Як безболісно перейти на зимовий час

Як безболісно перейти на зимовий час
Для того, аби процес переходу на новий час пройшов безболісно, варто скористатися простими порадами лікарів. Медики рекомендують протягом 2 тижнів уникати морального та фізичного навантаження. В цілому ж, "переведення стрілок" відповідає життєвим ритмам людини. До світанку в організмі синтезується гормон мелатонін, відповідальний за відновлення всіх органів. Якщо спати в освітленому приміщенні, рівень мелатоніну буде мінімальним. Якщо прокидатися затемна, то організм виявляється не готовим до пробудження. Це ризик для серця, судин голови та обмінних процесів. Світло і темрява безпосередньо впливають на гіпофіз, який виділяє мелатонін. Після переведення годинників, людина постає в досвітніх сутінках, коли мелатонін вже не виробляється. Біоритми не порушуються, а приходять до гармонії.
Збільшується творчий і робочий потенціал. Тож, особливо важливо налаштуватися на біоритми взимку: брак сонячного світла провокує збої нервової системи, гормонального фону, але сприяє синтезу мелатоніну. Фактично, людський організм взимку впадає в "сплячку": зниження продуктивності, млявість, хандра, проблеми зі шкірою.
Корисно переходити на зимовий час тим, чия діяльність вимагає зосередженості та спокою. Вставати раніше сонця дуже небезпечно: стрес від пробудження "не вчасно" призводить до викиду адреналіну. Спочатку це гарячкове збудження і діловитість. Потім - занепад сил, порушення концентрації уваги. Ранковий сплеск адреналіну здатний викликати непотрібну агресію, спровокувати конфліктні ситуації та привести до необдуманих рішень. Переведення годинників можна "ігнорувати", лягаючи відпочивати в той же час, що і раніше. Зате ви будете прокидатися заздалегідь. Справжня знахідка для тих, хто постійно спізнюється на роботу! А ще "зайвий" час можна використати з користю для душі і тіла – помедитувати або зробити зарядку.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.