Супер-дешева іпотека від Януковича у Житомирі, Що, де, як:
Опции
Поиск
Old 25 июня 2012 10:11     Сообщение #1
Посетитель


  • 119
Ранг: Главный инженер
Регистрация: 1.01.1970
Сообщений: 174
Репутация: - 0 +
ICQ: --
Соціальними ініціативами Президента України передбачено запровадження програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, тобто держава компенсує за кредитами 13 %., а громадянин сплачує тільки 3% річних.

Порядок здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов затверджено постановою Кабінетом Міністрів України №343 від 25.04.2012р., із змінами та доповненнями (далі Порядок), визначає механізм здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, шляхом відшкодування частини процентів за кредитами, отриманими на будівництво (реконструкцію) чи придбання в об'єктах незавершеного будівництва або не реалізованого замовниками (управителями) в об’єктах, прийнятих в експлуатацію після 2009 року житла (квартири в багатоквартирних житлових будинках, індивідуальні житлові будинки або майнові права на них).

Часткова компенсація процентів надається за кредитами, отриманими позичальниками в банках, які віднесені до першої та другої групи згідно з розподілом, визначеним Національним банком, і які звернулися до Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій з метою участі у кредитуванні позичальників відповідно до цього Порядку.

Визначено банки, які підтвердили наміри щодо участі в кредитуванні відповідно до даного Порядку: АТ «Ощадбанк», Банк «Фінанси і кредит», ЗАО УКБ «Укргазбанк».

Кредит, за яким надається часткова компенсація процентів, надається на умовах:


надання кредиту в гривнях;

термін кредитування до 15 років з моменту укладання договору;

процентна ставка на момент видачі кредиту не перевищує 16 %;

обов’язковий власний внесок позичальника не перевищує 25 % вартості житла (за бажанням позичальника розмір такого внеску може бути збільшено. У якості першого внеску можуть зараховуватися кошти, сплачені позичальником за перевищення граничної ціни і вартості квартири).

максимальний розмір кредиту, за яким може бути надана часткова компенсація процентів, визначається шляхом множення нормативної площі житла на його розрахункову вартість;

укладання договорів поруки з кожним дієздатним членом сім’ї, який проживає разом з позичальником;

компенсації підлягають фактично сплачені проценти за користування кредитом.

Вимоги до об’єктів:

Квартири в об’єктах незавершеного будівництва або не реалізовані замовниками квартири в об’єктах, прийнятих в експлуатацію після 2009 року.

Загальна площа житла (нормативна площа) не більше 40 кв. метрів на одинокого громадянина чи сім'ю з двох осіб та 58 кв. метрів загальної площі на сім'ю з трьох і більше осіб. Допускається перевищення нормативної площі та розрахункової вартості житла не більш як на 25 %.
Вартість 1 кв. метра нормативної площі житла для м. Житомира становить 5000 грн. (розрахункова вартісість). Допускається перевищення без часткової компенсації не більше як на 25%.

Перелік об’єктів формує Міжвідомча комісія за поданням Житомирської обласної державної адміністрації. Остаточне рішення приймає банк.

Вимоги до позичальників:

Громадянин, який потребує поліпшення житлових умов та відповідають вимогам банку до позичальників (насамперед тим, які перебувають на квартирному обліку, та молодим сім’ям, що мають дітей);Позичальником є громадянин, який потребує поліпшення житлових умов та відповідає вимогам банку до позичальників.

Щомісячний платіж за кредитним договором з урахуванням часткової компенсації процентів на момент отримання кредиту не повинен перевищувати 40 % сукупного середньомісячного доходу сім'ї. При цьому сума, що залишається після здійснення всіх щомісячних розрахунків за кредитним договором, повинна бути не меншою одного прожиткового мінімуму на позичальника та кожного члена його сім'ї, який проживає разом з позичальником;

Середньомісячний грошовий дохід позичальника і членів його сім'ї не повинен перевищувати десятикратного розміру середньомісячної заробітної плати у відповідному регіоні, розрахованого згідно з даними Держстату;

Дотримання вимог законодавства щодо захисту житлових прав і майнових інтересів дітей.

Подання щороку податкової декларації.

Реєстрація місця проживання позичальника і членів його сім’ї за адресою придбання житла.

Придбане житло є основним місцем проживання позичальника і членів його сім’ї та не може бути передане в найм (оренду).
Укладання договорів:

Для отримання позичальником часткової компенсації процентів між розпорядником бюджетних коштів нижчого рівня (одержувачем бюджетних коштів), банком і позичальником укладається договір про надання часткової компенсації процентів.
Документи які необхідно подавати громадянину для укладання договору часткової компенсації процентів:
заява про надання часткової компенсації процентів;
копія паспорта;
копія реєстраційного номера облікової картки платника податків (не подається фізичними особами, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку в паспорті);
довідка про склад сім'ї та реєстрацію (форма-3);
копія свідоцтва про шлюб (за наявності);
копія свідоцтва про народження дитини (дітей) (за наявності);.
довідки про доходи на всіх членів сім'ї; (за 6 місяців).

