Хто формує ринок нерухомості в Україні?

Хто формує ринок нерухомості в Україні?
Міграція усередині країни, ослаблення гривні та подальша недовіра населення до національної валюти підтримують попит на житло, незважаючи на кризу. За рахунок зниження гривні відбувся масовий відплив депозитів із банків, що на початку 2015 року призвело до суттєвого пожвавлення в економ-сегменті: заощадження, які довгі роки накопичувалися на «квартиру кращу», довелося вкласти у «квартиру якнайшвидше». Преміальний сегмент чекав і, після певної стабілізації політичної ситуації у країні, останні два місяці починає дедалі жвавіше промацувати ґрунт ринку.
Ми спостерігаємо дефіцит якісних об'єктів, що задовольняють попит споживача, який, серед безлічі пропозицій, згоден платити насамперед за якість. На перший план виходить характеристика унікальності. Зростає планка запитів клієнта, яка дає передумови для створення нового конкурентного продукту. Покупця більше не цікавлять однотипні безликі коробки, маленькі вікна-стільники. Дедалі більшу увагу звертають на архітектуру, раціональність планувань – і з цього формується попит.
Суттєво зростає конкуренція.Причому забудовуватимуть цілими кварталами. Такі темпи значно вдарять по формуванню ціни, попиту-пропозиції й виведуть конкуренцію на новий рівень. Ця ж ситуація призводить до того, що українські забудовники «старого гарту», які не бажають або не встигли змінити стандарти, згортають багато своїх проектів.
І в цей час на ринок заходять іноземні забудовники.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.