Будинок від Житомирбудзамовник по Щорса 155, Слідкуємо за завершенням будівництва
Опции
Поиск
Old 8 марта 2012 17:07     Сообщение #1
Посетитель


  • 119
Ранг: Главный инженер
Регистрация: 1.01.1970
Сообщений: 174
Репутация: - 0 +
ICQ: --
Не перший рік у Житомирі затягується будівництво 120-квартирного будинку по вулиці Щорса, 155. В останні місяці на будівельному майданчику є якийсь, ледь помітний рух.

На сьогодні зведенна коробка будинку, та ще не має даху. Частково встановленні вікна.

У будній день, 6 березня будівельників на майданчику ми не побачили, кран не працював, проте охорона є.


За інформацією "Першого" у Житомирі введено в експлуатацію у 2011 та 2012 році 440 об’єктів житлового будівництва загальною площею 78555 квадратних метрів.

У відповіді на інформаційний запит «Першого» заступник міського голови Микола Боровець посилаючись на інспекцію державного-архітектурного контролю повідомив, що прийнято дві багатоповерхівки.

Це 10-ти поверховий житловий будинок по вулиці Щорса, 155 та багатоквартирний житловий будинок по вулиці Івана Богуна, 5.










Old 11 марта 2012 22:11     Сообщение #2
Посетитель


  • 68
Ранг: Бригадир
Регистрация: 7.05.2010
Сообщений: 72
Репутация: - 0 +
ICQ: --
Красивый дом! Увидел его еще в прошлом году зимой и сразу он мне приглянулся, даже не знаю чем!
Old 1 июня 2012 05:06     Сообщение #3
Посетитель


  • 119
Ранг: Главный инженер
Регистрация: 1.01.1970
Сообщений: 174
Репутация: - 0 +
ICQ: --
У Житомирі нова будівельна афера: вкладникам здали будинок без даху і вікон. ФОТО

У Житомирі вибухнув черговий скандал з будівництвом житлового будинку. В експлуатацію було введено 10-поверховий будинок, який по суті є недобудованим.

Збори інвесторів будівництва багатоповерхівки по вулиці Щорса, 155 відбулося у четвер, 31 травня, прямо на будівельному майданчику.

Кілька десятків людей вимагали від забудовника «Житомирбудзамовник» і міської ради пояснити вкладникам хто і за які кошти буде добудовувати їх будинок, який кілька місяців тому був прийнятий в експлуатацію.

При цьому, на сьогоднішній день зведена тільки коробка будинку, але немає даху. Де не де встановлені пластикові вікна.

Люди вклали у будівництво величезні суми, взяли кредити, продали свої квартири, проте заселитися жити в новобуд не можуть і змушені орендувати тимчасове житло.

Присутній на зустрічі заступник міського голови Микола Боровець заявив, що зараз міська рада вивчає ситуацію і шукає кошти на добудову. Але це може затягнутися не на один рік.

Що робити людям, чиновники не знають.






















Old 6 июня 2012 20:02     Сообщение #4
Посетитель


  • 119
Ранг: Главный инженер
Регистрация: 1.01.1970
Сообщений: 174
Репутация: - 0 +
ICQ: --
У Житомирі влада ліквідує комунальне підприємство, яке недобудувало будинок по вул. Щорса

Щоб вберегти людей, які інвестували кошти у придбання квартир, від втрати недобудованого житла, а також з метою ефективного використання комунального майна, міськвиконком прийняв рішення про передачу рухомого, нерухомого та іншого майна КП «Житомирбудзамовник» на баланс КП «Агентство з управління майном» Житомирської міської ради – стверджує управління по зв’язках з громадськістю міської ради.

Сьогодні за рішенням суду 2008 року відкрите виконавче провадження про стягнення з КП «Житомирбудзамовник» боргу у сумі 2 млн.900 тис. грн.

Нежитлове приміщення по вул.. Щорса, 4, що було на балансі «Житомирбудзамовник», оцінене в 1,8 млн. грн., тому наступним об’єктом для відчуження мала стати незавершена новобудова по вул. Щорса, 155.

Таким чином 97 фізичних осіб, які вклали кошти у будівництво цього 120-квартирного будинку, залишились під загрозою відчуження майна іншими кредиторами.

