належати кожному житомирянину, як представнику цієї громади;

2. Територія має залишатися зеленою зоною і в найближчому майбутньому має бути облаштована з урахуванням умов для відпочинку батьків з дітьми, людей поважного віку;

3. В бюджеті міста 2013-2015 років мають бути передбачені кошти для благоустрою цієї території як зони відпочинку для громади міста. Розрахунки мають здійснюватися публічно.

Ця позиція відображає реальні думки житомирян та відкрито представляється у міській раді депутатами, що приєдналися до цієї заяви, - сказано у оприлюдненій позиції трьох фракцій міськради та представника "Громадянської позиції" депутата міськради Олександра Величка.

Олександр Величко, "Громадянська позиція": "Житомиряни мають право голосу. Подальша доля цієї землі - у їх руках. Житомиряни чітко сказали під час опитувань у ЗМІ, що хочуть бачити у цьому місці паркову зону. Яке право має нинішня влада одноосібно вирішувати долю цієї ділянки, не спитавши думки людей?"

Олександр Радько, "Батьківщина": "Показую вам заяву фракції "Батьківщина". Ще з початку спроб влади продати цю землю під будівництво торгівельного об'єкту ми виступали проти цього. І який результат? Губернатор пригрозив занести нас усіх у "чорний список" і порозвішувати по стовбах.

Ми наголошуємо на тому, що там можна зробити чудову паркову зону, щоб люди могли відпочивати та набиратися сил. Сьогодні ми бачимо об'єднання опозиційних сил навколо інтересів місцевої громади. Я погоджуюсь що треба приводити інвестора та створювати нові робочі місця, але це має робитися цивілізованим шляхом."

Володимир Михалець, "Фронт Змін": ""Фронт Змін" майже за рік як постала ця ситуація, не змінив своєї позиції щодо цього питання. Ми вважаємо, що майбутнє цих 5-ти гектарів землі мають вирішувати мешканці Житомира, а не одноосібно губернатор з міським головою.

Ми і сьогодні пропонуємо громадським організація долучитися до випрацювання концепції подальшого використання цієї землі. Що там має бути? Варіантів багато. Треба обрати той, який буде найефективнішим. Чому б наприклад, разом з Агроуніверситетом не розробити проект парку відпочинку? Спеціалістам була б робота і користь для громади очевидна. Але ще раз наголошую - тільки житомиряни мають право вирішувати подальшу долю цієї земельної ділянки."

Сергій Оніщук, ВО "Свобода": "Соціальної необхідності будувати там гірпермаркет немає. Верхня Польова і Промавтоматика - найбільший житловий район міста. Там повинна бути зелена зона! На Корбутівці є ліси, на Богунії і Крошні теж є зелені ділянки. А на Польовій? Якщо закатати у асфальт той фруктовий сад, людям нічого не залишиться! Треба розуміти навантаження, яке ляже на комунальну і транспортну сфери Житомира, якщо там відбудеться комерційна забудова. Постраждає екологія, виникнуть затори за дорогах. Жителі сусідніх багатоповерхівок втратять спокій. Невже у Житомирі іншого місця для чергового гіпермаркету немає?"

Завтра сесія міськради. Питання по аукціону на неї не виноситься. Спікери кажуть, що виголошена заява і прес-конференція не підганялася під сесію. Відповідно і оголошувати її завтра не будуть.

Відомо, що у міськраді є ще й партія Віталія Кличка "УДАР", яка теж себе позиціонує як опозиційна політсила. Є й "Рідне місто", яке ніби поза політикою. Ні одні ні інші до спільної заяви не долучилися. За словами Величка, який є одним з ініціаторів об'єднання опозиції навколо питання збереження зеленої зони за адресою Корольова, 39, "УДАР" аргументував відмову приєднатися до заяви тим, що "питання не на часі", а "Рідне місто" не долучилось до об'єднавчих закликів. Але депутати і фракції, що підписалися, сподіваються що колеги долучаться до спільних дій.

Ініціативи є. Паркова зона, інші варіанти. Де брати гроші на реалізацію цих задумів, цікавило журналістів. Депутати кажуть, що гроші є. Влада їх "висвічує". Виявляється кошторис зведення пам'ятника радянському функціонерові Кременецькому сягає більше мільйона гривень. "Чи заслужила перед земляками, які зводили кінці з кінцями, людина, яка добре харчувалася, мала пристойне забезпечення і кабінет таких фінансових витрат на вшанування його заслуг? Чи не доцільно було б ці гроші направити на благоустрій паркової зони на території, яку хочуть віддати під будівництво гіпермаркету?", - запитує Олександр Радько.
Быстрый ответ Ответить

1 чел. читают эту тему (гостей: 1)
Пользователей: 0