Реконструкція кінотеатру Жовтень, Обіцянка перед виборами чи реальність?
Опции
Поиск
Old 15 июня 2012 11:24     Сообщение #1
Посетитель


  • 119
Ранг: Главный инженер
Регистрация: 1.01.1970
Сообщений: 174
Репутация: - 0 +
ICQ: --
Палац культури Житомира переїде у кінотеатр «Жовтень»

Вирішуючи на минулій сесії міської ради земельні питання щодо будівництва музею природи та взявшись реконструювати майдан Корольова міський голова Володимир Дебой згадав і за закинутий кінотеатр «Жовтень».

Мер знову повідомив журналістам, що влада області і міста хоче перетворити «Жовтень» на кіноконцертний комплекс.

- Ми кінотеатр «Жовтень» назбираємось нікому продавати, ми зараз виділили кошти на створення проектно-кошторисної документації щодо його реконструкції у кіноконцертний комплекс, - заявив журналістам міський голова.

Також мер заявив, що у «Жовтень» переїде міський будинок культури, який нині тісниться у невеличкій бетонній коробочці по вулиці 1 Травня і гордо несе назву «Міський палац культури», хоча назвати ту споруду палацом язик не повертається.

- Житомир, чи не єдиний обласний центр, де немає належного будинку культури, - розповів Дебой.

За словами Дебоя у новому проекті пропонується створення кіноконцертного залу на 700 місць, два коференц зали на 40 і 100 місць, малий зал для репетицій та всі необхідні приміщення для дітей і заняття гуртків.
Old 16 июня 2012 14:22     Сообщение #2
Посетитель


  • 119
Ранг: Главный инженер
Регистрация: 1.01.1970
Сообщений: 174
Репутация: - 0 +
ICQ: --
Администратор кинотеатра «Жовтень» в Житомире подтвердил информацию о реконструкции

Кинотеатр «Жовтень» в Житомире, вскоре предстанет перед горожанами в новом обличии. По словам мэра города, это будет кино-концертный зал, примерно на 700 мест.

В кинотеатре обещают расположить два конференц-зала на 100 и 40 мест, малый зал для репетиций и все необходимые помещения для проведения детских кружков.

Администратор кинотеатра «Жовтень» Сергей Полубинский не смог сказать, когда именно начнется реконструкция, но он уверен, что скорее всего ремонтировать помещения начнут уже до конца этого года. Сам же ремонт, по его словам, продлится два - три года.

- Мы планируем полную реконструкцию «Жовтня», полное превращение в киноконцертный комплекс, т.е. здесь будут показывать фильмы и проводить концерты. Будет меньше мест, было сначала около 900 мест, а будет около 700. Будут достраиваться гримерки, будут специальные приспособления, чтобы люди с физическими недостатками также могли посещать нас. Городской Дом культуры переедет сюда, у них около 300 мест. По расположению зала у них в основном партер, а у нас - амфитеатр, сцена гораздо лучше просматривается, - поделился Сергей Полубинский.

Кинотеатр «Жовтень» был построен в 1966 году, в этот же год был построен музыкально - драматический театр им. Ивана Кочерги.

«Жовтень» был один из самых крупных на территории Житомирской области. Во времена Советского Союза было достаточно проблематично достать билеты в кино.

Билеты доставались "по блату" через руководителей города и области, выстраивалась очередь. За две недели до начала сеанса билетов уже не было.

До 2007 года здесь был Кинопалац, а в 2007 кинотеатр закрыли, потому что он был нерентабелен. Начали проводить разнообразные выставки. В свое время сюда приезжали многие известные артисты, таких как Людмила Гурченко, Юрий Никулин. Именно Никулин, во время своего визита в Житомир сказал: "Этому помещению требуется жизнь!".

Сегодня в кинотеатре «Жоветнь» один из самых больших широкоформатных экранов в Украине. Кинотеатр «Жоветнь» является одной из визитных карточек города Житомира.

Напомним, на прошлой неделе, мэр города Владимир Дебой сообщил, что уже выделены средства на изготовление проектно-сметной документации по реконструкции «Жовтня».

газета 20 хвилин
Old 19 июня 2012 09:17     Сообщение #3
Посетитель


  • 119
Ранг: Главный инженер
Регистрация: 1.01.1970
Сообщений: 174
Репутация: - 0 +
ICQ: --
Яким буде колишній кінотеатр "Жовтень"?

