Реконструкція майдану ім. С.П. Корольова, Слідкуємо за черговою обіцянкою влади
Опции
Поиск
Old 31 мая 2012 10:07     Сообщение #1
Посетитель


  • 119
Ранг: Главный инженер
Регистрация: 1.01.1970
Сообщений: 174
Репутация: - 0 +
ICQ: --
9 травня, відбулася робоча нарада по благоустрою міста, а зокрема – реконструкції майдану ім. С. П. Корольова та приведення його до сучасного вигляду.

Благоустрій майдану передбачає заміну нинішнього зношеного тротуарного покриття навколо пам'ятника С.П. Корольова на гранітне, а також озеленення території.

- Ми підтримуємо ініціативу С. Рижука щодо реконструкції майдану. Раніше, упродовж десятків років, це питання не піднімав ніхто. Сьогодні, як би складно не було, ми повинні будувати, розвивати та робити кращим наше місто. Сергій Миколайович, як людина з великим досвідом, це бачить та ініціює роботу по реконструкції майдану, – розповів Володимир Дебой.

Портал ZThata нагадує, що питання реконструкції майдану Корольова піднімалося за каденції колишнього мера Віри Шелудченко. Тоді запрошений нею з Києва на роботу у Житомир архітектор Сергій Руденко розробив цілу концепцію реконструкці майдану, яка передбачала створення єдиної пішохідної зони майдану Корольова з вулицею Михайлівською, при умові прибирання руху транспорту по вул.. В. Бердичівській у цьому районі під землю.



Також згідно проекту планувалося знести кінотеатр «Жовтень» а на його місці побудувати хмарочос бізнес-центр.

Сьогодні Майдан ім. С.П. Корольова – центральна частина міста, це одна із візитівок Житомира, стан та вигляд якої не оновлювався упродовж десятків років. Нині майдан потребує серйозної роботи по благоустрою території. Адже тут пам'ятник Сергія Корольова – нашого земляка, визначного авіаконструктора, яким пишається не лише наше місто, держава, а й увесь світ – стверджують в управлінні по зв’язках з громад кістю Житомирської міської ради.

Сам мер Дебой впевнений, що після реконструкції майдан матиме сучасний гарний вигляд, радуватиме око житомирян та показуватиме багатство Житомирщини як гранітного краю.

Розпочати благоустрій та реконструкцію майдану влада обіцяє у липні цього року.

Реконструкція майдану ім. С.П. Корольова за часів Шелудченко:







Реконструкція майдану ім. С.П. Корольова при Дебої:







Old 2 июня 2012 15:32     Сообщение #2
Посетитель


  • 119
Ранг: Главный инженер
Регистрация: 1.01.1970
Сообщений: 174
Репутация: - 0 +
ICQ: --
Дебой: реконструкція майдану Корольова у Житомирі зачепить і алею Нового бульвару

Під час брифінгу після сесії міської ради житомирські журналісти почали запитувати мера Володимира Дебой про реконструкцію майдану Корольова, оскільки «робоча нарада мера та губернатора на майдані» відбулась без преси.

Журналісти, як і решта житомирян дізнались про чергові наміри влади реконструювати один з центральних майданів Житомира лише з повідомлення на сайті мерії

Як зізнавсь сам мер, попередній макет майбутнього вигляду був розроблений архітекторами всього за 1 тиждень до «робочої наради мера та губернатора на майдані».

- Ще не постає питання, яким чином це фінансувати та з якого джерела, ще ми обраховуємо кількість плитки, також архітектурно-будівельна рада визначатиме колір цієї гранітної плитки, ще не визначений об’єм робіт - розповів мер Дебой.

Також він сказав, що міську раду вже почали штурмувати запитами про підрядників і тендерні процедури, але ще нічого цього немає.

До масштабної реконструкції міська влада збирається залучати спонсорів, і житомирські гранітні кар’єри, аби оновлений майдан ім. С.П. Корольова став гордістю і візитівкою Житомира.

Мер додав що реконструкція зачепить і Новий бульвар аж до пам’ятника воїнам-афганцям «Чорний тюльпан».
Old 5 июня 2012 22:10     Сообщение #3
Посетитель


  • 68
Ранг: Бригадир
Регистрация: 7.05.2010
Сообщений: 58
Репутация: - 0 +
ICQ: --
Проект реконструкции при Шелудченко выглядит заоблачно, нам такое уж точно не по карману, а вот проект при нынешним мере выглядит как то более реально, можно поверить что этот проект реально воплотить в жизнь. С самих макетов понравился второй макет, первый выглядит уж как то неуместно и слишком много там красного цвета.
Old 12 июня 2012 15:08     Сообщение #4
Посетитель


  • 119
Ранг: Главный инженер
Регистрация: 1.01.1970
Сообщений: 174
Репутация: - 0 +
ICQ: --
Проекту реконструкції майдану Корольова поки що не існує?

Затвердженого проекту реконструкції майдану Корольова у Житомирі насправді поки що не існує.

Про це йдеться у відповіді на інформаційний запит «Першого» щодо стану робіт із реконструкції майдану.

Міський голова Володимир Дебой нещодавно заявляв про те, що майдан Корольова, як візитівку міста, треба реконструювати.

На офіційному сайті навіть опублікували пропозиції щодо благоустрою – з’явилась ідея замінити асфальти на гранітне покриття.

Втім, скільки буде коштувати такий проект у міській раді поки що не знають. Ані офіційно затвердженого проекту, ані кошторису чиновники також ще не мають.

Розмови про реконструкцію майдану йдуть лише на рівні планів.

Відповідно, у міській раді не знають, звідки будуть іти гроші на гранітне покриття: з бюджету чи від приватних благодійників. Не рахували у міськраді, скільки треба граніту і не планували, де будуть цей граніт брати.

Міський голова Володимир Дебой під час одного із своїх брифінгів казав, що влада не встигне заявити щось, як журналісти направляють запити і хочуть знати, що скільки коштує.

Розпочати благоустрій та реконструкцію майдану планують вже у липні цього року.

Нагадаємо, що у приміщенні міської ради на першому поверсі зробили гранітну підлогу.

На те, щоб відремонтувати підлогу в приміщенні міської ради було витрачено 589 тисяч 326 гривень.

Усього на ремонт приміщення міської ради витратили біля 2 мільйонів бюджетних коштів.
Быстрый ответ Ответить

1 чел. читают эту тему (гостей: 1)
Пользователей: 0