У "Газпромі" заговорили вже про нові розстрочки для України

У "Газпромі" заговорили вже про нові розстрочки для України
"Газпром" може надати Україні нові розстрочки з оплати за газ. Російський газовий монополіст зараз розглядає таку можливість, повідомив начальник департаменту зовнішньоекономічної діяльності "Газпрому" Павло Одер у ході телефонної конференції для інвесторів.

За його словами, в 2012 році Україна регулярно просила надати відстрочку платежів.

Щодо серпня та жовтня є заборгованість, яка не погашена. Розглядається питання надання відстрочки", - сказав Одеров.

З початку листопада "Нафтогаз" припинив постачання російського газу. "Фактично це означає, що для забезпечення потреб внутрішнього ринку використовується внутрішній видобуток і підземні сховища", - заявив Одеров.

Він також зазначив, що запасами газу в українських сховищах забезпечується безперебійний транзит блакитного палива взимку, і витрата газу з ПСГ може вплинути на надійність транзиту.

Тим часом заступник голови правління "Газпрому" Андрій Круглов заявив, що заборгованість України зростає. "І на сьогоднішній день вона складає більше $ 1,3 млрд. І ніякої динаміки зі свого боку, ми не бачимо", - додав він.

Нагадаємо, "Газпром" надав Україні за серпневі поставки газу розстрочку під 6% річних.

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький заявив, що "Нафтогаз" розрахувався з "Газпромом" за жовтень.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.