Це вирішує Житомирська міська рада. Бачення керівництва таке – це має бути кіноконцертний комплекс. А ось щодо його структурного наповнення, то тут свою думку можуть висловити всі бажаючі. В Житомирі оголошено конкурс на кращу ескіз-ідею "Реконструкція кінотеатру "Жовтень" під кіноконцертний комплекс". Вікових та територіальних обмежень для учасників не встановлено. Щоправда нагорода за перемогу в конкурсі буде скоріше моральна – це Відзнака міського голови та розуміння того, що в основу розбудови комплексу ляже його ідея. Заявки приймаються до 9 липня. Подробиці на сайті Житомирської міськради. Від себе додамо, що попередньо проект створення комплексу вже був, адже його наприкінці травня озвучив міський голова Володимир Дебой:

"Проект реконструкції передбачає кіноконцертний зал на 700 місць, 2 конференц-зали на 100 і 40 місць, малу залу для репетицій і всі необхідні приміщення для занять і гуртків дітей"

Як повідомив тоді міський голова, в планах розмістити в цьому приміщенні ще й міський Будинок культури, який сьогодні знаходиться на вулиці 1 Травня. Можливо хтось зможе запропонувати кращу ідею – дізнаємося приблизно за місяць.
Old 21 июня 2012 16:58     Сообщение #4
Посетитель


  • 119
Ранг: Главный инженер
Регистрация: 1.01.1970
Сообщений: 174
Репутация: - 0 +
ICQ: --
Конкурс на кращу ескіз-ідею «Реконструкція кінотеатру «Жовтень»

У Житомирі проходить конкурсу на кращу ескіз-ідею «Реконструкція кінотеатру «Жовтень» під кіноконцертний комплекс»
До участі у конкурсі запрошуються житомиряни та гості міста, творчі групи, колективи, учні, студенти та викладачі – юридичні та фізичні особи, всі – хто вважає, що його ескіз – ідея найкраща. Вікових та територіальних обмежень немає. Переможець конкурсу отримує відзнаку міського голови.
Заявки на участь у конкурсі приймаються до 9 липня 2012 року.

Документи, що подаються учасниками для участі у конкурсі:
- заявка на участь в конкурсі;
- копія установчого документу – для юридичних осіб, копія паспорту – для фізичних осіб;
- ескіз – ідею проекту реконструкції кінотеатру та кошторис витрат для його реалізації;
- інформаційна довідка про юридичну особу (історія становлення, проведена робота, презентаційні матеріали) та фізичну особу (досвід виконання аналогічних робіт, презентаційні матеріали).

Ескіз – ідею разом з пакетом документів необхідно надіслати на електронну адресу управління по зв’язках з громадськістю Житомирської міської ради uzg@zt-rada.gov.ua із зазначенням: назви організації, прізвища, ім’я, по-батькові людини, яка відповідає за участь у конкурсі організації, та її контактний телефон – для юридичних осіб, прізвища, ім’я, по-батькові учасника та його контактний телефон – для фізичних осіб. У заявці зробити позначку: конкурс на кращу ескіз-ідею «Реконструкція кінотеатру «Жовтень» під кіноконцертний комплекс».
Old 3 сентября 2012 23:35     Сообщение #5
Посетитель


  • 119
Ранг: Главный инженер
Регистрация: 1.01.1970
Сообщений: 174
Репутация: - 0 +
ICQ: --
В центрі Житомира з'явиться сучасний кіноконцертний комплекс. ВІДЕО «Ви знаєте, нажаль і кінотеатр «Космос», і кінотеатр «Жовтень» - вони в занедбаному стані вже багато років. Залишився один комунальний кінотеатр – це кінотеатр ім. Івана Франка. Видно у наших попередників совість десь там збереглася, що вони не приватизували й не продали як «Україну», - заявив нещодавно журналістам міський голова Володимир Дебой. Очільник міста вважає головним пріоритетом - реконструкцію кінотеатру «Жовтня», тому що він знаходиться в центральному місці. «У нас в Житомирі немає належних умов для будинку творчості дітей. Ми плануємо зробити, реконструювавши «Жовтень», кіноконцертний комплекс. Тобто це буде комплекс, в якому буде можливість і сучасне кіно, і проведення концертів, і будуть створені умови, вже є такий проект. Зараз йде фінансування проектних робіт. Після того, як розроблений проект пройде державну експертизу, буде визначено скільки треба грошей, щоб його відновити. І «Жовтень», я думаю, має залишатися у власності міста на роки. Як дитячий, як розважальний комплекс, де будуть проводитися семінари, де будуть проводити навчання, де будуть проходити конференції. І театр повинен бути театром. Філармонія повинна бути філармонією, а це буде таким місцем, де можна буде провести і навчання і зустрічі, і конференції, і врешті-решт концерти, розважальні програми», - підкреслив Володимир Михайлович.
Быстрый ответ Ответить

1 чел. читают эту тему (гостей: 1)
Пользователей: 0