- Люди вклали кошти у будівництво житла по вул. Щорса, 155. І, на жаль, окрім інвестугоди не мають жодного права на ці квартири. Щоб зберегти майно і щоб допомогти цим людям, передаємо майно комунального підприємства «Житомирбудзамовник» на баланс комунального підприємства «Агентство з управління майном», що унеможливить відсудження майна, - заявив сьогодні під час засідання міськвиконкому міський голова Володимир Дебой.

Також мер наголосив, що завтра, 7 червня 2012 року, скликається позачергова сесія Житомирської міської ради, де розглядатиметься питання «Про припинення комунального підприємства «Житомирбудзамовник» шляхом ліквідації».
Old 7 июня 2012 22:30     Сообщение #5
Посетитель


  • 119
Ранг: Главный инженер
Регистрация: 1.01.1970
Сообщений: 174
Репутация: - 0 +
ICQ: --
Так створювавсь Житомирбудзамовник:












7 червня у Житомирській міській раді депутати розглядали дві години лише одне питання - про ліквідацію КП «Житомирбудзамовник».

Заради цього мер Володимир Дебой навіть зібрав позачергову сесію Житомирської міської ради.

За словами заступника мера Миколи Боровця згідно зі ст. 78 Господарського кодексу України майно комунального підприємства перебуває у комунальній власності міста. Проте всупереч вимогам законодавства комунальним підприємством «Житомирбудзамовник» було зареєстровано право власності зокрема, на нерухоме майно за по вул. Щорса, 4 та об’єкт незвершеного будівництва за адресою: вул. Щорса, 155.

Боровець переконував усіх присутніх, що рішення про ліквідацію підприємства має лише одну мету: захистити майно комунальної власності, громади міста, убезпечити майнові відносити з іншими кредиторами, які без їх відома розпочали процеси відчуження цього майна.

Тому основним завданням є збереження активів підприємства та пошук коштів для завершення об’єкту за адресою вул. Щорса, 155. Рішенням виконавчого комітету міської ради об’єкти за адресами вул. Щорса, 4, вул. Щорса, 155 та інше рухоме та нерухоме майно передано на баланс іншого комунального підприємства «Агенція з управління комунальним майном».


За словами мера Дебоя проти КП «Житомирбудзамовник» прокуратурою міста та області відкрита кримінальна справа щодо зловживань службовим становищем та заволодіння керівництвом підприємства бюджетними коштами у сумі 2 млн. 950 тис. грн. у результаті укладеної угоди щодо будівництва будинку за адресою вул. Народницька,21.

Факти, які відкрились сьогодні, перевіряються оперативним новоствореним штабом, очолюваним прокуратурою області, до якого увійшли представники контролюючих, силових структур і міської ради.

Сообщение отредактировал leonxl - 7 июня 2012 19:35
Old 26 июня 2012 21:48     Сообщение #6
Посетитель


  • 119
Ранг: Главный инженер
Регистрация: 1.01.1970
Сообщений: 174
Репутация: - 0 +
ICQ: --
Стан справ у будинку по Щорса, 155 у Житомирі буде озвучуватись кожної сесії депутатів

Завершення будівництва 10-поверхового будинку в Житомирі по вулиці Щорса, 155 будуть особисто контролювати депутати Житомирської міської ради.

Сьогодні під час сесії депутат Олександр Величко підняв питання про обов'язкову звітність, на кожному засіданні, про виконання поточних робіт з будівництва житлового будинку.

- Важливим і принциповим є те, щоб на кожній сесії міської ради, поки будинок не буде побудований, відповідальні за це звітували перед депутатами і перед інвесторами. Щоб був контроль над виконанням робіт. Щоб не просто заговорювали проблему, а всі бачили і розуміли реальний стан справ. А депутати могли впливати і прискорювати процес будівництва багатоповерхівки і повернення людям їх житла, - заявив Величко.

Крім того, депутат запропонував, щоб на кожній черговій сесії міськради заслухали звіт або заступника голови міськради з комунальних питань, або керівника КП «Агентство з управління майном» міськради.

Пропозиція була підтримана, і тепер на кожній черговій сесії це питання буде розглядатися в ході пленарного засідання.

