Як підвищити імунітет?

Як підвищити імунітет?
Ослаблений організм не в змозі впорається з їх атакою і це викликає часті захворювання, особливо простудного характеру. Щоб позбавитися від них, необхідно підвищити імунітет і посилити опірність організму з чужорідними агентами.

Правильне харчування

Щоб підвищить захисні функції організму треба діяти відразу в декількох напрямках. Особливу увагу треба звернути на харчування. Воно повинно бути повноцінним, тобто давати організму всі необхідні вітаміни і мікроелементи. Погано впливають на імунітет різного роду дієти, коли обмежуються цілі групи продуктів харчування, такі як крупи, вироби з борошна та продукти з вмістом жиру. Навіть при зниженні ваги необхідно дотримуватися збалансоване харчування, щоб не збити налаштування організму. А коли імунітет і без того ослаблений, жорсткі обмеження не приведуть ні до чого хорошого. Жири, білки і вуглеводи в розумних кількостях повинні надходити в організм для його нормальної роботи.

Як підвищити імунітет?

Друге важливе питання — це якість продуктів. Для того щоб відновити імунні функції треба уважно ставиться до вибору продуктів, виключити все, що містить консерванти, стабілізатори,фарбники, підсилювачі смаку. Перший час доведеться нелегко, тому що упаковки в супермаркетах рясніють назвами несприятливих компонентів. Якщо харчування буде якісним, то організму не доведеться докладати зусиль для виведення шкідливих речовин з організму, а ці сили підуть на боротьбу з вірусами і бактеріями, що провокують хвороби.

Фізична активність і режим дня

Сприятливо впливають на організм і сприяють підвищенню імунітету помірні фізичні навантаження, тривалі прогулянки на свіжому повітрі, правильно організований режим дня. Обов’язковою умовою є нормальний сон. Найкращий час для того, щоб лягти спати — 9-11годин вечора. Це пов’язано з біологічними ритмами людського організму. Людина,яка лягає після півночі, позбавляється себе повноцінного відпочинку.

Як підвищити імунітет?


Боротьба зі стресом

Ніщо так не руйнує імунну систему як тривалий стрес. Про те, як протистояти стресу, написані цілі дисертації, але дуже важливим у всьому процесі є розслаблення. Необхідно час від часу дозволяти собі побути одному, послухати приємну музику, відмовитися від щоденних проблем. Це добре знімає психологічну втому. Зайнятим людям важливо навчитися отримувати задоволення, і не відмовляти собі в заняттях, які його приносять задоволення. Вони в більшості випадків є відмінною реабілітацією після стресу.

Як підвищити імунітет?

Завжди слідпам’ятати, що організм самовідновлююча і саморегулююча система і для того щоб вона правильно функціонувала, перш за все,йому не треба заважати.

Як підвищити імунітет?

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.