Як одержати шенгенську візу?

Як одержати шенгенську візу?
Правило отримання шенгенської візи №1: подавай документи в консульство тієї країни, до якої плануєш їхати

Не шукай обхідних шляхів. Хочеш до Португалії - вперед і з піснями. Не варто здійснювати фіктивні бронювання, іти в польське консульство та намагатися в такий спосіб спростити собі життя. Можна, навпаки, ускладнити. Говорити правду - одне із головних правил отримання шенгенської візи. Якщо у тебе подорож запланована по всій Європі, то вибирай консульство тієї країни, в якій перебуватимеш найдовше – такі правила шенгену. Якщо ж у кожній країні збираєшся провести однакову кількість днів - подавай в консульство кожної з них. Правило першого в'їзду не означає, що, оформивши візу до Іспанії, ти не можеш перший раз перетинати кордон із будь-якою іншою країною. Адже ти можеш добиратися туди так, як буде зручніше. Певна річ, якщо ти отриала візу до Австрії, буде дивно, якщо ти потрапиш туди з України через Португалію. У такому випадку наступного разу в консульстві можуть поставити кілька зайвих запитань.

Правило отримання шенгенської візи №2: готуючи документи, використовуй власний розум

Не користуйся допомогою людей, які збираються біля консульств. Нічого складного в заповненні документів на візу немає. Виділи для цього один вечір і все зрои сама. Майже у кожного консульства є свій сайт, на якому викладені вимоги, перелік документів і анкети. Довіряй тільки консульствам і не звертай уваги на інші сайти. Зокрема на сайти турфірм, де здебільшого пишуть доволі дивну інформацію. Наприклад, що тобі ніколи не дадуть візу без довідки про відсутність туберкульозу або без володіння нерухомістю в центрі Києва. Підготуй ксерокопії всіх необхідних документів, причому, якщо зазначено "всі сторінки паспорта", то роби копії саме всіх сторінок, а не "другу, третю й прописку". Усе, що не знадобиться, в консульстві відфільтрують самі. Одне із основних правил отримання шенгенськох візи - уважність. Пиши акуратно та розбірливо - людина, яка читатиме цей документ, буде вдячна, і навіть такою дрібницею можна підвищити свої шанси. Якщо ти почала заповнювати анкету англійською мовою, не переходь на транслітерацію української латиницею (наприклад, не варто писати litak у графі, де питають, чим добиратимешся). Якщо в консульстві працюють педантичні люди, то навіть така дрібниця може вплинути на результат.

Правило отримання шенгенської візи №3: відсутність офіційної роботи – не привід відмовлятися від подорожі

Повір, багато консульств усвідомлюють, яка ситуація в Україні з легальним працевлаштуванням. Тому, не маючи можливості одержати таку довідку, ти можеш написати у вільній формі, що гроші є, а от роботи - немає. Ти не зобов'язана десь працювати, щоб поїхати відпочивати. Що стосується грошей, то тревел-чеки - не надто приємний варіант, із ними багато клопоту. Найпростіше покласти гроші на картку. Якщо у тебе її ще немає, обов'язково відкрий в будь-якому банку - подорож від цього тільки виграє. Та й готель забронювати або купити квиток на дешеві авіалінії без картки буде важко. У кожного консульства визначена своя мінімальна кількість грошей на день, але краще класти трохи більшу суму, ніж зазначено.

Правило отримання шенгенської візи № 4: надай консульству максимум інформації

Що більше інформації ти надасиш консульству про свою поїздку, то краще, - це ще одне важливе правило отримання шенгенської візи. Адже запитання "Навіщо ви туди їдете?" в консульстві - одне з двох найголовніших. Друге важливе запитання - чи маєш ти гроші, але це ми обговорили раніше. Наприклад, ти спланувала відпочинок у Польщі. Бронювання готелів або хостелів на час перебування та квитки в обидва кінці (особливо назад) - уже велика запорука успіху. Хоч би що там розказували в різних турфірмах, подібні бронювання приймають усі консульства - вже неодноразово перевірено на власному досвіді. При цьому ти можеш вибрати безплатне бронювання, яке можна змінити або скасувати без штрафів. Підтвердження бронювання приходить на електронну пошту, ти його просто роздруковуєш. Але, за власним бажанням, можеш забронювати готель, де частину або всю суму з тебе знімуть одразу, і це ти також можеш продемонструвати в консульстві.

Правило отримання шенгенської візи №5: запам'ятай - ти варта візи

Невідомо чому, але багато українців ідуть у консульство з почуттям провини та вірою в те, що візи вони не варті. Запам'ятай: всі песимістичні настрої треба відкинути назавжди. Мало того, ти повинна бути ввічливою, але строгою. Не забувай, що часто в консульствах сидить персонал, який любить нагрубити. Такого дозволяти не слід. Якщо у тебе з усіма документами все гаразд, відстоюй своє право на подорож.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.