Нагадаємо, 8 червня,губернатор Сергій Рижук повідомив, що на завершення будівництва потрібно 9 млн. грн., які влада планує взяти в іпотеку.
Old 27 июня 2012 22:54     Сообщение #7
Посетитель


  • 68
Ранг: Бригадир
Регистрация: 7.05.2010
Сообщений: 59
Репутация: - 0 +
ICQ: --
Как можно изначально брать деньги с людей и вот так их дурить, где же совесть, где хоть что то человеческое. Там не достроили, там задержали, там еще что то. Как потом людям верить хоть кому то. Хорошо что хоть наша власть уже взялась за это, надеюсь они не в пустую это все сказали и помогут людям получить их жилье.
Old 29 июня 2012 20:56     Сообщение #8
Посетитель


  • 119
Ранг: Главный инженер
Регистрация: 1.01.1970
Сообщений: 174
Репутация: - 0 +
ICQ: --
Майно громади і 97 громадян - врятовано! Міська влада встигла запобігти його відчуженню

7 червня 14 (позачергова) сесія міської ради шостого скликання у режимі надзвичайної ситуації прийняла рішення, перший пункт якого гласить: "Припинити комунальне підприємство "Житомирбудзамовник" за адресою: м.Житомир, вул.Щорса, 4 шляхом ліквідації".

А днем раніше питання з ліквідації КП "Житомирбудзамовник" було головним у порядку денному засідання міськвиконкому. Депутат міської ради з багаторічним досвідом Василь Кучик свій виступ на пленарному зібранні депутатів розпочав зі слів, що "подібної екстремальної ситуації Житомир ще не знав"...

Юридично фахово прокоментувати її кореспондент "Міста" попросив першого заступника міського голови Галину Семенець.

"Стоп-кран" зірвано за крок до катастрофи...

- Галино Василівно, неймовірно стрімкі за перебігом (по суті протягом доби!) засідання міськвиконкому і сесії міської ради стосовно долі КП "Житомирбудзамовник", прийняті на них категорично радикальні рішення - все це скидається на гостро-сюжетний сценарій детективного серіалу... Чим зумовлені такі термінові дії влади міста?

- До таких винятково оперативних дій міській владі довелося вдатися, аби зупинити механізм вилучення у громади міста в цілому і у 97 громадян-інвесторів багатомільйонного майна, що мало незаконним шляхом перейти у власність третьої особи. Образно кажучи, це майно пощастило врятувати за крок від прірви, у яку воно мало провалитися.

Йдеться про офісне приміщення КП "Житомирбудзамовник" за адресою: вул. Щорса, 4 і незавершене будівництво багатоквартирного житлового будинку за адресою: вул.Щорса, 155.

Повторні прилюдні торги щодо офісного приміщення мали відбутися 11 червня. Перші такі торги були призначені на 22 травня. Але завдяки тому, як я розумію, що учасника торгів не влаштовувала вартість об'єкта, торги тоді визнали такими, що не відбулися.

- Тобто майно громади вже могло бути проданим приватній особі, і ніхто від влади про це не знав?

- Ми дізналися про продаж зазначеного приміщення в останні дні травня. Тож, до тих пір його, справді, могли продати, причому навіть не один раз... Але, на щастя, сталося те, стосовно чого в народі кажуть: "загубила жадібність". Приміщення уцінили, здешевивши його на 852 тис.грн., вартість його визначили у сумі 1 млн. 980 тис.грн. і призначили повторні торги…

Весь драматизм ситуації полягає в тому, що, якби ці торги відбулися, то з 11 червня майно відійшло б третій особі, котра одержала б право вчиняти з ним будь-які дії на власний розсуд.

Суть справи в наступному: КП "Житомирбудзамовник" заборгував київській фірмі ТОВ "Енергія" 2,9 млн.грн. за виготовлення проектно-кошторисної документації на спорудження комплексу житлових будинків у Києві на вул. Щербакова, 52. ТОВ "Енергія" у 2008 році звернулося з позовом до Житомирського господарського суду щодо стягнення з КП "Житомирбудзамовник" боргу і вирішило спір на свою користь.

