На 0,4 млн. грн. зменшилась загальна сума заборгованості із заробітної плати на Луганщині протягом тижня

За оперативними даними щотижневого моніторингу Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, станом на 16.03.2012 року загальна сума заборгованості із заробітної плати у порівнянні з попередньою звітною датою (12.03.2012 року) зменшилась на 0,4 млн. грн., або на 0,5%, та становила 86,4 млн. грн.

У повному обсязі погашено заборгованість із заробітної плати на підприємстві «Антрацитiвське тролейбусне управління» управління ЖКГ (42,6 тис. грн.) м. Антрацит. Крім того, за оперативними даними, заборгованість із заробітної плати відсутня на підприємствах Кам’янобрідського району міста Луганськ, Білокуракинського, Краснодонського, Марківського, Новоайдарського, Міловського та Новопсковського районів.

По економічно активних підприємствах заборгованість із виплати заробітної плати зменшилась на 0,2 млн. грн., або на 0,8%, і становила 24,0 млн. грн. Відсутні борги із виплати заробітної плати на економічно активних підприємствах міст Кіровськ та Ровеньки, а також Сватівського, Троїцького та Лутугинського районів.

По підприємствах комунальної та комунально-корпоративної форм власності сума боргу із виплати заробітної плати зменшилась на 0,2 млн. грн., або на 8%, і становила 2,3 млн. грн.

По підприємствах, які проходять процедуру санації або банкрутства, сума боргу зменшилась на 0,2 млн. грн., або на 0,4%, і становила 51,1 млн. грн.

Заборгованість із виплати заробітної плати працівникам підприємств державної та державно-корпоративної форм власності, а також по економічно неактивних підприємствах залишилася на рівні попередньої звітної дати – ці суми становили 11,2 млн. грн. та 11,3 млн. грн. відповідно.

З питань забезпечення своєчасності та повноти сплати податків і погашення заборгованості із заробітної плати та соціальних виплат протягом тижня проведено 4 засідання комісій у місті Свердловськ, а також у Біловодському, Лутугинському та Сватівському районах.

З метою здійснення контролю за додержанням законодавства про працю спеціалісти управлінь праці та соціального захисту населення у містах та районах області здійснили перевірки на 8 підприємствах.

Для вжиття заходів до керівників, які порушили законодавство про працю, матеріали перевірки по малому приватному підприємству «Оксана» м. Ровеньки направлено до органів прокуратури.

Робота з погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах Луганщини триває та знаходиться на постійному контролі облдержадміністрації.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.