Більш детальну інформацію можна отримати: за адресами:

- м-н ім. С.П. Корольова, 4/2, відділ по обліку та розподілу жилої площі міської ради, каб. №264, тел. 48-11-88
-вул. Черняховського, 12-а, Державний фонд сприяння молодіжного житлового будівництва, тел.42-25-12
Old 26 июня 2012 21:49     Сообщение #2
Посетитель


  • 119
Ранг: Главный инженер
Регистрация: 1.01.1970
Сообщений: 174
Репутация: - 0 +
ICQ: --
«Супер-дешева іпотека» від Януковича на Житомирщині - це 1700 квартир


22 червня у Житомирській облдержадміністрації відбулась розширена нарада з питань реалізації програми «Доступне житло» у Житомирській області.

Програма державної іпотеки вже почала працювати. За розподілом Кабміну Житомирська область отримала 27 млн. 924 тис. грн., а це, за словами заступника Рижука – Миколи Олещенка 1700 квартир.

Розпорядником цих коштів визначено головне управління будівництва та архітектури облдержадміністрації а утримувачем Житомирський регіональне управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

Житомиру з цієї суми припадає 22% або 6 млн. грн.

Проте є проблема – поки у Житомирі не знайдено жодного будинку під державну іпотеку, натомість лише є плани використати новобудову на Івана Богуна, де можна взяти 14 квартир. Але на даний час міськвиконкомом не вирішено право власності на цей будинок.

Нагадаємо, об’єкт по вул.. Івана Богуна (Корбутівка), який будував «Київміськбуд» вже двічі здавався в експлуатацію та проживати у ньому було неможливо через не завершення будівництва, відсутність комунікацій, не проведені внутрішні роботи, відсутність благоустрою навколо будинку, тощо.

Натомість у інших містах Житомирської області комісія вже знайшла 3 об’єкти, які можна використовувати під іпотеку, це переважно недобудови: приміщення колишньої казарми по вул. Металістів в м. Овручі під 18-квартирний житловий будинок, незавершене будівництво 32-квартирного житлового будинку по вул. Садовій, 3 в смт Попільні, та незавершене будівництво 40-квартирного житлового будинку по вул. Грушевського, 108-а в м. Коростені. Разом це вже 90 квартир, натомість у Житомирі поки жодної.

За словами Миколи Олещенка у Житомирській області на 1,3 млн. населення квартирна черга складає 35 тис. чоловік. Станом на сьогодні на Житомирщині вже є 101 бажаючий взяти державну іпотеку. Змешення квартирної черги завдяки державній іпотеці буде проводитись через добудову багатьох недобудов. На Житомирщині нині є 929 житлового незавершеного будівництва у Житомирщині, з них 269 - це багатоповерхівки.

Олещенко звертаючись до присутніх заступників голів райдержадміністрації нагадав їм, що вирішення житлової проблеми в Україні було передвиборчою обіцянкою провладної партії і Президент України вимагає її виконання та незабаром буде проводити засідання та перевірки стовно її реалізації у регіонах.

Також він заявив, що Янукович скоро буде проводити перевірки по виконанню цієї «ініціативи», додавши, що вирішення житлових це була передвиборча обіцянка регіоналів і тому її необхідно обов’язково виконувати.

Голова обласної ради Йосип Запаловський розкритикував відсутність рекламної кампанії і погане інформаційне роз’яснення населенню про «ініціативу Президента».

- Микола Миколайович (Олещенко), напевне з нашої сторони дуже мало реклами по цьому питанню, роз’яснень у ЗМІ. Потрібно нам якісь листівки, аналогічні розробленому портрету позичальника. Будь ласка, шановні мої колеги! Займайтесь цим питанням, шановні депутати, пропагандуйте! – звернувсь Запаловський до присутніх у залі.

Незабаром влада області збирається видати розпорядження Сергія Рижука про програму державної іпотеки на Житомирщині.

Портал ZThata нагадує, що механізм відшкодування частини процентів за кредитами, формування переліку об’єктів, вимоги до позичальників, цінові параметри квартир, їх нормативна площа тощо визначені відповідним Порядком, який затверджено Постановою Кабінету Міністрів України №343, з якою можна детальніше ознайомитись на урядовому сайті.
Old 10 июля 2012 12:35     Сообщение #3
Посетитель


  • 119
Ранг: Главный инженер
Регистрация: 1.01.1970
Сообщений: 174
Репутация: - 0 +
ICQ: --
Уряд вніс зміни до Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів

Уряд вніс зміни до Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 25 квітня 2012 року №343. Відповідне рішення затверджено на засіданні Уряду 4 липня 2012 року постановою № 598. Про це УНН повідомили у Кабміні.