Господарський суд на підставі судового рішення видав наказ, як виконавчий документ, і цей наказ був поданий до виконання у виконавчу службу Богунського району. Було порушено виконавче провадження, в рамках якого вчинено таку дію державного виконавця, як накладення арешту на всі активи боржника. В тому числі були арештовані нерухоме майно у вигляді адміністративного приміщення на вул.Щорса, 4, недобудованого за людські гроші будинку на вул.Щорса, 155, а також - 11 одиниць техніки, рахунки комунального підприємства. Арешт активів відбувся відповідно до постанови від 21 березня 2012 року.

Коли ми дізналися про призначення повторних прилюдних торгів у рамках виконання провадження в рахунок погашення боргу перед ТОВ "Енергія" і про те, що для погашення боргу одного адміністративного приміщення буде замало, то зрозуміли, що наступним об'єктом продажу може стати незавершена будова на вул.Щорса, 155. І якщо цей будинок буде продано, то люди залишаться з інвестиційними угодами на руках як з нікому не потрібними папірцями…

- Галино Василівно, у чиїх діях, на Ваш погляд, має місце незаконність та в чому вона полягає?


- Все комунальне майно міста є власністю міської громади, яка, обираючи міську раду, делегує їй право виступати від свого імені як власнику цього майна. Лише міська рада може розпоряджатися майном громади. Жодне комунальне підприємство не може бути власником того, що належить усій громаді. Ці ази самоврядного законодавства знає кожний працівник правоохоронних органів.

Тим не менше, порушуючи виконавче провадження стосовно КП "Житомирбудзамовник", виконавча служба не повідомила про це засновника підприємства - міську раду. Не повідомила й тоді, коли арештовувала активи підприємства у вигляді об'єктів комунальної забудови, адже вони належать громаді. Тому ми нічого не знали. А коли нам стало відомо про ці процеси, то терміново в них включилися і, як бачимо, дякувати Богу, не спізнилися...

Наступне. Всупереч чинному законодавству, без рішення міської ради за КП "Житомирбудзамовник" було зареєстроване право власності на нерухоме майно на вул.Щорса, 4 (площа - 628,5 кв.м) і на об'єкт незавершеного будівництва на вул.Щорса, 155 та на рухоме майно. З цього приводу ми подали позов до Адміністративного суду і будемо намагатися у судовому порядку скасувати реєстрацію права власності за КП "Житомирбудзамовник". Адже свідоцтво на право власності може бути оформлено лише на територіальну громаду міста в особі міської ради, як єдиного повноважного представника її інтересів.

Далі, 22 вересня 2011 року Корольовським районним судом було визнано право власності за КП "Житомирбудзамовник" на майновий комплекс на вул.Льонковій, 10 (4,5 га землі, комплекс адміністративних, побутових і складських приміщень). Оскільки законодавство не дозволяє сьогодні коментувати законність-незаконність того чи іншого рішення суду, що набрало законну силу, то я не стану надавати йому правову оцінку. Скажу лише, що спільними зусиллями прокуратури Житомирської області та Житомирської міської ради подана апеляційна скарга на це рішення, і ми дуже сподіваємося, що апеляційна інстанція дасть йому правову оцінку, як такому, яке прийняте із порушенням норм і матеріального, і процесуального прав.

Ліквідаційний процес не припиняє виробництво

- Галино Василівно, чи обов'язково було рятувати ситуацію через припинення підприємства шляхом його ліквідації?


- Ми розглядали різні прийнятні варіанти. Сподівалися, що, можливо, обійдемося без такого радикального кроку, як припинення комунального підприємства. Подали два позови до Адміністративного суду Житомирської області, клопоталися і вживали доступні нам засоби стосовно забезпечення цих позовів у спосіб зупинення виконавчого провадження.

Минав дорогоцінний час, а бажаного рішення суду все не було. І коли лік пішов, по суті, на години, нам нічого не залишалося, як прийняти рішення з припинення комунального підприємства. Відповідно до ст.49 Закону України "Про виконавче провадження" виконавче провадження підлягає закінченню у разі передачі виконавчого документа ліквідаційній комісії з ліквідації боржника-юридичної особи. Сесія міської ради відбулася в четвер, а торги були призначені на понеділок.

