Для вуличних торговців у Житомирі створили новий блошиний ринок. ФОТО

Для вуличних торговців у Житомирі створили новий блошиний ринок. ФОТО
Житомирська влада запропонувала вуличним продавцям альтернативні місця на ринках.

Для того , щоб навести порядок у Житомирі з несанкціонованою стихійною торгівлею потрібен час , однак влада взяла серйозний напрямок на подолання цієї проблеми.

Як розповів заступник Житомирського міського голови Юрій Моїсеєв , продавцям , які торгували на вулиці Хлібній та найближчих провулках , були надані місця на ринку « Рада» , «Житній ринок» і « Сінний ринок».

«Ми не повинні просто розігнати людей , нічого їм не пояснивши і не запропонувавши альтернативи. Більшість продавців - це старики , для яких така торгівля є істотним доповненням до пенсії » , - підкреслив Юрій Мойсеєв.

Моїсеєв зазначив , що орієнтуючись на європейські країни , в Житомирі повинні бути спеціально відведені місця , де можна займатися торгівлею , а покупців закликав дбати про своє здоров'я і не купувати продукти харчування та промислову продукцію з асфальту.

Продавці , які вже другий день торгують своїм товаром на ринку « Рада» , кажуть , що нові місця їм подобаються , але визнають , що до змін ще не встигли звикнути ні вони , ні їхні покупці .

«Звичайно тут краще стояти , ніж у дворах на Хлібній , де постійно якісь калюжі , бруд і неприємні запахи. Нам зробили лавки . Я принесла каструлі , одяг , ложки , чашки , книги і багато інших речей . Можливо , когось зацікавить » , - розповіла бабуся Віра Кулицьким , дістаючи термос з кавою.

Бабуся , як і інші продавці , розуміють , що потрібно час для того , щоб покупці звикли до їх нових місцях і сподіваються , що влада допоможе з виготовленням інформаційної вивіски про нове місце їхньої торгівлі .

Заступник міського голови акцентував увагу , що така вивіска обов'язково буде і директор ринку навіть готовий зробити спеціальний павільйон - головне, щоб продавці там були постійно.

«Ми вийшли до людей з конкретними пропозиціями , так і вони поставилися до нас із розумінням. Ми будемо і надалі вести боротьбу зі стихійною торгівлею , враховуючи при цьому інтереси продавців і покупців » , - зазначив Моїсеєв .

Для вуличних торговців у Житомирі створили новий блошиний ринок. ФОТО

Для вуличних торговців у Житомирі створили новий блошиний ринок. ФОТО

Источник: http://zhzh.info

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.