Так, змінами планується підвищити частку, яку може складати платіж за кредитом, у сукупному доході сім’ї з 40 до 50 відсотків. Також передбачено можливість зменшення розміру першого внеску у разі надання додаткової застави за кредитним договором відповідно до внутрішніх правил банку.

Крім того, тепер позичальник може укладати договори поруки не лише з кожним дієздатним членом сім'ї, який проживає разом з позичальником, а також з іншими поручителями та надавати додаткову заставу за кредитним договором.

Відповідно до внесених змін, часткова компенсація процентів надається позичальникам, якщо щомісячний платіж за кредитним договором не перевищує 50 відсотків сукупного середньомісячного доходу сім'ї. Сума часткової компенсації до щомісячного платежу не включається. При цьому сума, що залишається після здійснення всіх щомісячних розрахунків за кредитним договором, повинна бути не меншою одного прожиткового мінімуму на позичальника та кожного члена його сім'ї, на якого розраховувалася часткова компенсація процентів.

До того ж урядовою постановою виключено вимоги щодо верхньої межі доходів позичальника та членів його сім’ї для отримання часткової компенсації процентів, а також щорічне подання декларації про доходи сім’ї в органи податкової служби.

Згідно із внесеними змінами, нормативна площа житла до 1 січня 2013 року визначається, виходячи з розрахунку 40 кв. метрів загальної площі на одинокого громадянина чи сім'ю з двох осіб та 18 кв. метрів на кожного наступного члена сім’ї, але не більше 76 кв. метрів, а для індивідуальних житлових будинків – не більше 94 кв. метрів.

Для населених пунктів, які розташовані на відстані від 5 до 15 кілометрів від меж мм. Києва, Севастополя, Сімферополя та обласних центрів, розрахункова вартість житла може бути збільшена на 10 відсотків.

Для населених пунктів, які розташовані у 5-кілометровій зоні від меж мм. Києва, Севастополя, Сімферополя та обласних центрів, розрахункова вартість житла визначається у розмірі, встановленому для цих міст.

Метою прийняття акта є удосконалення шляхів розв’язання житлової проблеми населення шляхом державного іпотечного кредитування житлового будівництва та реалізація соціальних ініціатив Президента України щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів.

Очікується, що запропоновані зміни дозволять залучити до участі у програмі ширше коло громадян та розширити перелік квартир, які можуть бути придбані за цією програмою.
Old 11 июля 2012 21:31     Сообщение #4
Посетитель


  • 17
Ранг: Практикант
Регистрация: 1.07.2012
Сообщений: 1
Репутация: - 0 +
ICQ: --
Деньги есть, объектов нету. В могилу эту "социальную инициативу".
Old 21 июля 2012 13:29     Сообщение #5
Посетитель


  • 119
Ранг: Главный инженер
Регистрация: 1.01.1970
Сообщений: 174
Репутация: - 0 +
ICQ: --
Хоча кошти на програму дешевої іпотеки, а це майже 28 млн.грн. вже виделіні – її реалізація у Житомирській області все одно затягується. Заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко, каже що у області існує певний супротив від керівництва райдержадміністрацій та інших чиновників на місцях.

Про це він заявив під час засідання координаційної ради з питань сприяння у розвитку та забезпеченні функціонування ОСББ з начальниками управлінь ЖКГ, ЖЕКів та голів ОСББ.

- Я бачу, що якийсь супротив від керівництва райдержадміністрацій та інших. І вже мені відписки повідписували «У нас будинків немає». 35 тис. людей стоїть на черзі на отримання житла, нам розподіли 28 млн. грн. на погашення відсотків від кількості жителів, - завив Олещенко.

Детальніше пряму його мову дивіться у відео:
Old 21 июля 2012 13:35     Сообщение #6
Посетитель


  • 17
Ранг: Практикант
Регистрация: 24.07.2011
Сообщений: 7
Репутация: - 0 +
ICQ: --
Old 27 октября 2016 13:49     Сообщение #7
Посетитель


  • 34
Ранг: Разнорабочий
Регистрация: 22.02.2012
Сообщений: 10
Репутация: - 0 +
ICQ: --
Hi to all visitors zthata.com.ua forum. I want to share with you the latest news about MTV Video Music Awards.

Since MTV revived its highest honor — the Michael Jackson Video Vanguard Award — at the network’s annual Video Music Awards in 2011, it has gone to Britney Spears, Justin Timberlake, Beyonce and Kanye West, a lineup of artists who, from the beginning of their careers, understood the power of a well-executed music video.
That’s partly because of their ages: Like MTV, Ms. Spears, Mr. Timberlake and Beyonce were born in 1981, and Mr. West was born in 1977. They’re old enough to have lived through the era in which MTV dominance was integral to a pop star’s ascendance. Even if the channel’s relationship with music was in decline during the peak of their own careers, they understood its legacy, and executed top-notch videos accordingly.

Please move topic if forums "http://zthata.com.ua/forum/" was not chosen correctly.
Быстрый ответ Ответить

1 чел. читают эту тему (гостей: 1)
Пользователей: 0