Спасибі депутатам, які перейнялися надзвичайністю цієї ситуації, забезпечили кворум проведення сесії, підтримали моє узгодження рішення про припинення КП шляхом ліквідації, обрали і призначили ліквідаційну комісію, чим розпочали процедуру припинення.

Міський голова одразу після сесії підписав її рішення, не зволікаючи ні хвилини, ми звернулися до державної виконавчої служби, знайшли в неї порозуміння, і виконавче провадження було закрите цього ж дня, тобто 7 червня.

- Які повноваження має ліквідаційна комісія і що вона вирішуватиме?

- Спершу висловлю впевненість у тому, що ми обрали склад ліквідаційної комісії з найбільш ефективних менеджерів цього підприємства, які зуміють знайти оптимальний вихід. Ліквідаційна процедура не забороняє здійснювати господарську діяльність, і вона не обмежена часовими рамками. Підприємство продовжуватиме функціонувати. Водночас зобов'язано ліквідаційну комісію подати у друковані ЗМІ оголошення з припинення КП "Житомирбудзамовник". Протягом двох місяців триватиме пошук кредиторів, які матимуть змогу заявити існуючі у них кредиторські вимоги до підприємства.

У ліквідаційній процедурі належить з'ясувати всі активи і пасиви підприємства, зрозуміти його баланс, сформувати всю ліквідаційну масу і, продовжуючи господарську діяльність, вийти із стану, у якому воно перебуває сьогодні.

Саме ліквідаційна комісія буде вирішувати, якими активами погашати кредиторську заборгованість. Якщо активів підприємства не вистачатиме, то ліквідаційна комісія змушена буде через судові інстанції розпочати процедуру банкрутства підприємства. Проте на сьогодні мова не йде про банкрутство. Лише прийнято рішення власника комунального підприємства про його припинення - розпочато ліквідаційну процедуру, що триватиме до прийняття всебічно зваженого рішення стосовно подальшої долі підприємства.

Хто винен і що робити?

- Галино Василівно, все, про що ми з Вами говоримо, склалося на КП "Житомирбудзамовник" протягом не одного дня, навіть не одного року... Йдеться про комунальне підприємство, тобто структуру, що підпорядкована міській раді...

- Розумію про що Ви. Стосовно координаційної роботи заступників міського голови з КП "Житомирбудзамовник", то вона викликала у нас занепокоєння з самого початку каденції нової влади. Міська влада зверталася у структури МВС України, Генеральну прокуратуру, але не одержала конструктивної відповіді. Натомість у квітні поточного року надійшла відмова у порушенні кримінальної справи і за фактом, і щодо посадових осіб цього підприємства. Однак на сьогодні кримінальну справу вже порушено, при обласній прокуратурі створено оперативну групу з числа працівників обласної і міської прокуратур, УМВС в області, виконкому міської ради, яка, на моє переконання, проллє світло на ситуацію, що наразі є на КП "Житомирбудзамовник".

Стосовно тодішнього керівника підприємства (його вже звільнено), то він не реагував на наші виклики, звітність нам не подавав, з початку нашої каденції в стінах мерії він з'являвся раз чи два. Мої виклики, як першого заступника міського голови, повністю ігнорував. Його не можна було застати на робочому місці. Заступник міського голови Микола Петрович Боровець, який останнім часом був для керівника цього підприємства профільним заступником міського голови, кілька разів пробував потрапити на підприємство, але не пускала охорона.

Разом з тим, після звільнення керівника на підприємстві не залишилося жодного бухгалтерського документа. Електронний варіант бухгалтерських документів у рамках порушеної кримінальної справи вилучили правоохоронні органи.

- Галино Василівно, що буде з інвестиціями людей? Будинок, як новобудова, зданий ще в грудні минулого року. Але там немає даху, внутрішньобудинкових мереж, комунікацій у підвалі, не підведено воду, газ, ще не всюди встановлено вікна...

- Як сказав на зустрічі наступного, після сесії міської ради, дня з інвесторами будинку міський голова Володимир Михайлович Дебой, "головне те, що ми зупинили процедуру відчуження будинку, він збережений для інвесторів, які замість проплаченого житла могли залишитись із нічого не вартими папірцями".

Участь у цій зустрічі взяв і губернатор Сергій Миколайович Рижук. Перші особи області і міста запевнили людей, що зусиллями спеціалістів, депутатських комісій разом з ініціативною групою самих майбутніх мешканців будинку буде знайдено юридично правильний механізм із добудови будинку і відповідні пропозиції будуть внесені на прийдешню сесію міської ради, що запланована на 21 червня.

Антон БЕЗДІТКО, газета "Місто" ››› №23 (799), 14 червня 2012 р.
Old 3 июля 2012 11:41     Сообщение #9
Посетитель


  • 119
Ранг: Главный инженер
Регистрация: 1.01.1970
Сообщений: 174
Репутация: - 0 +
ICQ: --
Стали відомі нові махінації

Прокуратура Житомирщини захищає житлові інтереси громадян, які постраждали унаслідок аварії на ЧАЕС
Прокуратура м. Житомира звернулася до господарського суду Житомирської області з позовом до комунального підприємства «Житомирбудзамовник» та ТОВ «Енергія» про визнання недійсними договорів купівлі-продажу п’яти квартир у будинку по вул. Народицькій, 21 у м. Житомирі.
Встановлено, що комунальне підприємство «Житомирбудзамовник» розпочало відчуження стороннім особам квартир, побудованих державним коштом для забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС. Зокрема, «Житомирбудзамовник» уклав з приватним підприємством договір купівлі-продажу п’яти квартир, призначених для «чорнобильців».
Old 19 марта 2013 11:14     Сообщение #10
Посетитель


  • 17
Ранг: Практикант
Регистрация: 19.03.2013
Сообщений: 1
Репутация: - 0 +
ICQ: --
Гарна тема! Але чому все затихло? Невже ніхто вже не цікавиться тим, що зараз відбувається навколо цього будинку??

http://www.1.zt.ua/themes/misto/front-zmin-vimagaye-yuridichnih-garantiy-vsim-vk
ladnikam-v-budivnitstvo-budinku-po-vulitsi-shchorsa-155-u-zhitomiri.html

«Фронт Змін» вимагає юридичних гарантій всім вкладникам в будівництво будинку по вулиці Щорса, 155 у Житомирі
22.06.2012



Фракція «Фронт Змін» наполягає на належному виконанні виконкомом Житомирської міськради Протокольного доручення сесії від 7 червня 2012 року в частині надання юридичних гарантій людям, які інвестували свої кошти у спорудження будинку у Житомирі по вулиці Щорса, 155.
Про це повідомляє прес-служба "Фронту Змін".
«Кінцеве рішення сесії міськради має виглядати таким чином, щоб були укладені угоди між міськрадою та інвесторами щодо майнових та фінансових гарантій, тобто, щоб люди були впевнені в отриманні житла або повної грошової компенсації», - говорить голова фракції «Фронт Змін» Володимир Михалець.
За його словами, причина необхідності укладення таких договорів у тому, що мине час і люди не зможуть ні до кого заявити свої матеріальні вимоги.
«На заяву претензій кредиторів закон передбачає термін 2 місяці. У людей права власності на житло немає, хоча вони і вклали свої кошти в будівництво будинку. Тому, якщо мине 2 місяці люди не зможуть заявити свої вимоги до КП «Житомирбудзамовник». Хоча, виконавчий комітет спільно з депутатськими комісіями провів великий обсяг роботи, проте, оскільки орієнтовна вартість завершення будівництва будинку достатньо висока -близько 8 мільйонів гривень, кінцеве рішення міськрада з цього питання може ухвалювати лише за умови наявності юридичних гарантій всім 110 інвесторам», - підсумував позицію фракції Володимир Михалець.
Нагадаємо, майже 110 житомирян інвестували КП «Житомирбудзамовник» свої кошти в будівництво житла за адресою вулиця Щорса, 155. Проте, «Житомирбудзамовник» не виконав свої обов’язки перед інвесторами.
Саме за ініціативою та наполяганням депутатів від «Фронту Змін» 7 червня в ході чергової сесії Житомирської міської ради було дано Протокольне доручення виконавчому комітету ради розробити дієвий механізм гарантування вкладень інвесторам КП «Житомирбудзамовник».
Быстрый ответ Ответить

1 чел. читают эту тему (гостей: 1)
Пользователей: 0